ایران در تدارک تشییع پیکر عباس کیارستمی، سینماگر ایرانی‌ست که ۱۵ تیر در بیمارستانی در پاریس چشم بر جهان فروبست. ستادی تشکیل شده که کار سازماندهی تشییع پیکر عباس کیارستمی از مقابل موزه سینما یا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را به عهده دارد. شامگاه گذشته نیز عده زیادی از سینماگران در موزه سینما در تهران گرد آمدند و با روشن کردن شمع و خواندن فاتحه و دعا و امضا کردن عکس‌های کیارستمی یاد او را گرامی داشتند.

رضا علامه‌زاده، سینماگر نام‌آشنا

رضا علامه‌زاده در پرتو این رویدادها بیانیه‌ای با عنوان: «مرگ نابهنگامِ یک چهره جهانی: فرصتی برای فاتحه‌خوانی، یا اعتراض به سانسور؟» در اختیار رادیو زمانه قرار داده است. او در این بیانیه سینماگران را به مقاومت مدنی در برابر سانسور فرا می‌خواند.

علامه‌زاده می‌نویسد:

«آیا سینماگران ایران حالا که به مناسبت مرگ نابهنگام فیلمساز برجسته وطنمان، عباس کیارستمی، چشم جهانیان متوجه سینمای ایران است از این فرصت برای بلند کردن صدای اعتراضشان علیه فرهنگ‌کُشان و سانسورگران حاکم بر سرنوشت سینمای ایران بهره خواهند گرفت یا با تن دادن به برگزاری مراسم سوگواریِ آخوندی با خواندن فاتحه پشت سر یک ملا (گیرم اصلاح‌طلب!) فاتحه این حادثه دردناک را خواهند خواند!؟»

و در ادامه می‌افزاید:

«یادمان نرود که نه تنها اغلب فیلم‌های کیارستمی، چه متعلق به پیش و چه پس از انقلاب منحوس اسلامی، در داخل ایران توقیف بوده و هست بلکه صدها فیلم دیگر نیز توقیف یا سانسور شده و ده ها فیلم حتی پس از گذر از هفت‌خوان سانسور اسلامی از پرده سینماها پائین کشیده شده‌اند. در میان اهالی سینمای ایران که همین هفته پیش افتخار حضور در مراسم افطاری رئیس جمهور محبوبشان را داشته‌اند هم کم نیستند کسانی که تیغ سانسور را بر نُک زبانشان احساس کرده‌اند و با این‌همه، دَم برنیاورده‌اند.»

او به مراسم تشییع مرتضی پاشایی در آبان ۱۳۹۳ اشاره می‌کند و می‌نویسد:

«چندی پیش، جوانان ایرانی، مرگ نابهنگام یک خواننده محبوبِ پاپ، “مرتضا پاشائی” را فرصتی می‌یابند تا خشمشان را به رژیم مرگ‌پرور و شادی ‌گریز اسلامی با صدای بلند نشان دهند. خواندنِ دسته‌جمعی یکی از ترانه‌های زیبای پاشائی توسط هزاران سوگوار در خیابان‌های تهران، فریاد آهنگینِ رسائی بود علیه جماعت وقیح برهم‌زننده کنسرت‌ها و اربابان مکلّا و معمّم‌شان. آیا مدعیان آموزگاری آنان، سینماگران ما، مسئولیتی کمتر از این جوانان در مقابل جامعه دارند؟»

رضا علامه‌زاده فیلم‌های «جنایت مقدس»، «مهمانان هتل آستوریا» و «تابئی ایرانی» در خارج از ایران ساخته وبه نمایش درآورده است.

در سال ۱۳۹۳ بنیاد سینمایی «برداشت ۷» فیلم مستند «با من از دریا بگو» ساخته رضا علامه‌زاده را آغاز کرد. این فیلم به مناسبت آغاز سالگرد کشتار ۶۷ در شهرهای گوتنبرگ، استکهلم، فرانکفورت، ونکوور، تورنتو، آتلانتا، دالاس، اورلاندو، نیویورک و مادرید به نمایش درآمد.


در همین زمینه

ما، آناتوپیسم و قاچاق امر جهانی: بدرود آقای کیارستمی!

ایران در تدارک تشییع پیکر بی‌جان شاعر سینما

سینمای کیارستمی – پایان یک سفر کوتاه

کیارستمی، شاعر آرزوهای انسانی

عباس کیارستمی در‌گذشت

درگذشت کیارستمی: پیام رؤسای جمهور فرانسه و ایران

درگذشت کیارستمی – سینماگران و منتقدان چه گفتند؟