حذف یارانه نقدی ثروتمندان به یکی از چالشهای دولت جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگوید که دولت برای پرداخت یارانه نقدی کسری بودجه دارد.
مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه امسال دولت را به حذف یارانه نقدی حداقل سی میلیون نفر موظف کرده است اما دولت در لایحه اصلاح بودجه خواستار حذف این تبصره از قانون بودجه شد.
در حالیکه مجلس شورای اسلامی لایحه اصلاح قانون بودجه را در دستور کار دارد، احمد میدری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با شبکه دو صدا و سیما گفت که دولت برای تامین منابع یارانههای نقدی کسری بودجه دارد.
او میزان کسری بودجه دولت را تنها در تامین منابع یارانه نقدی نزدیک به شش هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت که پیشنهاد دولت «حذف یارانه اقشار پردرآمد و پرداخت آن به اقشار کم درآمد است.»
به گفته میدری دولت در سه ماه نخست امسال یارانه نقدی ۲۰۰ هزار نفر را قطع کرده است. او گفته است که دولت برای قطع یارانه چهار میلیون نفر از اقشار پردرآمد اقدام کرده اما «یارانه نقدی ۸۰۰ هزار نفر با شکایت این افراد دوباره برقرار شده است».
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حذف یارانه هر یک از دهکهای درآمدی را همراه با «فشار بیسابقه» توصیف کرد: «حجم شکایتهای وارده به دلیل قطع یارانههای نقدی بالا و زمانبر است.»
بر اساس قانون بودجه دولت باید یارانه نقدی ۱۶ گروه شغلی و خانوارهایی که بیش از سه میلیون تومان درآمد ماهیانه دارند را حذف کند. این قانون دولت را به حذف یارانه نقدی حداقل سی میلیون نفر که در دهکهای درآمدی هشتم تا دهم قرار دارند موظف کرده است.
محمدباقر نوبخت سخنگوی هیئت دولت اجرای این قانون را غیرممکن دانسته بود. در همین راستا دولت در لایحه اصلاح قانون بودجه خواستار حذف تبصرهای شده که پرداخت یارانه به قشرهای ثروتمند را اقدام مجرمانه میداند. کلیات این لایحه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.