کا‌ترین گراسیه، روزنامه‌نگار فرانسوی، شخصیت لیلا طرابلسی، همسر بن‌علی، رئیس جمهور متواری تونس و نقش خانواده او در فساد اقتصادی را در کتابی که با اقبال گسترده مواجه شد، افشاء کرد.

به گزارش بخش فرهنگی رادیو زمانه کا‌ترین گراسیه، روزنامه‌نگار فرانسوی در کتاب La régente de Carthage («نايب‌السلطنه قرطاج» ـ قرطاج يک منطقه باستانی در تونس است) این پرسش را مطرح می‌کند که چگونه ممکن است لیلا طرابلسی که آرایشگر بود بتواند به بالا‌ترین سطوح قدرت سیاسی و اقتصادی در تونس دست یابد و مجموعاً بیش از سه و نیم میلیارد یورو اختلاس کند.

او همچنین در این کتاب نقش و اهمیت لیلا طرابلسی در سرنگون شدن حکومت بن‌علی، رئیس‌جمهوری متواری تونس را بررسی می‌کند.

کتاب «نايب‌السلطنه قرطاج» نوشته کا‌ترین گراسیه با اقبال خوانندگان در فرانسه، بلژیک و آلمان مواجه شده و همه نسخه‌های آن در مدت کمی به فروش رفته است.
 

در گزارشی که ويکی‌ليکس از اسناد وزارت امور خارجه آمریکا منتشر کرد، سفارتخانه آمریکا در سندی که در سال ۲۰۰۸ به واشنگتن ارسال کرده ادعا می‌کند که خانواده طرابلسی یک مافیای اقتصادی هستند.

نشریه آمریکایی فوربس گزارش می‌دهد که لیلا طرابلسی که در آخرین لحظه یک و نیم تن طلا از بانک مرکزی تونس سرقت کرد و با خود به عربستان سعودی برد، در مجموع بیش از سه و نیم میلیارد یورو شخصاً اختلاس کرده است.
 

بر اساس تحقیقات کا‌ترین گراسیه، روزنامه‌نگار فرانسوی، لیلا طرابلسی منفور‌ترین شخصیت تونس و به مراتب منفور‌تر از بن‌علی و مهم‌ترین عامل سرنگونی حکومت اوست.

کا‌ترین گراسیه در کتابش می‌نویسد تونسی‌ها مردمانی آگاه هستند و به‌خوبی از فساد اقتصادی لیلا طرابلسی و خانواده‌اش اطلاع داشتند. آمار بیسوادی در تونس بسیار اندک است و تونسی‌ها از طریق اینترنت و به‌رغم سانسور با دنیای آزاد به‌خوبی در ارتباط بودند. همین باعث شد که سرانجام در یک قیام ملی حکومت بن‌علی را سرنگون کنند.

کا‌ترین گراسیه در پاسخ به این پرسش که چگونه ممکن است یک آرایشگر بتواند تا این حد در سیاست و اقتصاد تونس دخالت کند، می‌نویسد لیلا طرابلسی در یک خانواده فقیر و پرجمعیت پرورش پیدا کرده بود. او در مجموع ده خواهر و برادر داشت و پنجمین فرزند خانواده بود. او به‌عنوان آرایشگر با بن‌علی آشنا شد و از آنجا که زنی بسیار باهوش است و به‌خوبی می‌داند که چگونه از دیگران در جهت رسیدن به مقاصد خود استفاده کند، به‌زودی موفق شد نقش یک زن آگاه، مدرن و نیکوکار را ایفا کند، اما در واقع همه تلاش‌اش این بود که بستگانش را در رأس شرکت‌ها، بانک‌ها و دیگر نهادهای اقتصادی تونس قرار دهد.

مؤسسات اقتصادی مهم هنگامی اجازه فعالیت اقتصادی پیدا می‌کردند که یکی از اعضای خانواده طرابلسی را در معاملات و سهام خود شریک کنند. آن‌ها نه تنها تخصصی نداشتند و کاری انجام نمی‌دادند، بلکه آشکارا دزدی می‌کردند. آخرین مورد جنجال‌برانگیز این بود که یکی از برادرزاده‌های طرابلسی کشتی تفریحی ژاک شیراک را از بند مارسی ربود و با خود به تونس آورد. فرانسوی‌ها پس از مذاکراتی که در بالا‌ترین سطوح دیپلماتیک انجام دادند، موفق شدند کشتی شیراک را پس بگیرند.
 

کا‌ترین گراسیه می‌نویسد لیلا طرابلسی و خانواده‌اش کل اقتصاد تونس را تحت سلطه خود درآورده بودند و با وجود آن‌که بن‌علی به این دلیل که توانسته بود از اغتشاشات اجتماعی و مذهبی مانند الجزایر جلوگیری کند، از حمایت برخی اشخاص برخوردار بود، اما همگان از همسر او که در واقع در پشت پرده حکومت می‌کرد نفرت داشتند.
 


صفحه کا‌ترین گراسیه در فیس بوک