پس از مرگ یک پناهنده در یک اردوگاه پاپوا گینه نو، پناهجویان محبوس در آنجا دست به شورش زدند و توانستند برای مدت کوتاهی پس از بیرون‌راندن نگهبان‌ها، کنترل دو بخش اردوگاه را در دست بگیرند.

اردوگاه‌های پاپوآ گینه‌نو توسط دولت استرالیا اداره می‌شود و ساکنان آن اغلب از کشور‌های خاورمیانه هستند

پلیس پاپوا گینه نو، یکشنبه ۲۵ دسامبر از شورش پناهجویان و افتادن موقتی کنترل اردوگاه به دست آنها در شب گذشته خبر داد. در پی بیماری و سپس مرگ یک پناهنده، دیگر پناهجویان یک اردوگاه این کشور جزیره‌ای فقیر دست به شورش شبانه زدند. ساکنان «مرکز رسیدگی موقت به پناهندگان در جزیره مانوس» در پی شورش، نگهبان‌ها را بیرون ریختند اما صبح امروز یکشنبه کارمندان و نگهبانان به سر کار خود بازگشته‌اند.

این اردوگاه دولت استرالیا برای پناهجویانی است که از راه دریا برای رسیدن به آن تلاش می‌کنند. از سال ۲۰۱۳ و تحت رهبری دولت محافظه‌کار ترنبول، پناهجویانی که در تلاش برای رسیدن به استرالیا هستند در مسیر حرکت خود با قایق به این کشور بازداشت شده و به یکی از اردوگاه‌ها در جزیره مانوس در پاپوا گینه نو و یا در نائورو فرستاده می‌شوند.

تاکنون گزارش‌های متعددی درباره شرایط ناگوار و بکارگیری خشونت علیه پناهجویان در این اردوگاه‌ها منتشر شده است. از نحوه برخورد با شورش شنبه‌شب در جزیره مانوس هنوز گزارشی منتشر نشده است.

بی‌توجهی مرگ‌بار به بیماری یک پناهجوی سودانی

این بار شورش بر اثر بی‌توجهی مقام‌ها به بیماری یک پناهجو و در نهایت مرگ او رخ داد.

به گزارش مدافعان حقوق پناهجویان استرالیا، فیصل احمد، یک پناهجوی سودانی ۲۷ ساله از ماه‌ها پیش بیمار بود و بارها درخواست مراقبت پزشکی داده‌بود اما این درخواست او رد شد. او هفته گذشته در اردوگاه جزیره مانوس نقش بر زمین می‌شود و چندروز بعد در بیمارستان جانش را از دست می‌دهد.

عکس‌های منتشرشده از بهروز بوچانی، یک پناهجوی ایرانی در اردوگاه مانوس از درگیری‌های شب گذشته صحنه تخریب بخشی از این اردوگاه را نشان می‌دهد. او در فیس‌بوک خود نوشته که نیروهای امنیتی را بیرون انداخته‌اند.

ایرانیان در حدود ۲۰ درصد از جمعیت کل پناهجویان اردوگاه‌های استرالیا را تشکیل می‌دهند و بیش از چند هزار تن نیز در انتظار اخذ ویزا و کسب پناهندگی قانونی هستند. بسیاری از پناهندگان استرالیا خود را در شرایط دشوار با قایق به استرالیا رسانده‌اند. برخی از استرالیایی‌های افراطی از لفظ تحقیرآمیز «قایقی» برای این دسته از پناهجویان استفاده می‌کنند.


در همین زمینه