مجموعهای از اشعار مهدی اخوان ثالث با عنوان «سال دیگر ای دوست؛ ای همسایه!» از سوی نشر زمستان برای دریافت مجوز به وزارت ارشاد فرستاده شد.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) نشر زمستان که اشعار مهدی اخوان ثالث را منتشر میکند، مجموعه تازهای از اشعار این شاعر فقید را با عنوان «سال دیگر ای دوست؛ ای همسایه!» برای اخذ مجوز به وزارت ارشاد فرستاده است.
زرتشت اخوان ثالث، مدیر نشر زمستان و فرزند مهدی اخوان ثالث بر اساس دستنوشتههای پدرش و اشعاری که مهدی اخوان ثالث به طور جسته و گریخته در مطبوعات ادبی به چاپ رسانده بود، مجموعه تازهای فراهم آورده و این مجموعه را با نام «سال دیگر ای دوست؛ ای همسایه!» برای صدور مجوز به وزارت ارشاد فرستاده است.
زردشت اخوان ثالث به خبرگزاری ایلنا گفت: «برخی از این اشعار به صورت تك تك در مطبوعات منتشر شده و برخی دیگر از میان دستنوشتهها و سیاه مشقهای ایشان كشف و جمعآوری شده است. در این میان تعدادی از آخرین اشعار اخوان ثالث نیز كه تاكنون منتشر نشده بودند؛ در این مجموعه به چاپ خواهد رسید.
مدیر نشر زمستان درباره این مجموعه گفت: «سال دیگر ای دوست؛ ای همسایه!» مجموعهای است حدوداً با ۲۱۵ صفحه كه برگرفته از تمام دورههای شعری اخوان ثالث است. این كتاب با این مختصات برای اخذ مجوز به ارشاد سپرده شده و باید دید رأی ارشاد چیست.»
نشر زمستان پس از هشت سال موفق شد «نقیضه و نقیضه سازان» مهدی اخوان ثالث را تجدید چاپ كند. همچنین نشر زمستان جلد بعدی مجموعه كتب امثال و حكم با نام «ذیلی بر امثال و حكم دهخدا» كه شامل حاشیهنویسیهای این شاعر برجسته و جمعآوری مثلهای ایرانی و برخی از شواهد آنهاست را بهزودی منتشر خواهد کرد.
جلد سوم مقالات زندهیاد اخوان ثالث با نام «حریم سایههای سبز» هم آماده چاپ است. مدیر نشر زمستان پیشبینی کرده است که این کتاب در ماههای آینده به بازار كتاب میآید. همچنین كتابهای «تو را ای كهن بوم و بر دوست دارم»، «آخر شاهنامه»، «از این اوستا» و «سركوه بلند» تجدید چاپ خواهند شد.
نشر زمستان با مدیریت زردشت، پسر مهدی اخوان ثالث فقط آثار این شاعر بزرگ ایران را منتشر میکند. در اين ميان، كتابهای «زمستان» با ۲۵ بار تجديد چاپ، «از اين اوستا» و «آخر شاهنامه» هر يك با ۱۷ تجديد چاپ و «ارغنون» با ۱۵ تجديد چاپ از پرفروشترين كتابهای اخوان ثالث هستند.
پس از انقلاب ضدسلطنتی در ایران، حقوق بازنشستگی مهدی اخوان ثالث را قطع کردند و در خیابان راه را بر او بستند و به شدت کتکش زدند. مهدی اخوان ثالث پیش از آنکه در شهریور ماه ۱۳۶۹ از دنیا برود در یکی از شمارههای نشریه ادبی آدینه در مقالهای نوشت که به دلیل نداشتن پول کافی برای خرید یک خودکار بیک نمیتواند شعر بگوید.