سازمان پيمان آتلانتيک شمالی يا ناتو می‌گويد فرار اخير صدها تن از طالبان از زندان مرکزی قندهار در جنوب افغانستان يک ضربه بزرگ برای ائتلاف بين‌المللی است.

شب يک‌شنبه چهارم ارديبهشت‌ماه جاری، ۴۷۵ تن از اعضای گروه طالبان موفق شدند از طريق يک تونل که به همين منظور حفر شده بود، از زندان مرکزی قندهار فرار کنند.

طالبان، اين فرار گروهی را که گفته می‌شود نزديک به ۱۵۰ تن از آنان از فرماندهان اين گروه هستند، يک «موفقيت بزرگ» برای خود و «نشانه شکست» دولت افغانستان و نيروهای خارجی خوانده‌اند.

اما ژنرال ژوزف بلاتس، سخگوی ناتو در افغانستان با بزرگ خواندن آسيب ناشی از اين فرار تأکيد کرد که اين موضوع دستاوردهای نظاميان بين‌المللی در افغانستان را تهديد نخواهد کرد.

وی گفت: «نيروهای بين‌المللی منابع مالی و تدارکاتی طالبان را زير فشار شديد قرارداده‌اند و از بازگشت دوباره طالبان به منطقه جلوگيری خواهند کرد.»

قندهار در يک سال اخير شاهد تشديد عمليات نظاميان بين‌المللی و افغان بر عليه گروه طالبان بوده است که طی آن ۱۰ شورشی مسلح کشته و شمار زيادی از طالبان، از جمله فرماندهان اين گروه بازداشت شده‌اند.

اين ولايت زادگاه ملا محمد عمر، رهبر طالبان و از مناطقی شناخته می‌شود که اين گروه از نفوذ زيادی در آن برخوردار است.

پس از آن که توريالی ويسا، والی قندهار مسئولان زندان را به غفلت در انجام وظيفه متهم کرد، دولت افغانستان يک هیأت بلندپايه امنيتی را به قندهار اعزام کرده است تا درمورد چگونگی فرار طالبان از زندان اين ولايت تحقيق کند.

زلمی ايوبی، سخنگوی والی قندهار گفت که تاکنون ۶۵ تن از زندانيان فراری از سوی نيروهای امنيتی اين ولايت بازداشت و دوباره به زندان منتقل شده‌اند.

در همين راستا يک منبع امنيتی قندهار روز پنج‌شنبه هشتم ارديبهشت، تأييد کرد که هشت تن از کارمندان امنيتی زندان از جمله مدير زندان بازداشت و سه افسر ارشد امنيتی اين ولايت نيز از مسئوليت‌شان برکنار شده‌اند.

زندان قندهار که در مسير بزرگراه شمالی اين ولايت به هرات واقع شده است سه سال پيش نيز شاهد فرار بيش از ۹۰۰ زندانی بود. در اين رويداد طالبان درب ورودی زندان را منفجر کرده بودند.

اين زندان پس ازاين رويداد دوباره بازسازی شد و مقامات محلی افغان از تدابير شديد امنيتی در داخل و بيرون آن خبر داده بودند.