روزنامهنگاران و فعالان مدنی دریافتکننده پیامک تهدیدآمیز با طرح دعوی نسبت به دریافت این پیامک، خواستار رسیدگی حقوقی قوه قضاییه به این موضوع شدهاند. این در حالی است که با وجود گستردگی دریافتکنندگان این پیامک، هیچ نهادی به عنوان مدعیالعموم طرح شکایت نکرده است.
سارا نجیمی، یکی از وکیلان روزنامهنگاران شاکی با محفلی خواندن اقدام ارسالکنندگان این پیامک، از ثبت شکایت روزنامهنگاران در دادسرای فرهنگ و رسانه خبر داده و گفته است که با توجه به شمار بالای دریافتکنندگان این پیامک، احتمالا بر شمار افراد شاکی در این پرونده افزوده میشود.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، دادسرای فرهنگ و رسانه رسیدگی این شکایت را به شعبه دو این دادسرا ارجاع داده است و به گفته خانم نجیمی در یکی دو هفته آینده زمان برگزاری دادگاه برای بررسی این پرونده اعلام خواهد شد.
سارا نجیمی: ممکن است، برخی گروهها و محافل معاند بهمنظور ایجاد رعب و وحشت و تشویش اذهان عمومی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این پیامکها را ارسال کرده باشند. چراکه نحوه ارسال این پیامکها بیشتر شبیه به حرکتها و اقدامهای محفلی است.
ارسال پیامک از مرجعی نامعلوم برای حدود ۷۰۰ نفر از روزنامهنگاران و فعالان مدنی، واکنش برخی از نمایندگان مجلس، وزای دولت و مقامات قوه قضاییه را به دنبال داشت.
وزیر اطلاعات فرستاده شدن این پیامکها از سوی این وزارتخانه را تکذیب کرد و چندین نماینده مجلس از جمله علی مطهری، خواستار رسیدگی قوه قضاییه به این موضوع و معرفی عامل یا عاملان این اقدام غیرقانونی شدند.
سارا نجیمی اما گفته است: «فارغ از جنبه تهدیدآمیز این پیامکها، به دلیل اینکه در آن ادعا شده این خبرنگاران با معاندان نظام در ارتباط هستند، به نوعی افترا و تهمت محسوب میشود.»
به گفته این وکیل دادگستری، از آنجا که این پیامک در سطح گستردهای ارسال شده، در حکم نشر اکاذیب است و تشویش اذهان عمومی به شمار میرود.
شاکیان این پرونده در مورد همه این موارد طرح دعوی کردهاند.
نکته و سوالی که در فرستاده شدن این پیامک برای شمار زیادی از روزنامهنگاران وجود دارد این است که کدام فرد، نهاد یا ارگان است که شماره تلفن مجموعهای از روزنامهنگاران و فعالان مدنی را در اختیار دارد و میتواند آنها را تهدید کند و با این کار چه هدفی را دنبال میکند؟
سارا نجیمی هم گفته است که منبع ارسال این پیامک اشراف اطلاعاتی وسیعی داشته است و پیدا کردن آن نیاز به کار کارشناسی دارد: «بهترین نهادی که قادر به ارزیابی و کارشناسی این پرونده است، وزرات اطلاعات خواهد بود که ما درخواست کردیم این وزارتخانه پیگیر تحقیق در مورد این پرونده باشد و قطعا اگر وزارت اطلاعات پرونده را کارشناسی کند، میتواند منبع اصلی ارسال پیامکها را پیدا کند.»
او با این گمانهزنی که ممکن است، برخی گروهها و “محافل معاند” به منظور ایجاد رعب و وحشت و تشویش اذهان عمومی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این پیامکها را ارسال کرده باشند، گفته است که چون وزارت اطلاعات و دیگر نهادهای رسمی، ارسال این پیامکها را تکذیب کردهاند، قطعا میتوانند به پیدا شدن منبع اصلی ارسال آن کمک کنند.
نجیمی ابراز امیدواری کرده که شکایت خبرنگاران مسیر قانونی خود را طی کند و خبرنگاران: «انتظار داریم سیستم قضایی در باره این پرونده با دقت و جدیت اقدام کند تا در آستانه برگزاری انتخابات، خبرنگاران احساس امنیت کنند.»
پیام درخشان و آرش کیخسروی دو وکیل دیگری هستند که در این پرونده وکالت شاکیان را برعهده دارند.
در همین زمینه
- پیامک تهدید روزنامهنگاران: پای سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه در میان است؟
- اژهای: پیامک ارسالی به روزنامهنگاران تهدید نیست
- وزارت اطلاعات ارسال پیامک تهدیدآمیز به روزنامهنگاران را تکذیب کرد
- یک پیامک و ۷۰۰ روزنامهنگار: چه کسی اهالی رسانه را تهدید میکند؟
- ارسال پیام تهدیدآمیز برای عدهای از روزنامهنگاران در ایران
وقتی محسنی اژه ای پست فطرت می گوید فرستادن پیام های هشدار آمیز برای خبر نگاران خوب است دیگر چه انتظاری از عربده کشان و مریدان و سگان پاچه گیر آن ها دارید؟ این ها اگر بطور مستقیم هم دستور به چنین کاری نداده باشند از این کار قلبا خوشحالند و لذت فراوان برده اند. البته مشخص است که همه کار خودشان است و کار آمریکا و اسرائیل نیست… . کشور که به دست اراذل و اوباش و ملایان باشد ازین بهتر نمی شود. وقتی حکومت بدست نا اهلان باشد برای حفظ خود جنین اعمالی هم بصورت قانونی انجام می گیرد.
jeiran / 17 July 2016