در پی عملیات نظامی هند در مناطق تحت کنترل پاکستان در کشمیر، دولت پاکستان هند را متهم به «تجاوز آشکار» کرد و سفیر این کشور را فراخواند. سازمان ملل دو کشور را به خویشتنداری دعوت کرد.
نواز شریف، نخستوزیر پاکستان عملیات نظامی هند را محکوم کرد و آن را «تجاوز آشکار» نامید.
نیروهای پاکستانی دلایل عملیات نظامی هند در پاکستان را رد میکنند و آن را حملهای «هدفمند و سازماندهیشده» میدانند.
ارتش هند اوایل روز پنجشنبه به مناطق بهمبر، کیل و لیپا در کشمیر حمله کرد و درگیری با نیروهای پاکستان حدود شش ساعت به طول انجامید. این عملیات در پاسخ به یک حمله مرگبار به پایگاه ارتش هند صورت گرفت. هند میگوید یک گروه تروریستی دو هفته پیش این حمله به پایگاه ارتش را از پاکستان انجام داده است.
در نیمه ماه سپتامبر شورشیان با حمله به بخش هندی کشمیر ۱۸ سرباز این کشور را کشتند. این حمله میداند در ۱۰ سال اخیر بیسابقه بود.
ژنرال رانبیر سینگ، مدیرکل عملیات نظامی ارتش هند گفته است این کشور حملات «دقیق و محدود علیه شبهنظامیانی در پاکستان» انجام داده که قصد نفوذ به بخش هندی کشمیر داشتند.
هند میگوید تلفاتی نداشته است اما پاکستان از کشته شدن دو سرباز خود و زخمی شدن ۹ نفر خبر داده است.
در همین حال وزارت امور خارجه پاکستان جمعه ۳۰ سپتامبر / ۹ مهر در اعتراض به عملیات نظامی هند، گوتم بامباوالا، سفیر این کشور در اسلامآباد را احضار کرد.
در این دیدار اعزاز احمد چودری، قائم مقام وزیر امور خارجه پاکستان ادعای هند مبنی بر اینکه عملیات نظامی روز پنجشنبه نیروهای هندی، حمله هدفمند به پایگاه تروریستها در خاک پاکستان بوده است را تکذیب کرد و آن را «آتشباری بیدلیل در خاک پاکستان» دانست.
اعزاز احمد چودری همچنین گفت نیروهای مسلح پاکستان همچنان به هرگونه تجاوز از سوی هند، پاسخ خواهند داد.
یک سخنگوی سازمان ملل نیز ضمن دعوت دو طرف به خویشتنداری از آنها خواست تا اختلافات خود را به شکل مسالمتآمیز و با گفتوگو حل کنند. او گفت سازمان ملل از گسترش درگیریها در این منطقه نگران است.
تنشهای تقریباً روزمره در منطقه کشمیر زمانی اوج گرفت که برهان وانی، از رهبران گروه حرکت المجاهدین، ۸ ژوئیه / ۱۸ تیرماه به دست نیروهای ارتش هند کشته شد. در این مدت بیش از ۸۰ نفر کشته شدند، از جمله چندین تن از معترضان تظاهرکننده.
منطقه کشمیر که بیشتر جمعیت آن را مسلمانان تشکیل میدهند از زمان جنگ ۱۹۴۷ بین هند و پاکستان تقسیم شده است اما هر دو کشور آن را متعلق به خود میدانند.
از سال ۱۹۸۹ چندین گروه شورشی در این منطقه برای استقلال کشمیر مبارزه میکنند که بخشی از آنها خواهان الحاق آن به پاکستاناند.
دولت هند صدها هزار سرباز را در منطقه هیمالایا مستقر کرده که منجر به خشم ساکنان منطقه شده است.