در واکنش به اخراج دبير دوم سفارت ايران در منامه، کاردار بحرين در تهران از سوی وزارت امور خارجه ايران فراخوانده شد.
اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه ايران اعلام کرد در واکنش به اخراج حجتالله رحمانی، دبير دوم سفارت جمهوری اسلامی ايران در منامه از سوی دولت بحرين، کاردار بحرين در تهران توسط مديرکل خليج فارس و خاورميانه وزارت امور خارجه فراخوانده شد.
در اين ملاقات مراتب اعتراض دولت ايران نسبت به طرح اتهامات عليه حجتالله رحمانی، به تنها ديپلمات باقیمانده بحرين در تهران ابلاغ گرديد.
حسين اميرعبداللهيان مديرکل خليج فارس و خاورميانه وزارت امور خارجه در اين ديدار اعلام کرد که دولت ايران انجام عمل متقابل در قبال اين اقدام بحرين را برای خود «محفوظ» خواهد داشت.
حسين اميرعبداللهيان که پيش از اين سفير جمهوری اسلامی ايران در منامه بود، از برخورد دولت بحرين با معترضان اين کشور به شدت انتقاد کرد.
مديرکل خليج فارس وزارت امور خارجه ايران افزود: «ورود نيروهای نظامی بيگانه به بحرين برای سرکوب مردم اين کشور، نه تنها کمکی به حل مشکل بحرين نکرد، بلکه مسائل داخلی بحرين را منطقهای و شرايط را پيچيدهتر کرده است.»
روز دوشنبه گذشته دولت بحرين دبير دوم سفارت ايران در بحرين را به دليل «فعاليتهای جاسوسی در کويت» از خاک اين کشور اخراج کرد.
خبرگزاری رسمی بحرين اعلام کرد، حجتالله رحمانی، دبير دوم سفارت ايران در منامه در ارتباط با «فعاليتهای جاسوسی در کويت ظرف ۷۲ ساعت آينده بايد خاک اين کشور را ترک کند.»
اين خبرگزاری افزود: «حکم فوق با احضار نماينده ايران به وزارت امور خارجه بحرين به وی ابلاغ گرديد.»
رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران روز گذشته اتهام جاسوسی دبير دوم سفارت ايران در بحرين را رد کرد و در واکنش به خبر اخراج ديپلمات ايرانی از بحرين، گفت: «اقدام وزارت امور خارجه بحرين با هدف فرافکنی و عدم توجه به واقعيات صورت پذيرفته و اين قبيل اتهامات بیاساس مغاير حسن همجواری و تلاش برای ثبات و امنيت منطقهای و در راستای منويات تفرقهافکنانه برخی طرفهای خارجی است.»
نزديک به يک ماه پيش کويت سه ديپلمات ايرانی را به دليل اتهام جاسوسی، از اين کشور اخراج نمود و دادگاهی در اين کشور يک کويتی و دو ايرانی را به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی ايران به اعدام محکوم کرد.
امروز نيز کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس ایران، برای بررسی وضعیت بحرين جلسهای را با حضور مهدی آقاجعفری، سفیر این کشور در بحرین برگزار کرد
دولت بحرين که نزديک به دو ماه میشود با تظاهرات اعتراضآميز مخالفان حکومت روبهرو است؛ روز ۲۳ اسفند سال گذشته از کشورهای عضو شورای همکاری خليج فارس خواست تا به اين کشور کمک نظامی کنند.
در پی اين درخواست، عربستان سعودی با هزار نيرو و امارات متحده عربی با ۵۰۰ نيروی نظامی وارد بحرين شدند.
دولت پادشاهی سنی همزمان رهبران مخالفان شيعه را بازداشت کرد. سرکوب خشونتآميز مخالفان که منجر به کشته شدن چندين نفر از تظاهرکنندگان شد اکثريت شيعه اين کشور و همچنين دولت ايران را که از شيعيان عراق و لبنان نيز پشتيبانی میکند، خشمگين ساخت.
بهدنبال آن بحرين با طرح اتهام «دخالت ايران» در وقايع اين کشور، کاردار سفارت ايران در منامه را اخراج نمود و در پی آن جمهوری اسلامی نيز يکی از ديپلماتهای بحرين را از ايران بيرون کرد.
مجلس نمايندگان بحرين روز سهشنبه ۳۰ فروردين با طرحی موافقت نمود که بر اساس آن دولت بحرين بايد سفارت ايران در منامه را تعطيل و مالکيت زمين و ساختمان آن را نيز از ايران پس بگيرد و به يکی از ارگانها يا سازمانهای دولتی بحرين واگذار کند.
در واکنش به تصويب طرح تعطيلی سفارت ايران در بحرين، مجلس ايران نيز اعلام کرد که تعطيلی سفارت بحرين در تهران را مورد بررسی قرار میدهد.
امروز نيز کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس ایران، برای بررسی وضعیت بحرين جلسهای را با حضور مهدی آقاجعفری، سفیر این کشور در بحرین برگزار کرد.