در پی تسخیر کامل شهر حلب توسط ارتش سوریه و با کمک روسیه و متحدانش، ارتش روسیه کاهش نیروهای نظامی خود در این کشور جنگ‌زده را آغاز کرد.

پرواز یک میگ روسی از ناو هواپیمابر «دریاسالار کوزنتسوف»
پرواز یک میگ روسی از ناو هواپیمابر «دریاسالار کوزنتسوف»

به‌گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه روز جمعه ۶ ژانویه / ۱۷ دی اعلام کرد که ناو هواپیمابر «دریاسالار کوزنتسوف» و چندین کشتی همراه منطقه را ترک خواهند کرد. خبرگزاری روترز و خبرگزاری آلمان هم این خبر را تأیید کرده‌اند.

گراسیموف گفت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و وزارت دفاع این اقدام را نخستین گام برای کاهش نیروهای نظامی این کشور در سوریه دانسته‌اند.

ناو «دریاسالار کوزنتسوف» تنها ناو هواپیمابر روسیه است. جنگنده‌های این ناو در پشتیبانی از نیروهای دولتی سوریه مواضع شورشیان این کشور را هدف بمباران‌های خود قرار می‌دادند.

به‌گفته والری گراسیموف، رزمناو موشک‌های هسته‌ای «پیوتر ولیکی» و ناوهای همراه آن نیز منطقه جنگی سوریه را ترک خواهند کرد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه گفته است گروه نیروی دریایی روسیه با هدایت ناو هواپیمابر «دریاسالار کوزنتسوف» دریای مدیترانه را به مقصد بندر سورومورسک، واقع در شمال روسیه، ترک خواهد کرد.

نیروهای نظامی روسیه در حالی از منطقه جنگی سوریه خارج می‌شوند که در ۴۸ ساعت گذشته، درگیری‌ها بین ارتش سوریه و هم‌پیمانانش با شورشیان بر سر تصاحب وادی بردی در نزدیکی دمشق شدت گرفته است. ارتش سوریه وادی بردی را بمباران کرده و جنگنده‌های شکاری نیروی هوایی سوریه مواضع شورشیان در این منطقه را مورد حمله قرار داده‌اند.

قرار بود مذاکرات صلح به ابتکار روسیه و ترکیه و با مشارکت ایران در سه مرحله در شهر آستانه قزاقستان برگزار شود. به گفته مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه این مذاکرات می‌بایست ۲۳ ژانویه / ۴ بهمن آغاز ‌شود. شورشیان اما روز سه‌شنبه اعلام کردند که به دلیل نقض آتش‌بس از سوی حکومت اسد در مذاکرات شرکت نمی‌کنند.

آتش‌بس به ابتکار روسیه و ترکیه، از نیمه‌شب جمعه ٣٠ دسامبر ۲۰۱۶ / ۱۰ دی در سراسر سوریه برقرار شده اما این آتش‌بس شامل گروه‌های تندرو از جمله «دولت اسلامی» (داعش) و جبهه النصره نمی‌شود. ترکیه همچنین نیروهای کرد «یگان‌های مدافع خلق» را که با داعش می‌جنگند نیز شامل این آتش‌بس نمی‌داند.

بیشتر بخوانید