پس از اعلام برندگان جایزه ادبی بنیاد گلشیری، خبرگزاری فارس به جوایز ادبی غیردولتی تاخت و نهادهای جایزه‌دهنده را متهم به «اباحه‌گری» کرد.

به گزارش بخش فرهنگی و ادبی رادیو زمانه، خبرگزاری فارس که از خبرگزاری‌های نزدیک به سپاه پاسداران به‌شمار می‌آید در گزارشی جانبدارانه با رویکردی اطلاعاتی، نهادهای جایزه‌دهنده را به «اشاعه فساد و اباحه‌گری» در جامعه متهم کرد و از وزارت ارشاد خواست خلا‌ءهای قانونی را از میان بردارد و در ممیزی آثار ادبیات خلاق سختگیری بیشتری کند.

خبرگزاری فارس در این گزارش نوشت: «نگاهی به محتوای برخی مجموعه داستان‌های منتشر شده طی چند سال گذشته نشان می‌دهد پرداخت مستقیم به مسائل جنسی با توصیف صحنه‌های غیر ضروری، دین‌گریزی، دین‌ستیزی و تبلیغ الگوهای غلط ارتباط با جنس مخالف قبل از ازدواج و نیز تبلیغ سبک زندگانی غربی از محتواهای غالب کتاب‌های ادبیات خلاق هستند. این موضوع نشان‌ می‌دهد که سیستم نظارتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز اداره کتاب آن نهاد که وظیفه انطباق آثار رسیده با مبانی قانونی این حوزه را بر عهده دارد دارای نقص و خلاهای قانونی است. »

این خبرگزاری بازار کتاب ایران را «آشفته‌بازار» خواند و نهادهای جایزه‌دهنده را متهم کرد که به کتاب‌هایی که با مبانی شرعی و عرفی سر ستیز دارند، توجه بیشتری نشان می‌دهند.

این خبرگزاری از رمان «یوسف‌آباد خیابان سی و سوم» نوشته سینا دادخواه مثال آورد و نویسنده این کتاب را که در فهرست جایزه نویسندگان و منتقدان مطبوعات، از جوایز ادبی معتبر در ایران قرار دارد به «طرح مباحث غیراخلاقی» متهم کرد.

در این گزارش همچنین به‌طور تلویحی از احمد غلامی، سردبیر روزنامه شرق و دبیر جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعات نام برده شده است. خبرگزاری فارس اعلام کرد که این نویسنده دفاع مقدس با سابقه هشت سال حضور در جبهه‌های جنگ به دلایل امنیتی در زندان به‌سر می‌برد.

خبرگزاری فارس از هوشنگ گلشیری، یکی از مهم‌ترین نویسندگان ایران و از اعضای هیأت دبیران کانون نویسندگان ایران پس از انقلاب به‌عنوان نویسنده‌ای یاد کرد که آثارش مملو از «ابتذال و اباحه‌گری» است.

خبرگزاری فارس همچنین با اشاره به کتاب‌هایی که نامزد دریافت جایزه ادبی گلشیری در دهمین دوره فعالیت‌اش بودند ادعا کرد که ۸۰ درصد این آثار به ترویج «ابتذال و اباحه‌گری»، «عادی جلوه دادن گناه و شکستن قبح گناه»، «آشفته ساختن اعتقادات مذهبی»، «تحقیر ارزش‌های دینی»، و «سیاه‌نمایی اوضاع جامعه» پرداخته‌اند. این در حالی است که بسیاری از آثار ادبیات خلاق ماه‌ها و گاهی سال‌ها منتظر اخذ مجوز از وزارت ارشاد می‌مانند.

خبرگزاری فارس نهادهای مستقل جایزه‌دهنده را به وابستگی مالی متهم کرد و خواهان مشخص شدن منابع مالی آنها شد.

این خبرگزاری ادعا کرد که «برخی از راه ادبیات درصدد استحاله نظام اسلامی از اعتقادات مذهبی هستند» و با اشاره به محسن پرویز، معاون پیشین وزارت ارشاد مدعی شد که او از این موضوع آگاه بوده است.

خبرگزاری فارس به طور تلویحی وزارت ارشاد را مسئول دانست و خواستار سختگیری بیشتری در امر انتشار کتاب و برگزاری جوایز مستقل ادبی شد.

بنیاد هوشنگ گلشیری، سوم دی ماه اسامی برندگان خود را اعلام کرد. مهسا محب‌علی با رمان «نگران نباش» و سارا سالار با رمان «احتمالا گم شده‌ام» دهمین جایزه ادبی بنیاد گلشیری را از آن خود کردند.

هیئت داوران یازدهمین دوره جایزه کتاب سال نویسندگان و منتقدان مطبوعات نیز نامزدهای بهترین مجموعه داستان و رمان چاپ شده در سال ۱۳۸۸ را اعلام کرده است.

احمد غلامی دبیر این جایزه معتبر ادبی اعلام کرده بود که با توجه به آن‌که شرایط نویسندگی در ایران دشوارتر شده، جوایز ادبی بیش از پیش می‌توانند به پویایی ادبیات داستانی کمک کنند.

احمد غلامی از شانزدهم آذر ماه به دلایل امنیتی در زندان به‌سر می‌برد.