کشته شدن اسامه بنلادن بهدست آمريکا واکنشهای متفاوتی را در خاورميانه برانگيخت. اسرائيل از مرگ بنيانگذار القاعده شادمان شد و حماس آن را محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاریهای خارجی، بنيامين نتانياهو نخستوزير اسرائيل اين اقدام را مورد ستايش قرار داد و گفت: «اين پيروزی چشمگيری برای عدالت، آزادی و ارزشهای مشترک همه کشورهای دموکراتيکی است که در کنار هم در حال مبارزه عليه تروريسم هستند.»
از نظر سعد حريری، نخستوزير سابق لبنان بنلادن «نقطه سياهی» در تاريخ اسلام بود که میخواست اسلام را در «شرايط خصمانه» با ديگر فرهنگها و دينباوران قرار دهد.
غسان خطيب، سخنگوی حکومت خودگردان فلسطين از اين اقدام استقبال کرد و گفت: «رهايی از بنلادن برای صلح در جهان خوب است اما مهم، پيروزی بر روشها و گفتمانهای خشونتباری است که توسط بنلادن و ديگران در جهان ايجاد و ترويج شدهاند.»
دولت عراق نيز از کشته شدن بنلادن استقبال کرد. هوشيار زيباری، وزير امور خارجه اين کشور گفت: «همچون ديگر ملتهای جهان ما نيز از پايان انديشه و ايدئولوژی منحرف وی خوشحاليم.»
وی با بيان اينکه القاعده هنوز نابود نشده است، افزود: «عراقیها بهخاطر او و سازمان تروريستیاش رنجها کشيدهاند. هزاران عراقی بهخاطر ايدئولوژی او کشته شدند.»
حماس با صراحت کشته شدن بنلادن را محکوم نمود و از آن بهعنوان «قتل و کشتار يک مجاهد عرب» ياد کرد
دولت عربستان سعودی با انتشار بيانيهای اظهار اميدواری کرد که مرگ بنلادن مبارزه عليه تروريسم را تقويت کند.
اسامه بنلادن عربستانیتبار بود اما پس از آنکه روابط خاندان سلطنتی سعودی با آمريکا را مورد انتقاد قرار داد، مليت او نيز پس گرفته شد.
واکنش حماس، گروه فلسطينی حاکم بر نوار غزه در مورد کشته شدن بنلادن کاملأ متفاوت بود.
اين جنبش اسلامی فلسطينی با صراحت کشته شدن بنلادن را محکوم نمود و از آن بهعنوان «قتل و کشتار يک مجاهد عرب» ياد کرد.
اسماعيل هنيه، رهبر اين گروه گفت: «ما کشتن اين جهادگر مقدس، مسلمان و عرب را محکوم میکنيم و از پروردگار میخواهيم او را غريق رحمت خود سازد.»
هنيه افزود اگر چنين خبری درست باشد، آن را نشانه «تداوم سياست مقابلهجويانه و کشتار آمريکا عليه اعراب و مسلمانان میدانيم.»
رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران نيز در اينباره گفت: «جمهوری اسلامی ايران اعتقاد دارد که امروز دستاويز کشورهای بيگانه برای لشکرکشی به اين منطقه به بهانه مبارزه با تروريسم از بين رفته است.»
وی افزود: «اين اتفاق به خوبی نشان داد که برای مقابله با يک فرد ضرورتی به لشکرکشی عظيم وجود نداشته است.»
در مصر دولت اين کشور اعلام کرد که «نظری در اين مورد ندارد.» نبی عربی، وزير امور خارجه مصر بههنگام ديدار همتای بريتانيايی خود ويليام هيگ از قاهره، گفت: «در رابطه با مرگ بنلادن، مصر عليه هرگونه خشونتی است.»
محمد عزت، مرد شماره دو اخوانالمسلمين به خبرگزاری فرانسه گفت: «اسلام، بنلادن نيست.» وی افزود: «پس از عمليات تروريستی ۱۱ سپتامبر سردرگمی ايجاد شده است و اسلام را با تروريسم يکی میگيرند.»
به نظر محمد عزت، آمريکا سالها از بنلادن و شبکه القاعده سود جست و آنها را «بهانهای ساخت برای جنگ با ديگر کشورهای مسلمان.»
وی گفت: «آمريکا بايد از عراق و افغانستان بيرون رود؛ نه به اين خاطر که بنلادن مرده است، به اين خاطر که نبايد سرزمينهای ديگر را اشغال کند.»
جميل ابوبکر، يکی از سخنگويان اخوانالمسلمين در اردن، در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه گفت: «القاعده از مرگ رهبر خود ضربه ديده است اما اگر جامعه جهانی رفتار خود را در قبال اسلام، مسأله فلسطين و ظلم و فساد تغيير ندهد، جنبشهای ديگری شبيه به القاعده پديدار خواهند شد.»
وی اظهار داشت که اسلامگرايان خود را شريک «روشها و تاکتيکهای بنلادن» نمیدانند اما کمابيش «تعهد و فداکاری او در راه ايدئولوژیاش را تا دم مرگ»، میستايند.
جميل ابوبکر، يکی از سخنگويان اخوانالمسلمين اظهار داشت که اسلامگرايان خود را شريک «روشها و تاکتيکهای بنلادن» نمیدانند اما کمابيش «تعهد و فداکاری او در راه ايدئولوژیاش را تا دم مرگ»، میستايند
حامد کرزی، رئيس جمهور افغانستان اعلام کرد، مرگ رهبر شبکه القاعده در خاک پاکستان ثابت کرد که «ريشه تروريسم در خارج از افغانستان» قرار دارد.
