آيت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ايران امروز در نماز جمعه تهران گفت که آمريکا و کشورهای غربی تلاش می‌کنند تا ماهيت اسلامی وقايع مصر و تونس را مخفی کنند.

به گزارش خبرگزاری‌های ايران، رهبر جمهوری اسلامی ايران تحولات کشورهای عربی را که از دو ماه پيش تاکنون خاورميانه را دگرگون کرده است، از «نتايج» انقلاب ۳۲ سال پيش ايران دانست.
 

وی گفت: « انقلاب ما توانسته است الهام‌بخش و الگوساز باشد و اين بر اثر ثبات، استقامت و ايستادگی بر اصول و پايه‌های اصلی است که اين انقلاب به وسيله امام اعلام کرد.»

آيت‌الله خامنه‌ای با بيان اين‌که جمهوری اسلامی ايران دموکراسی و اسلام را با هم دارد افزود: «امروز مسئولين کشور از خبرگان رهبری که رهبر را نصب يا عزل می‌کنند گرفته تا رياست جمهوری تا مجلس و شوراها، منتخبين مردم هستند، جريان‌های گوناگون هم سر کار آمدند.»

رهبر جمهوری اسلامی ايران همچنين در مورد اسلامی بودن نظام گفت: «شما بعد از ۳۲ سال به جامعه ما نگاه کنيد؛ رفتارها از روز اول اگر اسلامی‌تر نباشد حداقل مثل روز اول پيروزی انقلاب است.»
 

آيت‌الله خامنه‌ای آن‌گاه به تشريح «توطئه‌های مختلف دشمنان» عليه جمهوری اسلامی ايران در اين ۳۲ سال و به‌ويژه وقايع پس از انتخابات بحث‌برانگيز دهمين دوره رياست جمهوری در اين کشور پرداخت. وی عاملان اين توطئه‌ها را آمريکا و کشورهای غربی دانست و گفت در وقايع اخير کشورهای منطقه حکومت‌های وابسته به اين کشورها در حال فروپاشی هستند.

وی گفت: «اگر ملت مصر به کمک و توفيق الهی بتواند اين کار را پيش ببرد، آن‌چه برای سياست‌های آمريکا در منطقه به‌وجود خواهد آمد يک شکست غيرقابل جبران است.»

رهبر جمهوری اسلامی با رد «مسائل اقتصادی و غيراقتصادی» به‌عنوان عامل اصلی حوادث اخير در تونس و مصر، گفت: «عامل اصلی اين حرکت عظيم مردم در تونس و در اوج آن در مصر احساس تحقيری است که در مردم به خاطر وضعيت سران‌شان و نوکری آن‌ها نسبت به آمريکا به وجود آمد.»
 

وی حسنی مبارک را «نامبارک» خطاب قرار داد و او را «دشمن آزادی‌خواهی و نوکر صهيونيست‌ها» دانست و زين‌العابدين بن‌علی، رئيس جمهوری گريخته از تونس را «نوکر رسمی دستگاه‌های آمريکايی» ناميد. وی گفت حتا شنيده است که بن‌علی وابسته به سازمان اطلاعات آمريکا (سی‌آی‌ای) بوده است.
 

آيت‌الله خامنه‌ای «اسلام‌خواهی» را ‌يکی از انگيزه‌های مهم مردم تونس دانست و افزود: «به مجرد اين‌که اين خائن [بن‌علی] از کشورش فرار کرد و اوضاع به هم ريخت، دختران دانشجو با حجاب به دانشگاه‌ها رفتند که اين نشان‌دهنده انگيزه عميق اسلامی است، ولی اين موضوع را تحليل‌گران غربی می‌خواهند کتمان کرده و مخفی نگهدارند.»

وی گفت: «آمريکائی‌ها مايل نيستند که اين موضوع گفته شود که علت قيام مردم تونس و اوج آن در مصر “وابستگی” است. اما اين حقيقت قضيه است.»

رهبر جمهوری اسلامی ايران مصر را در جهان اسلام کشور «بسيار مهمی» خواند و گفت: «اسلام‌خواهی و آزادی‌خواهی در مصر موج می‌زد.»

آيت‌الله خامنه‌ای در پايان سخنان با بيان اين‌که «امروز آمريکائی‌ها و اسرائيلی‌ها دستپاچه هستند» افزود: «کسانی که دلشان برای دوستی و رفاقت با آمريکا و اطاعت از آن می‌تپد اين نمونه‌ها را ببينند. اين‌ها مانند شيطان هستند.»

در پی تحولات تازه در مصر، تونس و برخی ديگر از کشورهای عربی جمهوری اسلامی ايران همواره تلاش داشته است که اين تحولات را به «اسلام‌خواهی» مردم کشورها مرتبط کند.
 

احمد خاتمی، امام جمعه تهران نيز در نماز جمعه هفته گذشته گفت قيام کشورهای عربی اسلامی است و غرب تلاش می‌کند که آن را عنوان نکند.

همچنين شب گذشته وزارت امور خارجه ايران با انتشار بيانيه‌ای هشدار داد که آمريکا قصد ايجاد تفرقه در ميان مخالفان حسنی مبارک در مصر را دارد.

روز دوشنبه ۱۱ بهمن‌ماه جاری، اردشير اميرارجمند، مشاور ميرحسين موسوی، از رهبران مخالفان دولت کنونی ايران، گفت مقامات جمهوری اسلامی که سرکوب مردم مصر و تونس را محکوم می‌کنند «مدت‌ها به‌دنبال ارتقای سطح مناسبات خود با مبارک و بن‌علی بودند و توفیق چندانی نداشتند.»

وی گفت: «آن‌ها مزورانه و مانند دزدی که خود فریاد “آی دزد آی دزد” سر می‌دهد، سرکوب مردم مصر و تونس را محکوم می‌کنند. در حالی که دیکتاتوری، سرکوب و قتل و جنایت است؛ چه در قاهره باشد چه در تهران.»

در وقايع پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ايران پليس و نيروهای امنيتی اين کشور نيز با معترضان به نتايج انتخابات به شدت برخورد کردند.

در اين وقايع که نزديک به يک سال به طول انجاميد ده‌ها نفر کشته شدند و بر اساس گزارش مخالفان حکومت ايران، برخی نيز مورد شکنجه و تجاوز قرار گرفتند.