نخستین جلسه دادگاه مهاجمان به سفارت عربستان در تهران برگزار شد. برای ۴۸ نفر از مهاجمان به اتهام «مشارکت در تخریب عمدی اموال سفارت عربستان و اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی» کیفرخواست صادر شده است. متهم اول پرونده اظهار ندامت کرد و گفت پیشمان است. چون دل آقا شکست.
نخستین جلسه دادگاه مهاجمان به سفارت عربستان صبح دوشنبه ۲۸ تیر در شعبه شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کارکنان دولت برگزار شد. قرار بود به اتهامات ۲۱ نفر در این جلسه رسیدگی شود. بررسی اتهامات دیگر متهمان به سهشنبه ۲۹ تیر موکول شده است.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گزارش داده است که متهم ردیف اول پرونده فردیست ۲۵ ساله، مجرد، از اهالی تهران که زندگیاش را از راه خرید و فروش پوشاک میگذراند. او اعتراف کرده که از طریق شبکههای اجتماعی و گروههای منتسب به سپاه پاسداران از برگزاری تجمع مقابل سفارت عربستان مطلع شده است.
متهم ردیف اول در دفاع از خود گفته است: «احساس کردم برای دادخواهی مردم غزه که عموماً شیعه هستند، اعتراضی باید انجام شود.»
او همچنین اظهار ندامت کرده و گفته است: «نمیدانستم تجمع مجوز ندارد. از کار خودم پشیمانم. چون دل آقا شکست.»
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه در فروردین سال جاری خبر داده بود که در ارتباط با تهاجم به سفارت عربستان در مجموع ۱۲۱ نفر دستگیر شدهاند که از آن میان برای ۴۸ نفر کیفرخواست صادر شده است. در میان این اشخاص چند روحانی هم حضور دارند که به اتهامات آنها در دادسرای روحانیت رسیدگی میشود.
متهم ردیف دوم از اهالی تویسرکان و ساکن تهران و کارمند دولت است. او اتهاماتش را نپذیرفت و ادعا کرد که قصد داشته به داروخانه برود که متوجه شده مردم سفارت عربستان را آتش زدهاند. متهم ردیف دوم از مدافعان حرم بوده است. او ادعا کرده که عضو هیچ حزب و هیأتی نیست.
ساختمان سفارت عربستان سعودی در تهران شامگاه شنبه ۱۲ دی در واکنش به اعدام شیخ نمر باقر النمر به آتش کشیده شد. در مشهد نیز با اینکه تعداد زیادی از نیروهای انتظامی در برابر کنسولگری عربستان سعودی حضور داشتند گروهی با پرتاب سنگ و مواد آتشزا به آن حمله کردند.
حسن روحانی حملهکنندگان به اماکن دیپلماتیک سعودی را «نیروهای خودسر» نامید و چنین اقداماتی را «غیرقانونی» و «هتک حیثیت نظام» خواند. او ۸ تیر سال جاری از قوه قضائیه خواسته بود با «عاملان و آمران» قوه قضائیه برخورد کند.
محافل رسانهای و امنیتی اما بهتدریج تهاجم به سفارت عربستان را مشکوک و حساب شده نامیدند و موضوع را به اطرافیان یک مرجع تقلید تندرو، انگلیسیها، عوامل نفوذی، مخالفان دولت یا ایادی ریاض مرتبط ساختند.
آیت الله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی یک ماه پس از حمله به سفارت عربستان این اقدام را «به ضرر کشور و به ضرر اسلام و به ضرر همه» خواند، اما در همان حال هشدار داد که به بهانه تهاجم به سفارت عربستان «جوانهای انقلابی» مورد تهاجم قرار نگیرند.
