غلامحسين محسنی اژهای وزير سابق اطلاعات ايران در گفتوگويی اعلام کرد که وزارت اطلاعات «فتنه» را پيشبينی کرده بود اما نمیدانست که چنين عميق باشد.
در اين گفتوگو که در شماره ويژه نوروز روزنامه خراسان منتشر شده است، محسنی اژهای گفت نخستين بار وی بهعنوان وزير اطلاعات گزارشی به مسئولان دولتی ارائه کرده و گفته بود «دشمن در کشور ما دنبال انقلاب مخملی و انقلاب رنگين است.»
اژهای افزود: «همان موقع بعضی از مسئولان نظام من را مسخره کردند که اين چه حرفی است که میزنيد.»
وی گفت اين موضوع به سال ۸۶ يا ۸۷ و قطعأ پيش از سال ۸۸ باز میگردد.
سخنگوی کنونی قوه قضائيه ايران نمونههای وزارت اطلاعات وقت در اين رابطه را بازداشت کيان تاجبخش، جامعهشناس و استاد دانشگاه؛ و هاله اسفندياری، پژوهشگر ايرانی ـ آمريکايی و فعاليتهای بنياد سوروس ذکر کرد و گفت آنها به دنبال «انقلاب مخملی» در ايران بودند.
هاله اسفندياری و کيان تاجبخش روز ۲۷ تیر ۱۳۸۶ در تلويزيون دولتی جمهوری اسلامی ظاهر شده و به فعاليتهای خود در راستای «انقلاب مخملی»، «اعتراف» کردند در حالی که اعضای خانوادههای آنان و مخالفان حکومت گفتند اين «اعترافات» بر اثر فشار بر آنان از آنها گرفته شده است.
بنياد سوروس يا «بنياد جامعه باز» را جورج سوروس، سياستمدار و سرمايهدار آمريکايی، در سال ۱۹۹۳ بنياد گذاشت. اين بنياد هدف خود را «ايجاد و حفظ ساختارها و نهادهای جامعه باز» عنوان کرده و در مورد حقوق بشر نيز فعاليت میکند. جمهوری اسلامی اين بنياد را از سازمانهای پيشبرنده «انقلاب مخملی» در ايران میداند.
محسنی اژهای در مورد رخدادهای پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران، که مقامات ايرانی از آن با عنوان «فتنه» ياد میکنند گفت: «آن زمان وزارت اطلاعات بروز چنين اتفاقاتی را بعد از انتخابات پيشبينی می کرد اما نه به اين عمق و سطح! در اين عمق که يک شخصی مثل موسوی به ميدان بيايد و اينگونه در برابر حق و قانون روشن و موضوعی که خودش ساليان سال ديده و شنيده بايستد! نه! فکرش را نمیکرديم.»
وی گفت در اين وقايع کسانی که در يک صف قرار گرفتند افرادی کاملأ متفاوت بودند و انگيزههای متفاوتی داشتند.
دادستان کل ايران افزود وقايع سال گذشته «هزينه» نيز داشته و در آن نيروی انتظامی، نيروهای بسيج و مردمی کتک خوردند و لطمه ديدند.»
اين در حالی است که سازمانهای مدافع حقوق بشر و مخالفان دولت ايران از کشتهشدن و شکنجه دهها نفر توسط حکومت و بازداشت صدها نفر در رويدادهای سال گذشته ايران نوشتهاند.
محسنی اژهای موضوع «تقلب» در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ۲۲خرداد ۸۸ را رد کرد و گفت موضوع «تقلب» را نخستين بار اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت، در نيمه دوم سال ۸۷ مطرح کرد.
به گفته وی هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه گفته بود که بايد مراقب بود در انتخابات تقلب نشود.
وی گفت اطرافيان ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالفان دولت ايران و دو نامزد انتخابات رياست جمهوری در دوره دهم، خود از نيروهای اطلاعاتی سابق بودند و میدانستند که بحث «تقلب» درست نبود.
وزير سابق اطلاعات گفت در اينباره آن زمان با موسوی، کروبی و هاشمی رفسنجانی صحبت کرده بود و گفته بود حاضر است با هر کسی که ادعا میکند تقلب سازمانيافته يا حتی غير سازمانيافته ولی مؤثر در نتيجه انتخابات صورت گرفته به صورت مستدل صحبت کند.
محسنی اژهای در حالی اين سخنان را بيان میکند که در ماههای نخست پس از انتخابات سال ۸۸، موسوی و کروبی بارها درخواست برگزاری مناظره تلويزيونی در اينباره را مطرح کرده بودند اما مقامات دولتی اين امکان را فراهم نساختند.
دادستان کل ايران همچنين در مورد بازداشتگاه کهريزک گفت وی از نخستين کسانی بود که به وضعيت اين بازداشتگاه اعتراض کرده بود.
در رويدادهای پس از انتخابات در بازداشتگاه کهريزک دستکم پنج نفر از معترضان کشته شدند. اين بازداشتگاه در تاریخ ششم مردادماه ۱۳۸۸ به دستور آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی تعطیل شد.
