معاون امور سینمایی وزارت ارشاد در پاسخ به اعتراضات عده زیادی از سینماگران گفت این اعتراض‌ها زیبا و مقدس و نشانه یک شور جشنواره‌ای و نمایانگر تمایل سینماگران به حضور در جشنواره فجر است.

به گزارش بخش فرهنگی رادیو زمانه روز گذشته جواد شمقدری، معاون امور سینمایی وزارت ارشاد در شبکه دوم سیمای جمهوری اسلامی، در یک برنامه ویژه شرکت کرد و به پرسش‌هایی پیرامون جشنواره فیلم فجر پاسخ داد.

شمقدری در این برنامه تلویزیونی گفت مهم‌ترین تفاوت بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر با جشنواره‌های پیشین در این است که سینماگران زیادی مايل‌اند در آن شرکت کنند.

او گفت یک تفاوت دیگر جشنواره امسال به نسبت سال‌های گذشته در کیفیت فیلم‌های خانوادگی است. فیلم‌هایی که پیش از این در جشنواره نشان داده می‌شدند، به گمان معاون امور سینمایی ارشاد مناسب خانواده‌ها و در شأن آن‌ها نبود.

افزون بر این شمقدری بر سینمای دینی تأکید کرد و گفت برای نخستین بار سینمای دینی در جشنواره فجر مورد توجه قرار می‌گیرد.
 

یکی از بخش‌های مناقشه‌انگیز در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر، بخشی است به نام «نوعی نگاه». 

سیروس الوند کارگردان فیلم «پرتقال خونی»، و تهمینه میلانی با فیلم «یکی از ما دو نفر» و محمد علی طالبی با فیلم «باد و مه» از کارگردانان معترض به بخش «نوعی نگاه» بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر بودند.  
 

شمقدری درباره این بخش گفت: «فیلم‌های این بخش با وجود آن که داوری نمی‌شوند اما با نمایش در جشنواره می‌توانند از نقد مردمی و منتقدان برخوردار شوند.»
 

همچنين بخش فیلم کوتاه و مستند نیز، امسال از جشنواره فیلم فجر حذف شده است که این امر نيز با اعتراض سینماگران روبه‌رو شد.

شمقدری گفت: «با توجه به جمع بندی‌هايی که داشتیم و مشورت‌هایی که با بزرگان سینما انجام دادیم، بر آن شدیم تا این بخش به دلیل مهجوریت از جشنواره حذف شود تا به صورت مستقل در قالب جشنواره‌های دیگر برگزار شود.»
 

معاون امور سینمایی وزارت ارشاد از سانسور فیلم دفاع کرد و سانسور و ممیزی فیلم را یکی از مأموریت‌های اصلی اداره ارزش‌يابی و نظارت خواند.

او گفت: «با فیلم‌هایی که دغدغه ملی دارند و منافع ملت ایران را می‌شناسند، مشکلی نخواهیم داشت. اما ممکن است فيلم‌سازی در یک مرحله دچار اشتباه شود. به همین دلیل نگاه ممیزی که یکی از مأموریت‌های اصلی اداره نظارت و ارزش‌يابی آثار سینمایی است، سبب می‌شود تا آثار با آسیب کمتری نمایش داده شوند اما اگر اصلاحیه‌ای به فیلم تعلق گیرد، فيلم‌ساز در جریان قرار خواهد گرفت.»
 

معاون سینمایی ارشاد در ادامه این برنامه تلویزیونی به صدور پروانه نمایش اشاره کرد و گفت: «از آن‌جا که مأموریت صدور مجور پروانه نمایش بسیار سنگین است نمی‌توان در طی دو الی سه هفته آن را به انجام رساند به همین دلیل برای نمایش فیلم‌ها در جشنواره پروانه نمایش موقت صادر می‌شود.»
 

سپس شمقدری به شکایت و اعتراضات سینماگران اشاره کرد و گفت: «به نظرم اين‌که سینماگران از عدم حضور فیلم‌شان در جشنواره شکایت می‌کنند بسیار زیبا است چراکه نشان می‌دهند آن‌ها تمایل بسیاری برای همراه شدن با این رویداد بزرگ سینمایی دارند.»

 به گفته روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، سینماگران مطرحی چون مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، اصغر فرهادی، نیکی کریمی، ابراهیم حاتمی‌کیا، کیانوش عیاری و کمال تبریزی در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور دارند، اما تعدادی از فيلم‌سازان سرشناس در جشنواره امسال شرکت نمی‌کنند و هنوز وضعیت برخی از فیلم‌ها از جمله فیلم‌های «یکی از ما دو نفر» ساخته تهمینه میلانی، «پرتقال خونی» ساخته سیروس الوند، «اسب حیوان نجیبی است» ساخته عبدالرضا کاهانی و «باد و مه» ساخته محمدعلی طالبی به دلیل اعتراض سازندگان آن‌ها در جشنواره فجر امسال مشخص نیست.
 

تعدادی از سینماگران ایرانی خارج از کشور هم از جمله سپیده فارسی و دو فيلم‌ساز ایتالیایی به نام جانی آملیو و پوپی آواتی، با امضای بیانیه‌ای در اعتراض به حکم زندان و ممنوعیت از فعالیت سینمایی جعفر پناهی و محمد رسول‌اف، جشنواره فیلم فجر امسال را تحریم کرده‌اند.

بيست و نهمين جشنواره بين‌المللی فيلم فجر از تاريخ ۱۶ تا ۲۶ بهمن‌ماه به دبيری «مهدی مسعودشاهی» در برج میلاد تهران برگزار می‌شود .