وزير امور خارجه کويت امروز تأييد کرد که ديپلماتهای جمهوری اسلامی ايران از اين کشور اخراج شدهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شيخ محمد الصباح، وزير امور خارجه کويت در ابوظبی گفت که اين ديپلماتها به اتهام «جاسوسی» از کويت اخراج شدهاند. وی از تعداد اين ديپلماتها چيزی نگفت.
وزير امور خارجه کويت در روز ۱۱ فروردينماه جاری خبر داده بود که دولت اين کشور از سه ديپلمات ايرانی خواسته است به خاطر ارتباط با شبکه جاسوسی کشفشده در آن کشور، خاک کويت را ترک کنند.
وی گفت: «اين شبکه جاسوسی با سپاه پاسداران ايران در ارتباط بود.»
اين تصميم دو روز پس از آن اعلام شد که دادگاهی در کويت دو ايرانی و يک کويتی را به جرم جاسوسی به اعدام محکوم کرده بود.
دولت کويت اين افراد را متهم ساخته بود که برای سپاه پاسداران ايران از پايگاههای کويتی و آمريکايی در خاک کويت اطلاعات جمعآوری میکردهاند.
اخراج ديپلماتهای ايران در شرايطی صورت گرفته است که روابط جمهوری اسلامی ايران و کشورهای عربی خليج فارس به تيرگی گراييده است
رسانههای کويتی نوشتند که اين متهمان در آغاز به اتهامات خود اعتراف کردند اما در دادگاه اتهامات خود را قبول نکرده و گفتهاند زير شکنجه مجبور به اعتراف شدهاند.
دادگاه اين افراد از ماه اوت سال گذشته به صورت غيرعلنی برگزار شده بود.
پس از خبر متلاشی شدن «شبکه جاسوسی ايران» در کويت برخی از نمايندگان مجلس اين کشور خواهان اخراج سفير ايران شدند.
جمهوری اسلامی ايران تا کنون همه اتهامات کويت را رد کرده و در واکنش به ادعاهای دولت کويت و بازگردانده شدن برخی ديپلماتهای ايرانی، روز ۲۱ فروردين سه ديپلمات کويتی را اخراج کرد.
اخراج ديپلماتهای ايران در شرايطی صورت گرفته است که روابط جمهوری اسلامی ايران و کشورهای عربی خليج فارس به تيرگی گراييده است.
پس از رويدادهای بحرين و اعتراضات خيابانی در اين کشور و سپس ورود نيروهای نظامی عربستان و امارات متحده عربی به اين کشور، جمهوری اسلامی ايران بهشدت دولت بحرين را مورد انتقاد قرار داد.
وزيران امور خارجه کشورهای همکاری خليج فارس، متشکل از کشورهای عربستان سعودی، کويت، قطر، بحرين، عمان و امارات متحده عربی در واکنش به مواضع ايران در نشست خود در رياض، پايتخت عربستان، بيانيهای منتشر ساختند و در آن از «دخالت ايران در امور داخلی و توطئهچينی عليه امنيت ملی» به شدت انتقاد نمودند.
زمانیکه صدام که از نسل خودشان است به آبادیشان (کویت) حمله کرد
عجولانه به ایران پناه آورده و از سفره و مال و ناموس ایرانیان در مدت اقامت
مهمن نوازی شدند. آیا یک ملت و دولت در دنیا وجود دارد که به اصل و هویت
و صداقت و لیاقت این چند کشور با توجه به سوابق تاریخی و سنتی اعتباری
قائل شود؟
هر چه این نسل وا مانده دارد به صدقه سیاستهای درست و نادرست ایران و
ثروت طبیعی نفتی شان میباشد.
آیا نباید از اشتباهات گذشته عبرت گرفت ؟
کاربر مهمان / 21 April 2011