رییس پلیس فتای آذربایجان غربی از دستگیری ۱۹۲ نفر در این استان در طول چهار ماه گذشته به اتهام ارتکاب جرایم سایبری خبر داده است.
حسن کوره بلاغی که سرهنگ نیروی انتظامیست گفته است که بیش از ۵۰ درصد جرایم فضای مجازی در شبکههای اجتماعی رخ میدهند.
بر اساس آماری که رییس پلیس فتای استان آذربایجان غربی ارائه کرده است، از آغاز سال ۹۵ تا پایان تیر ماه، ۱۸۸ مورد وقوع جرم در فضای مجازی در این استان وجود داشته است: «با تلاش همکاران پلیس فتا ۹۲ درصد جرایم مربوط به فضای مجازی کشف شده است.»
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و به گفته کوره بلاغی، در چهار ماهه نخست سال جاری وقوع جرم در فضای مجازی در استان آذربایجان غربی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۵ درصد افزایش یافته است.
شمار دستگیر شدهها در چهار ماهه اول سال جاری هم ۱۹۲ نفر اعلام شده است: «در سال گذشته ۱۰۲ نفر در حوزه فتا دستگیر شدند که امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۸۸ درصد افزایش در دستگیری مجرمان فضای مجازی داشتیم.»
رییس پلیس فتای آذربایجان غربی زنان را در جرایم سایبری آسیبپذیرتر از مردان دانسته و گفته است: «بانوان جز افرادی هستند که از طریق انتشار مطالب غیر مرتبط، نفوذ در سیستمهای پخش و انتشار عکسهای خصوصی در شبکههای اجتماعی مختلف بیشترین آسیبها را در این زمینه متحمل میشوند.»
فعالیت سایتهای جعلی شرطبندی برای پیشبینی نتایج مسابقات، بخش دیگری از جرایم سایبری مورد توجه پلیس فتا در ایران است: «با نزدیک شدن به بازیهای المپیک بازار سایتهای جعلی برای پیشبینی نتایج مسابقات داغ میشود. جوانان باید بدانند که این سایتها ۱۰۰درصد جعلی هستند و هدفی جز کلاهبرداری ندارند.»
حسن کوره بلاغی: افزایش روزافزون شبکههای اجتماعی و امکانات جدید در فضای مجازی باعث شده است برخلاف سالهای قبل که میزان جرایم اقتصادی در ردیف اول جرایم پلیس فتا بود، حالا جرایم مربوط به شبکههای اجتماعی در ردیف اول قرار بگیرند. در دو سال گذشته و با توجه به ورود تلگرام، بیش از نیمی از جرایم این حوزه مربوط به این شبکه است.
تا پیش از این برداشتهای غیرمجاز از حسابهای کاربران و کلاهبرداری اینترنتی در صدر جرایم پلیس فتا در ایران بود اما در حال حاضر به گفته رییس پلیس فتای آذربایجان غربی، بیشترین جرم در شبکههای اجتماعی مربوط به هتک حیثیت و مزاحمتهای اینترنتی است.