اژهای گفت تا تيرماه سال ۸۸ که وضعيت نامناسب چند تن از زندانیان منتقل شده کهريزک را ديده، اطلاع نداشته است که چنين بازداشتگاهی وجود دارد.
در رابطه با وقايع بازداشتگاه کهريزک چند نفر از مأموران انتظامی آن بازداشت و پشت درهای بسته محاکمه شدند و چند تن از مسئولان قضائی، از جمله سعيد مرتضوی، دادستان سابق تهران از کار برکنار شدند. پرونده آنها همچنان در دست بررسی است.
بزودی در زندان (اگر زنده موندی) هم چیزی شبیه به این میگی ولی دیگه دیر میشه
کاربر مهمان / 14 March 2011
با سلام
تا در یک فضایی که دو طرف حرف خود را بزنند یک طرفه هر حرفی گفته شود قابل اعتنا نیست
کاربر مهمان / 14 March 2011
مهم اینه که طرف از چه زاویه ای به قضیه نگاه میکنه.
از نظر بن علی و مبارک و قذافی و دورو و بری هایشان، مردمشان دنبال انقلاب مخملی و نرم و غیره بودند!
Anonymous / 14 March 2011
بايد به اين جناب گفت : برو بابا !!حالت خوش نيست !!!!
کاربر مهمان peyvand / 15 March 2011
کجاشو ديدی ؟..سونامی درراه است!..
خس و خاشاک / 14 March 2011
اين جنبش دهها سال ادامه داشته و مقاومت تا کوتاهی دست همه جنايتکاران بشری از ايران پايان نخواهد گرفت ..
hAmid / 14 March 2011
باید کهریزک را تجربه کنید شما و همهٔ دست اندر کاران رژیم همین .
kahi / 14 March 2011
باش تا صبح دولتت بدمد.
کاربر مهمان بی نام و نشان / 14 March 2011
اژه ای ، شما و هم دستانت یا مثل کبک سرتان را در برف فرو کردید و هیچ چیز را نمیخواهی ببینی، و یا میبینی و دروغ به خورد مطبوعات میدی ( مثل هم دستانت و طبق درسهای که خوندی ) . ازهاری در انقلاب ۵۷ میگفت ، اینها همه نوار. نوار که پا نداره !
سبزیران / 14 March 2011
آحوندها اگه زیرک نبودند نمیتونستند 32 سال سواری بگیرند از ملت. این حرفا فیلمه برای شیره مالی و حواس پرت کردن ملت تا میزان قدرت سرکوبشون رو پنهان کنن و دست طرف مقابل رو بخونن.
کاربر مهمان / 14 March 2011
به لطف یک دیکتاتوری واپسگرا و عقب مانده ,افراد بی لیاقت مزدور در راس کارها هستند که برای درک واقعیتهای اطراف ، تمام حواس پنجگانه نیز کافی نیست برایشان. خودخواهی عقل رو کور می کنه و شخص اون چیزی رو می بینه که می خواد. البته این مزدورها هرچی رو ارباب بگه درک می کنن.
کاربر مهمان / 14 March 2011
حتی افراد عادی شهرستانی نیز یک یا دو سال پیش از وقایع کهریزک از وجود چنین مکانی اطلاع داشتند. و اینگونه خبر منتشر شده بود که نیروی انتظامی افراد شروری را که قادر به کنترل آنها نیست به کهریزک منتقل نموده و پس از تجاوز رها می کند و به این ترتیب این افراد منزوی و آرام می شوند. حتی عده زیادی از افرادی که در موضوع خاک سفید دستگیر شده بودند به این مکان منتقل شده و پس از تجاوز آزاد شده بودند.
این خبر جهت باور کردنی است زیرا از نظر عقل جور در نمی آید که تنها در چند روز آنهمه افراد در نیروی انتظامی آماده تجاوز، تحمل آن و جسارت صدور دستور آن را داشته باشند. و آنهم در کشور اسلامی که این کار مجازات اعدام دارد.
از طرف دیگر با توجه به قضایای سعید امامی که امکان نداشته کسانی حتی از فرماندهان ارشد سر خود این دستور را صادر کرده باشند بنابراین به دستور مقامات رده بالای مملکتی بوده است و با توجه به محفلی بودن اطلاعات محرمانه ایران اژه ای از چند طریق امکان اطلاع داشته است. بنابراین یا او دروغ گوست و یا یک سیاستمدار بی اطلاعات که بهتر است در هیچ موردی اظهار نظر نکند چون ممکن است از آن موارد هم اطلاع نداشته باشد.
ساسان، شیکاگو / 15 March 2011
آقایان فکر نمیکردند که اگه تقلب کنند واکنش خانمان سوزی در پی خواهد داشت و برای همیشه از بین خواهند رفت .
کاربر مهمان / 15 March 2011
براي انسان آگاه! و كاربلدي كه وجود انقلاب رنگ رنگي رو بو مي كشه زشته كه از وجود كهريزك بي خبر باشه .
کاربر مهمان / 15 March 2011