يک روز پس از لغو قانون وضعيت فوق‌العاده در سوريه يکی از رهبران مخالف حکومت بازداشت شد.

به گزارش آسوشيتدپرس، مأموران امنيتی سوريه، محمود عيسی، يکی از رهبران مخالفان حکومت اين کشور را در منزل وی واقع در شهر حمص بازداشت کردند.

به گفته فعالان سياسی اين دستگيری در جريان يورش شب گذشته صورت گرفته است.

بازداشت محمود عيسی تنها پس از گذشت چند ساعت از لغو قانون وضعيت فوق‌العاده در سوريه، يکی از خواسته‌های اصلی مخالفان حکومت بشار اسد، به وقوع پيوست.

عبدالکريم ريحاوی، دبيرکل ليگ دفاع از حقوق بشر سوريه امروز اعلام کرد که مأموران امنيتی، محمود عيسی را پس از گفت‌وگوی تلويزيونی شب گذشته وی با شبکه الجزيره بازداشت کرده‌اند.

عبدلکريم ريحاوی با بيان اين‌که دستگيری محمود عيسی «بازداشتی خودسرانه» است اظهار اميدواری کرد که اين فعال سياسی پس از امضای لايحه لغو قانون وضعيت فوق‌العاده توسط بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه، از زندان آزاد شود.

مازون درويش، از مدافعان دمکراسی در سوريه گفت مصاحبه محمود عيسی با الجزيره خشم مقامات محلی در حمص را برانگيخت

به گفته مازون درويش، از مدافعان دمکراسی در سوريه، مصاحبه عيسی با الجزيره خشم مقامات محلی در حمص را برانگيخته است.

روز گذشته دولت سوريه لايحه‌ای را به تصويب رساند که بر اساس آن قانون وضعيت فوق‌العاده که از سال ۱۹۶۳ بر اين کشور حاکم است لغو گرديد.

بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه، پيش از آن‌که اين لايحه به مورد اجرا گذاشته شود می‌بايست آن را به امضا رساند.

قانون وضعيت فوق‌العاده آزادی‌های مدنی در جامعه را به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌داد؛ آزادی تجمع و تظاهرات را محدود می‌ساخت و اجازه بازداشت «مظنونان و تهديدکنندگان امنيت کشور» را می‌داد.
 

همچنين قانون وضعيت فوق‌العاده به حکومت اجازه می‌داد تا رسانه‌ها و وسائل ارتباط جمعی تحت نظارت قرار گيرند.

از سوی ديگر کابينه دولت سوريه طرح دو قانون را به تصويب رسانده است که بر اساس آن‌ها حق تظاهرات آزاد خواهد بود و دادگاه‌های امنيتی دولتی لغو خواهند شد.

روز گذشته گزارش‌هايی از گردهمايی مخالفان حکومت در شهر حمص و تيراندازی نيروهای امنيتی به‌سوی مردم منتشر شد.

به گفته شاهدان عينی، پليس ابتدا با بلندگوهای خود با تجمع‌کنندگان ميدان «ساعت جديد» اين شهر سخن گفت و سپس نيروهای امنيتی وارد ميدان شده پس از پرتاب گاز اشک‌آور به روی مردم آتش گشودند.

گفته می‌شود در تيراندازی مأموران به سوی تجمع‌کنندگان چندين نفر کشته شده‌اند اما هنوز آمار دقيقی در اين رابطه منتشر نشده است.

اين گردهمايی از دوشنبه شب با حضور چند هزار نفر در ميدان «ساعت جديد» آغاز شده بود و شرکت‌کنندگان با خود چادر و مواد غذايی آورده و اعلام کرده بودند که «تا سرنگونی حکومت» در آن‌جا خواهند ماند.

آن‌ها با الهام از تحولات مصر، ميدان «ساعت جديد» را به‌شکل نمادين «ميدان تحرير» می‌ناميدند.
به گفته نهادهای غيردولتی، از آغاز تظاهرات مخالفان در سوريه تاکنون بيش از ۱۳۰ نفر کشته شده‌اند.