علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت اگر آل سعود در عربستان سقوط کند جایگزین آن مطلوب نخواهد بود.
علی شمخانی در گفتوگو با «فصلنامه مطالعات سیاست خارجی تهران» گفت بهرغم برخی تصورات «جمهوری اسلامی ایران نه تنها در پی سقوط آل سعود نیست، بلکه مایل به مهار تلاشها برای سرنگونی حکومت عربستان است.»
او افزود: «سقوط آل سعود هیچگاه به معنای جایگزینی یک حکومت مطلوب نخواهد بود.»
شمخانی پیشبینی کرد که با سقوط حکومت عربستان سعودی «به احتمال قریب به یقین، عربستان تجزیه و تفکر منحط افراطی ـ داعشی بر بخشهای مهمی از این کشور حاکم خواهد شد.»
عربستان سعودی ایران را بارها متهم به دخالت در امور داخلی خود کرده و دادگاه جزایی در ریاض، پایتخت عربستان سعودی نیز ۶ دسامبر ۲۰۱۶ (۱۶ آذر) ۱۵ نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران به اعدام محکوم کرد.
علی شمخانی همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در برابر رشد افراطیگری ایستادگی کرده و از وحدت سرزمینی کشورهای منطقه دفاع میکند چرا که تجزیه کشورها را زمینهساز حاکمیت تفکر تروریستی بر سرزمینهای اسلامی میداند.»
او در همین حال سیاستهای عربستان سعودی در سوریه و یمن را تقویتکننده گروههای تروریستی دانست.
سران شورای همکاری خلیج فارس نیز در بیانیه پایانی سیوهفتمین نشست خود در ماه دسامبر از ایران خواسته بودند تا به قوانین بینالمللی پایبند باشد و در امور داخلی کشورهای منطقه «دخالت» نکند.
شش کشور پادشاهی بحرین، امارات متحده عربی، قطر، کویت، عمان و عربستان سعودی عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند.
پس از حادثه مرگبار «منا» در مراسم حج ۲۰۱۵ که طی آن بنا به برخی آمار تا ۲۳۰۰ تن کشته شدند، روابط ایران و عربستان به شدت تیره شد. ایران ادعا کرده بود که بیش از ۴۶۰ شهروند خود را در این حادثه از دست داده است. همچنین حمله به مراکز دیپلماسی سعودی در تهران و مشهد در دیماه ۱۳۹۴، موجب شد تا عربستان سعودی کلیه روابط خود را با ایران قطع کند.
رقابتهای منطقهای ریاض و تهران در جنگهای سوریه، عراق و یمن نیز به تشدید بحرانهای دیپلماتیک بین دو کشور دامن زده است.
عربستان همیشه دشمن ایران بوده و خواهد بود. چه خوبه که رژیم سعود قبل از رژیم ایران سقوط کنه تا نتونه توی ایران خرابکاری کنه
مهرزاد / 16 January 2017