رئيس جمهور افغانستان خاطرنشان ساخت: «ما بارها گفتيم که تروريستها در روستاهای ما جايی ندارند، آنان در خارج از افغانستان هستند و اکنون موضع برحق افغانستان ثابت گرديد.»
کرزی گفت: «همرزمان بنلادن بايد بفهمند که اعمالی که آنان به نام اسلام انجام میدهند در حقيقت برعليه اسلام و بهخاطر نابودی آن است.»
پالانياپان شيدامباران، وزير کشور هندوستان گفت مرگ رهبر القاعده در نزديکی اسلامآباد بازتاب اين نگرانی است که پاکستان به «پناهگاه» تروريستها تبديل شده است.
وزير کشور هندوستان در بيانيه مطبوعاتی خود به همين مناسبت گفت: «ما با نگرانی بسيار متوجه شديم پرزيدنت اوباما در پيام خود اعلام کرد عملياتی که منجر به مرگ اسامه بنلادن شد در ابيتآباد، يعنی در عمق خاک پاکستان انجام يافته است.»
يوسف رضا گيلانی، نخستوزير پاکستان اين عمليات را «پيروزی بزرگ عليه تروريسم» خواند. وی گفت از جزئيات عمليات کشتن بنلادن اطلاعی ندارد.
اسامه بنلادن نيمهشب گذشته توسط نيروهای آمريکايی در پاکستان کشته شد.
باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا در سخنانی اعلام کرد يک گروه ويژه از کماندوهای آمريکايی طی عملياتی اسامه بنلادن رهبر گروه القاعده و عامل حملات يازده سپتامبر را در نزديکی اسلامآباد به قتل رسانده است.
رئيس جمهور آمريکا گفت اسامه بنلادن در پناهگاهی در پاکستان کشته شد و جسدش هم اکنون در اختيار آمريکا است.
من این نظر را در صفحه ای دیگر نوشتم اما گویا نرسید، حالا چون در رابطه با بن لادن است و جوابی به منضور پیر خانقاه، یا یه همچه چیزی نوشته که آمریکا ضد بشر است، آنرا دوباره می فرستم !!! خب البته که جالب است که زمانه بسیار از نظراتی که گویا کننده ضدیت اسلام و تشیع با بشر و حتا نبات انسان است را سانسور و رد می کند اما این نظر را منتشر می نماید. خب البته کار خوبی ست. اما آقای منصور پیر جانقاء برادر آیا در تاریخ بشریت، حتا در تاریخ خونخوارتین بشری که تا کنون این خاک بخودش دیده خونخواری را در حد اسلام و در اسلام بزرگتر و سرکش تر و خشن تر و خونخوارتر از علی ابن ابی طالب می شناسی؟؟؟ در تمامی تاریخ نوشته شده بشری شما یک نفر را پیدا نمی کنی که مثل علی خونبریزد و حتا خون بنوشد. در آن روز کذایی طبق اخبار شیع و سنی علی شخصا و بی واسطه نهصد نفر را دست کم و هزار و سیصد نفر را به روایتی دیگر گردن زد، خون قربانیانش سر و صورت و ریس علی را خضاب کرده بود. پیامبر بالای سر علی ایستاده بود و در مورد علی می گوید که هر قدر بیشتر سر می برید صورتش بشاشتر می شد. یعنی اینقدر قصی اقلب بود. همان قصاوت قلبی علی و در نهایت مسلمانان بود که به ارٍ به خمینی رسید و وقتی به ایران می آمد احساسش به ایران و ایرانی « هیچ» بود. و همین به مطهری مقتول رسید و او پدران و مادران ما را احمق نامید. آری ضدیت با بشر اسلام و قرآن و تشیع یک ضدیت ریشه و ماهوی ست، حتا عمیق هم نیست، ضدیت بابشر در اسلام جنسی ست، و نه عمیق؛ اصئلا جنس اسلام ضد بشر است. خودش هم می گوید که اشدا علی الکفار و رحماء بینهم . و البته بین خودیها هم خودی و غیر خودی دارد. اسلام تنها کیفیتش خشونتش است و جهاد و شهادتش است و علی در بهترین شرایط یک میر غضب شمشیر بدست است که با زبانش خون قربانیانش را مزمزه می کند و این را من نه از بغض که بر پایه ی اسناد و مدارک می نویسم. خمینی هم چنین بود خامنه ای از او هم بد تر است و هاشمی رفسنجانی و کل روحانیت نیز چنین است. پاسداران بازوی جنایت و تجاوز و ازاله بکارت دختر بچه ها و حتا پسر بچه و زنان و مردان ایرانند. امروز آمریکاییها از دیوار بیت رهبری القاعده بالا رفتند و او را با احترام کشتند و برکشتند، من امید وارم که نه آمریکاییها بلکه ملت ایران از دیوار بیت اسمه بن لادن سید علی خان خامنه ای بالا روند و اورا با انسانیت ایرانی کنارش بزنند و انسانهای نجیب و شریف ایرانی جای این خونخوار خونریز و مصدر خرافه و بیشرفی را بگیرند. آری برادر اگر چیز قابلی را تو می بینی بنام علی اینرا ایرانیان سیثد سال بعد از او نوشتند تا این دین ضد بشری را قدری تلطیفش کنند. این را بدان ، این زیرکی ایرانیان بوده است. تا شاید بتوانند این دین را استحاله کنند. انصاف داشته باش، اگر قرار است آمریکا ضد بشر باشد حدااکثر اکثر اکثر حتما و حکما و انصافا پشت سر ادیان ابراهیمی ست. خصوصا اسلام. بویژه تشیع
مورخ از تهران به پیر منصور خانقا / 02 May 2011