در همین زمینه
برای شناسایی عاملان تهاجم به سفارت عربستان مهلت تعیین شد
حمله به سفارت عربستان به «فرقهسازان» نسبت داده شد
حمله به سفارت عربستان به «عامل بیرونی» نسبت داده شد
امام جمعه تهران: حمله به سفارت عربستان کار نفوذیها بود
حامی اصلی عربده کشان و سگ های پاچه گیر و شیادان خود آقاست. همه چیز در خدمت حفظ بقایشان است. برای حفظ اسلام هر عمل ننگینی هم واجب شده است. شما چرا باید شرمنده باشی
jeiran / 18 July 2016
همه چیز حکایت دارد نظام استبدادی نمیخواست که راه اشتباه گذشته اصلاح کند. برجام یک تاکتیک برای جلوگیری از فروپاشی بود و قصدی برا تنش زدایی و صلح نبود. عربده کشی ها و پرخاشگری های شدید نسبت به غرب و اسراائیل مانند موشک پرانی و شعار نویسی نابودی اسرائیل روی آن، اقدامات تحریک امیز در خلیج فارس و ادامه دخالت در امور کشورهای همسایه، همگی نشان از بدمستی های بیمارگونه از جنون استبدادی است. غرب و اسرائیل با اهمال کاری شان هر روز این نظام جری تر و وقیح تر کرده و در این میان نسل بیشتری از مردم میسوزند.
ترس غرب و اسرائل از چند ضربه کوچک باعث شد فرصت های خوب نابودی این نظام اهریمنی از دست بدهند و به زودی خودشان با هزینه سنگین تر روبور مینند.
مخالفان نظام در تفرقه هستند و قوم گرایان تجزیه طلب (همچو پان تورک و پان کرد…) یکی از موانع اصلی قیام متحدانه مردم ایران هستند.
آرمان سوخته / 18 July 2016
هر چه اراذل و اوباش حکومتیست ، طرفدار آقا و نایب بر حق امام تخیلی و دیگر شارلاتانهای حاکم بر ایران هستند .
و اینکه موضوع را انکار کرده و گفته اند نمی دانستند تجمع مجوز ندارد هم دروغی بیش نیست ، چون این سگهای هار از قبل هماهنگ شده و با برنامه قبلی به همایشها و تجمعات دیگر نیز حمله کرده و کلآ شغلشان همین است .
بهنام / 19 July 2016
بجز بكار بردن كلمه آشغال ها كلمه
ديگرى كه شايسته اين جماعت
عقب افتاده باشه يادم نمياد.
اين دادگاه هم براى راضـى نمودن
طرف سعوديست و نمايشـى و
خر خودتان تشريف دارين.
وطن / 19 July 2016
گزارش جلسه دوم و تیتر انرا از فرارو بخوانید متهمان نیروی انتظامی را “متهم” کردند http://fararu.com/fa/news/281608/
شاهد / 19 July 2016
حکومت های توتالیتر بتدریج بدلیل از نفس افتادن جنبش هویت گرایی خیابانی که انان را بر آورده است مجبور می شوند به دستگاه های امنیتی و پلیس ایده لوژیک تکیه کنند . سپاه پاسداران اکنون در نقش پلیس ایده لوژیک ضامن قدرت اقتصادی و سیاسی و اجتماعی حکومت شبه توتالیتر اسلامی است . در حکومت استثنایی و دو گانه اسلامی که از دو بخش رهبری پیش برنده جنبش شیعه گری امام زمانی و دولت بورکراتیک تشکیل شده است سپاه عامل رهبری جنبش ولی فقیه است که می کوشد از قدرت گیری بیش از حد دولت بورکراتیک مبتنی بر قانون موضوعه کشوری جلوگیری کند. (هانا آرنت بخش توتالیتاریسم در قدرت ترجمه ثلاثی ) . قاسم سلیمانی یکماه پس از برجام گفت “وظیفه ظریف به سرانجام رساندن برجام بود و او در سیاست خارجی وظیفه دیگری ندارد” حسین سلامی جانشین فرمانده سپاه چندی پیش اعلام کرد ” ما هرگز اجازه نخواهیم داد حکومت اسلامی به دولتی عادی بدل شود و دست هر کس که بخواهد حکومت اسلامی را به دولتی عادی بدل کند قطع خواهیم کرد ” . اکنون با پایان مناقشه اتمی که به خطری برای موجودیت حکومت اسلامی بدل شده بود اصلاح طلبان ( هواداران عادی شدن حکومت) که وجودشان برای حل ان به طریق دیپلماتیک ضروری بود به پایان رویایی خوش شبانه خود رسیده اند و این هسته قدرت اصلی حاکمیت جنبشی انان را از خواب بیدار می کند . اما ایا کسی که خود را به خواب زده است می توان بیدار کرد ؟
شاهد / 19 July 2016