دو روز پس از اینکه ۱۸ حزب و تشکل سیاسی اصلاح‌طلب هیئت رئیسه «شورای هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب» را انتخاب کردند، محمود صادقی رییس دوره‌ای «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» با انتشار متنی اعلام کرد هیچگونه فعالیت انتخاباتی به نام اصلاح‌طلبان «خارج از قالب و چارچوب “شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان”»، مورد تأیید شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیست. این اولین واکنش رسمی به انشعاب صورت گرفته در جبهه اصلاح‌طلبان، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا است.

محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس

به گزارش خبرگزاری دنشجویان ایران (ایسنا)، محمود صادقی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در یادداشت خود پس از اشاره به پیشینه تشکیل «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» در سال ۱۳۷۸ به باز خوانی اسامی احزاب و گروه‌های عضو در این شورا پرداخته است.

بنا بر یادداشت محمود صادقی انجمن اسلامی مهندسان ایران، مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، حزب مشارکت اسلامی ایران اسلامی، مجمع نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، حزب کارگزاران سازندگی ایران، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها، انجمن روزنامه نگاران زن ایران، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، مجمع نیروهای خط امام، حزب اسلامی کار، خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران، حزب همبستگی ایران اسلامی، انجمن اسلامی معلمان ایران، مجمع دانش‌آموختگان ایران اسلامی، حزب مردم‌سالاری، حزب اراده ملت ایران، حزب جوانان ایران اسلامی، مجمع فرهنگیان ایران اسلامی ۱۹ گروه‌ عضو این شورا بودند که از سال ۱۳۹۳ حزب اعتماد ملی، جمعیت زنان مسلمان و سازمان عدالت و آزادی به جمع آنها پیوستند. به گفته صادقی همچنین چند حزب جدیدالتاسیس دیگر نیز تقاضای عضویت در شورای هماهنگی را داده‌اند.

یادداشت صادقی حاکی است مطابق مصوبه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، این شورا فعالیت انتخاباتی خود در انتخابات آتی ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را منحصرا درقالب «شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان» انجام خواهد داد و همانطور که قبلا اعلام شده، بصورت یکپارچه از کاندیداتوری حسن روحانی حمایت خواهد کرد. به گفته صادقی هیچگونه فعالیت انتخاباتی به نام اصلاح‌طلبان خارج از قالب و چارچوب شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، مورد تأیید شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیست.

رییس دوره‌ای «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» در قسمتی از یادداشت خود به سابقه اختلاف در اردوگاه اصلاح‌طلبان اشاره می‌کند و  می‌نویسد: «چند حزب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با این دغدغه که فعالیت شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در قالب شورای عالی سیاست‌گذاری ممکن است موجب تضعیف جایگاه احزاب شود، در جلسات شورای عالی سیاست‌گذاری شرکت نمی‌کردند که تدریجا این دوستان نیز به استثنای دو حزب، یعنی حزب مردم‌سالاری و مجمع نیروهای خط امام، به جمع شورای عالی سیاست‌گذاری پیوستند.»

دو حزبی که در یادداشت صادقی به نام آنها اشاره شده است، از جمله ۱۸ حزب و تشکل سیاسی تشکیل دهنده شورای تازه تاسیس «شورای هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب» هستند. در همین حال مصطفی کواکبیان، دبیر کل حزب مردم‌سالاری و نماینده کنونی مجلس که از سوی این حزب به عنوان کاندیدای این حزب در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو نیز معرفی شده است،  روز سه‌شنبه ۸ فروردین در نشست «شورای هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب» کشور به‌عنوان عضو هیئت رئیسه دوره‌ای سه ماه اول سال ۹۶ انتخاب شد.

صادقی در ادامه یادداشت خود همچنین ضمن برشمردن سازوکار شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو از محمدرضا عارف به‌عنوان رئیس این شورا و موسوی لاری، وزیر کشور دولت سیدمحمد خاتمی به‌عنوان نایب رئیس شورا نام می‌برد و تاکید می‌کند که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در انتخابات شوراها در تهران و سایر نقاط کشور، با این عنوان نامزدی را معرفی نخواهد کرد و نامزدهای مورد حمایت این شورا همان‌ها خواهندبود که شورای عالی سیاست‌گذاری پس از طی مراحل مربوط با توجه به شاخص‌ها انتخاب و معرفی خواهد کرد.

صادقی در پایان با یادآوری شکست اصلاح‌طلبان در انتخابات‌های گذشته و به‌ویژه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ که منجر به روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد در آن سال شد، اصلاح‌طلبان را به وحدت دعوت کرده است.

مهرماه ۱۳۹۵ هفت تشکل اصلاح طلب عضو «شورای عالی سیاست گذاری اصلاح‌طلبان» با انتشار بیانیه‌ای جدایی خود را از این شورا کلید زدند و در روز سه‌شنبه ۸ فروردین نشستی تحت نام «شورای هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب» کشور را با حضور دبیران کل ۱۸ حزب و تشکل سیاسی اصلاح‌طلب در محل دفتر مرکزی «مجمع نیروهای خط امام» تشکیل دادند. در پایان همین روز اعظم طالقانی که نام او و تشکل مطبوعش به عنوان عضو هیئت رئیسه دوره‌ای سه ماه اول سال ۹۶ اعلام شده بود، با انتشار یادداشتی که خطاب به خبرگزاری ایرنا نوشت، حضور جامعه زنان انقلاب اسلامی در جمع «شورای هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب» را تکذیب کرد.


بیشتر بخوانید:

انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری به‌طور همزمان با پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در ۲۹ اردیبهشت امسال برگزار می‌شود.

در همین زمینه: