رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران سخنان سعد حريری، نخست‌وزير دولت موقت لبنان را «بی‌اساس، فريبکارانه و تفرقه‌افکنانه» خواند.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) رامين مهمان‌پرست در رابطه سخنان اخير سعد حريری عليه جمهوری اسلامی ايران گفت: «اتخاذ موضع فريبکارانه و در چارچوب منافع محور آمريکايی – صهيونيستی نه تنها به مصلحت لبنان نيست، بلکه ثبات و استقلال منطقه را به چالش می‌کشد.»

مهمان‌پرست به سعد حريری توصيه کرد «با درک صحيح آموزه‌های قيام توده‌های مردمی در خاورميانه عربی»، از وابستگی به غرب و «به‌ويژه آمريکا و صهيونيزم» اجتناب ورزد.

روز گذشته سعد حريری در مراسم گشايش نشست اقتصادی عربستان سعودی و لبنان از سياست‌های خارجی جمهوری اسلامی ايران در منطقه به شدت انتقاد کرد و آن را «دخالت وقيحانه در امور کشورهای عربی» دانست.

حزب‌الله لبنان نيز نسبت به سخنان سعد حريری واکنش تندی نشان داد

وی گفت: «ايران در امور لبنان، بحرين و کويت دخالت می‌کند اما اين دخالت‌ها ديگر به هيچ عنوان قابل قبول نيست.»

سعد حريری افزود: «لبنان تحت سرسپردگی و سرپرستی ايران نخواهد رفت.»

در همين حال حزب‌الله لبنان که متحد جمهوری اسلامی ايران به‌شمار می‌رود نيز نسبت به سخنان سعد حريری واکنش تندی نشان داد.

حزب‌الله لبنان امروز در همين رابطه بيانيه‌ای منتشر ساخت و در آن موضع سعد حريری را هم‌جهت با «سياست‌های اختلاف‌برانگيز آمريکا در منطقه» خواند.

اختلافات سعد حريری و حزب‌الله لبنان از ماه ژانويه گذشته شدت گرفت. در روز ۱۱ ژانويه سال جاری، ۱۱ وزير حزب‌الله لبنان در کابينه سعد حريری استعفا کردند و در روز ۱۳ ژانويه ميشل سليمان، رئيس جمهوری لبنان استعفای دولت سعد حريری را پذيرفت.

به همين خاطر ميشل سليمان از سعد حريری درخواست نمود که تا تشکيل دولت جديد در اين کشور مسائل جاری در اداره امور لبنان را به پيش برد.

حزب‌الله لبنان، که از سوی سوريه و ايران حمايت می‌شود در اعتراض به تحقيق دادگاه ويژه لبنان از برخی از اعضای آن، در رابطه با قتل رفيق حريری، نخست‌وزير اين کشور در سال ۲۰۰۵ از دولت ائتلافی کنار کشيد.

سعد حريری روز نهم نوامبر سال ۲۰۰۹ کابينه خود را متشکل از ۳۰ وزير از جمله ۱۱ وزير وابسته به حزب‌الله تشکيل داده بود.