پس از ۱۸ روز اعتراض سراسری مردم مصر، سرانجام حسنی مبارک، رئيس جمهوری اين کشور، از قدرت کنار کشيد.

به گزارش رويترز، عمر سليمان، معاون رئيس جمهور مصر، شامگاه امروز در يک پيام تلويزيونی اعلام کرد که حسنی مبارک «تصميم گرفت از وظايف خود به‌عنوان رئيس جمهور کناره‌گيری کند.»

سليمان افزود «در شرايط دشواری که بر کشور حاکم است» شورای عالی نيروهای مسلح مديريت امور را در دست خواهد گرفت.

سرتيپ محمدحسين طنطاوی، وزير دفاع و رئيس شورای عالی نيروهای مسلح مصر است. اين شورا در پايان روز گذشته در بيانيه‌ای اعلام کرد که هر زمان شرايط اجازه دهد حاضر است وضعيت ويژه حاکم بر اين کشور را لغو کند.

ارتش همچنين گفت که اصلاحات قانون اساسی و انتخابات آزاد و سالم را تصمين می‌کند. اين بيانيه در تظاهرات امروز نيز پخش شد.

با اعلام کناره‌گيری حسنی مبارک از قدرت موجی از شادی شهرهای مصر را فرا گرفت.
 

در قاهره تظاهرکنندگان هجدهمين روز اعتراضات با شنيدن اين خبر فرياد می‌زدند «مردم رژيم را سرنگون کردند.» مردم در شهرهای ديگر از جمله اسکندريه گروه گروه به خيابان‌ها ريخته و به رقص و پايکوبی پرداختند.

پيش از اين اعلام شده بود که حسنی مبارک ۸۲ ساله، که از اکتبر ۱۹۸۱ تا شامگاه امروز رئيس حکومت مصر بود به همراه خانواده با بالگردی به محل استراحت خود در ساحل شرم‌الشيخ رفته است.
 

خبرهای مربوط به کناره‌گيری حسنی مبارک از قدرت، از روز پنج‌شنبه شايع شد، اما شب گذشته حسنی مبارک بار ديگر در تلويزيون ظاهر شد و اعلام کرد که قصد ندارد قدرت را ترک کند ولی برخی از اختيارات خود را به عمر سليمان، معاون رئيس جمهوری واگذار خواهد کرد.

حسنی مبارک افزود من قبلا‍ً به‌صورت روشن گفتم که ديگر کانديدای رياست‌جمهوری نخواهم شد.
مبارک همچنين گفت به جوانان می‌گويم که به خواسته‌های آن‌ها پاسخ می‌دهم و به تعهداتی که قبلا‍ً دادم پايبندم و آن را انجام خواهم داد، به نظر من خواسته‌های شما عادلانه و مشروع است.

حسنی مبارک در بخش ديگری از اين سخنرانی از اصلاح موادی از قانون اساسی خبر داد تا زمينه برای حضور آسان‌تر افراد در انتخابات فراهم شود.

مردم مصر با شنيدن اين سخنان به خشم آمده و بار ديگر به خيابان‌ها ريختند. امروز صدها هزار نفر با فريادهای خود برای هجدهمين روز خواهان برکناری مبارک شدند.

محمد البرادعی، که روز گذشته در تارنمای توئيتر گفته بود مصر منفجر خواهد شد و ارتش بايد به مردم کمک کند، از امروز به‌عنوان «روزی بزرگ برای مصری‌ها» ياد کرد.

به اعتقاد البرادعی، کناره‌گيری مبارک راه را برای يک دوره دولت مشترک ارتش و مردم گشوده کرده است.
 

بر اساس گزارش شبکه تلويزيونی العربيه، رئيس شورای قانون اساسی و رئيس شورای عالی نيروهای مسلح مصر به طور مشترک در دوران انتقال قدرت کشور را خواهند گرداند.

پس از فرار زين‌العابدين بن‌علی، رئيس جمهوری تونس از اين کشور در روز ۲۵ ژانويه اين دومين رهبر يک کشور عربی است که طی اعتراضات دو ماه اخير مردم از قدرت کنار می‌رود.