رئیس کل دادگستری استان هرمزگان اعلام کرده که ۳۲ نفر ازمدیران و اعضای کانال تلگرامی در استان هرمزگان دستگیر شده‌اند. این دستگیری‌ها مرحله تازه‌ای در کنترل این شبکه پیام رسان است که هنوز در ایران فیلتر نشده است.

عکس: آرشیو

او این ۳۲ نفر را متهم به «تحریک افراد به انحرافات جنسی ،گرایش به مضامین غیر اخلاقی و ایجاد پروفایل غیر واقعی» کرده که  بیش از سه هزار نفر را در کانال‌های خود جذب کرده بودند.

به گفته اکبری، این افراد در کانال‌های خود «محتویات مستهجن» از قبیل ویدئو و عکس منتشر می‌کردند که بر اساس بندهای الف و ب فهرست مصادیق محتوای مجرمانه، مورد تعقیب قضایی قرار گرفته‌‌اند و به دستور مقام قضایی و با عملیات مرکز اطلاعات فضای مجازی نیروی انتظامی استان هرمزگان دستگیر شده‌اند.

علاوه بر اینها، مدیران ۷۸ صفحه، کانال و گروه در شبکه‌های اجتماعی، دعوت، احضار یا دستگیر شده‌اند. رییس دادگستری استان هرمزگان گفته که گزارش های مردمی نقش موثری در شناسایی این افراد داشته است.

او فعالیت این ۷۸ کانال، گروه و اکانت را «نشر اکاذیب، بر هم زدن نظم عمومی، ایجاد رعب و وحشت در مردم، اشاعه مضامین ضد فرهنگی و تشویش اذهان عمومی» معرفی کرده است که «موارد غیر اخلاقی، تبلیغات نامتعارف و غیر مجاز در حوزه اماکن عمومی» منتشر می‌کردند.

پرونده این افراد در حال رسیدگی است و به دستور مسئولان قضایی استان هرمزگان تعدادی از کانال های یاد شده مسدود شده است.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، این دستگیری‌ها را به دلیل «افزایش سطح مطالبات عمومی مردم برای برخورد با مجرمان مجازی» و با هدف «حمایت از کیان خانواده و جامعه اسلامی و پالایش فضای مجازی از محتوای غیراخلاقی و مجرمانه» اعلام کرده است.

کنترل کاربران و مدیران به جای فیلتر

فیلتر نشدن تلگرام موجب شده که این نرم افزار پیام رسان پر مخاطب‌ترین ابزار ارتباطی در ایران باشد. با این حال برنامه‌هایی در حکومت در دست اجراست تا این نرم افزار را بیشتر کنترل کند.

  ۱۵ آذر، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد که شورای عالی فضای مجازی – که روسای سه قوه قضاییه، مقننه و مجریه و همچنین سازمان‌های نظامی و امنیتی عضو آن هستند – می‌خواهد مصوبه‌ای صادر کند که به موجب آن کنترل پلیس فتا بر کانال‌های تلگرامی بیشتر شود.

۱۷ آذر، رئیس پلیس فتا – سید کمال هادیان‌فر- گفت که ۶۶ درصد جرایم اینترنتی در تلگرام اتفاق می‌افتد، ۲۰ درصد هم در «اینستاگرم» و دو درصد هم در شبکه پیام‌رسان «واتس‌اپ». هادیان‌فر مشخص نکرد که این جرایم چه هستند اما تاکید کرد که کاربران تلگرامی باید کنترل شوند. بعد از صحبت‌های هادیان‌فر تعدادی از کانال‌های تلگرامی تجاری و پر عضو هک شده‌اند و برخی از مدیران هم بازجویی و تهدید شدند.

۲۴ آذر، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، موضوع احراز هویت را در شبکه‌های اجتماعی به تمام «مشترکین ارتباطات ثابت و موبایلی در کشور» تعمیم داد. فیروزآبادی گفت که هر کاربری که تا یک ماه آینده هویتش را مشخص نکند، ارتباط اینترنتی‌اش قطع خواهد شد.

بر اساس گفته سید اسدالله دهناد، سرپرست شرکت مخابرات ایران “هر ایرانی بیش از ۲ ساعت” در روز از تلگرام استفاده می‌کند که به گفته او چندین برابر تماشای تلویزیون است.

به نطر می‌رسد که سیاست‌های کنترل داده‌ها در ایران رو به تغییر است و اکنون به جای فیلتر رسانه، به کنترل کاربران اقدام کرده‌اند.

حکومت به دنبال یافتن هویت مدیران و کاربران گروه‌های تلگرام

دسته بندی‌ها: جامعه و حقوق, مجله روز

کلید‌واژه ها: , ,

  1. اصلا وحشت این شورا از چیست ؟ بنظرم پیام رسان تلگرام در راستای سیاست‌های کلی دولت و مسئولین حرکت میکنه و چند میلیون جوان و پیر بی کار تحصیلکرده را سرکار گذاشته توصیه ام به مسئولین آینه که جاهایی مه شبکه نت ندارند را هم زیر پوشش بیاره به دولت دوست و برادر چین هم سفارش ساخت چند میلیون گوشی درپیتی هوشمند بده و سیم کارت و گوشی را بصورت دم قسط بمردم واگذار و وجه آن را همه درقبوض ماهیانه لحاظ کنه اونوقت با همین گوشی ها و ماهی ۴۵تومن یارانه اگه صدا از سنگ دربیاد از این ملت بیکار در نمیاد.

    میثاق جوادی / 20 January 2017

توجه: کامنت‌های توهین‌آمیز منتشر نمی‌شوند. کامنت‌های حاوی لینک به عنوان "اسپم" شناخته می‌شوند.