آنتونیو گوتِرِش، دبیرکل سازمان ملل قانون شهرک‌سازی‌های اسرائیل را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد. او در بیانیه‌ای که در نیویورک منتشر کرده گفته است چنین اقدامی با قوانین بین‌المللی مغایرت دارد و برای اسرائیل «پیامدهای حقوقی گسترده‌ای» خواهد داشت.

شهرک‌سازی‌های اسرائیل انتقادهای جهانی را برانگیخته است.
شهرک‌سازی‌های اسرائیل انتقادهای جهانی را برانگیخته است.

پارلمان اسرائیل (کنست) قانونی را به تصویب رسانده که بر اساس آن شهرک‌هایی که به‌طور غیرقانونی بر روی زمین‌های متعلق به فلسطینی‌ها در کرانه باختری ساخته شده، جنبه قانونی پیدا می‌کند. این قانون شامل حدود چهار هزار واحد مسکونی در شهرک‌های اسرائیل می‌شود.

مصوبه کنست شامل ۱۶ شهرک در کرانه باختری می‌شود. در این قانون پیش‌بینی شده که زمین‌هایی که تا پیش از این متعلق به فلسطینی‌ها بوده، توسط دولت اسرائیل مصادره می‌شود. صاحبان زمین‌ها می‌توانند سالانه مبلغی را از دولت دریافت کنند یا اینکه اگر امکانش فراهم باشد، زمین‌های دیگری در مناطق دیگری را به جای زمین‌های مصادره‌شده‌شان از دولت اسرائیل دریافت کنند.

دبیرکل سازمان ملل گفته است، باید از تمام اقداماتی که ممکن است در مسیر راه حل دو کشوری در خاورمیانه مانع ایجاد کنند جلوگیری شود.

او افزوده است که مسائل مهم باید بر اساس قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت و یا موافقت‌نامه‌های دو جانبه در گفت‌وگوهای رو در رو بین دو طرف مناقشه حل شوند.

اسرائیل در جنگ شش روزه ۱۹۶۷ با اعراب، از جمله کرانه باختری رود اردن و شرق بیت‌المقدس (اورشلیم) را تصرف کرد. از آن زمان اسرائیل این مناطق را در کنترل خود دارد. حدود ۲,۹ میلیون نفر فلسطینی و حدود ۶۰۰ هزار اسرائیلی در این مناطق زندگی می‌کنند.

جامعه جهانی شهرک‌سازی‌های اسرائیل را مخالف با ایجاد دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل در خاورمیانه به‌عنوان راه حل بحران خاورمیانه می‌داند.

شورای امنیت سازمان ملل در ماه دسامبر ۲۰۱۶ خواهان توقف فوری شهرک‌سازی‌های اسرائیل شده بود.

بیشتر بخوانید: