پزشکی که به دنبال اشتباه در عمل جراحی، دست چپ یک کودک دو ساله را به جای دست راستش عمل کرده بود، با عذرخواهی به دلیل این اشتباه در عملی دیگر دست راست کودک را حراجی کرد.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه گزارش کرد که اولیای این کودک، اشتباه سهوی و پوزش پزشک را پذیرفته‌اند و ابراز امیدواری کرده‌اند که در آینده درصد این اشتباهات به صفر برسد.

کودکی که دست چپش به اشتباه به جای دست راستش عمل شده. در خبرها به جنسیت او اشاره نشده است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، روز دوشنبه چهارم بهمن گزارش داد که به یک کودک دو ساله، روز یک‌شنبه سوم بهمن در یکی از بیمارستان‌های استان اصفهان از ناحیه دست چپ عمل شده، اما این عمل اعتراض والدین کودک را به دنبال داشته است.

اولیای کودک گفته‌اند که فرزند آن‌ها هنگام تولد از ناحیه تاندون دست راست آسیب دیده بوده و بر اساس توصیه پزشکان باید در دو سالگی عمل جراحی می‌کرده، اما پزشک معالج به جای این‌که دست راست را عمل کند، دست چپ را عمل کرده.

پس از این گزارش، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان، ضمن تأیید این خبر، جزییاتی از روند انجام این عمل ارائه کرد.

در این گزارش آمده است که مورد یاد شده شکستگی نبوده و عکس و تصویر نداشته است و «متأسفانه جراح در اتاق عمل اشتباه کرده است.»

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، عمل جراحی انجام شده عمل تاندونی بوده و روز دوشنبه چهارم بهمن تصحیح شده و دست آسیب‌دیده کودک به وسیله همان پزشک جراحی شده است.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

پزشک جراح، خطای خود را پذیرفته و جبران کرده است. این پزشک از اولیای بیمار هم عذرخواهی کرده و اولیای بیمار نیز بر ناخواسته بودن این اشتباه اذعان کرده‌اند و پوزش او را پذیرفته‌اند. به رغم این امر، کلیه حقوق اولیای بیمار محفوظ است و هرگونه خسارت احتمالی با تشخیص مراجع ذیصلاح جبران خواهد شد.

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفته است که در این مورد برای ارتقای فرآیندهای بالینی و کاهش خطاهای احتمالی، کمیته کاهش خطای بالینی در بیمارستانی که عمل در آن انجام شده، تشکیل شده است و این موضوع در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم در دستور کار قرار گرفته است.

این دانشگاه همچنین تأکید کرده است که گرچه خطای بالینی به هیچ‌وجه قابل قبول و مورد انتظار نیست، اما «واقعیت این است که‌ در هیچ جای دنیا، چنین امری قابل پیشگیری کامل نیست و تعداد خطاهای بالینی گرچه رو به کاهش است اما خطای انسانی هیچ‌وقت به صفر نمی رسد.»