کشتار کلوب شبانه همجنس‌گرایان در اورلاندو با سلاح سنگین و کشته شدن دست‌کم ۵۰ نفر آمریکا را در اندوه و شوک فرو برده است. باراک اوباما آن را «عملیات ترور» نامیده است و دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری خواهان استعفای اوباما شده است.

Orlando-2

در تمام ساختمان‌های اداری آمریکا پرچم‌های این کشور نیمه‌افراشته هستند و همچنان خویشان و نزدیکان کسانی که در کلوب شبانه بودند و از آن‌ها اطلاعی ندارند نمی‌دانند که بستگانشان زنده هستند یا خیر.

یک مادر به شبکه ان‌بی‌سی می‌گوید: «من نمی‌دانم پسرم کجاست. کسی نمی‌تواند به من بگوید پسرم کجاست.»

شاهدان عینی از صحنه‌های هولناک در داخل کلوب شبانه سخن می‌گویند. به‌دلیل ادامه تحقیقات هنوز اجساد کشته‌شدگان جمع‌آوری نشده‌اند و از لباس‌های قربانیان همچنان زنگ موبایل‌هایشان به‌گوش می‌رسد زیرا اعضای خانواده و دوستان آن‌ها به‌دنبالشان می‌گردند.

در این میان رسانه‌ها ویدئوهایی از دقایق دلهره‌آور حمله مهاجمی که نام او عمر متین اعلام شده منتشر می‌کنند. این تهاجم با سلاح گرم و گلوله‌های بسیار در ساعت دو نیمه‌شبی که به یکشنبه ۱۲ ژوئن / ۲۳ خرداد منتهی می‌شد صورت گرفت.

پس از آن‌که مهاجم به‌مدت سه ساعت گروهی از افراد حاضر در کلوب شبانه را به گروگان گرفته بود، نیروهای ویژه به کلوب حمله کردند و عمر متین را کشتند. به‌گفته پلیس در جریان این حمله دست‌کم ۳۰ نفر نجات یافتند.

بلافاصله جزئیاتی از مشخصات فرد مهاجم آشکار شد. کمی قبل از کشتار، مهاجم ۲۹ ساله به پلیس تلفن زده و ضمن معرفی خود به‌عنوان عامل گروه «دولت اسلامی» (داعش) به تروریست‌های ماراتن بوستون استناد کرده بود. والدین او از افغانستان به نیویورک مهاجرت کرده‌اند. عمر متین به‌تازگی در جنوب فلوریدا زندگی و در یک شرکت امنیتی خصوصی کار می‌کرده است. به‌گفته پدرش او از همجنس‌گرایان نفرت داشت. پیش از این در سال‌های ۲۰۱۳ و  ۲۰۱۴ اف‌بی‌آی او را به دلیل اظهارات افراطی زیر نظر داشته است. عمر متین در هفته گذشته یک سلاح کشتار و یک کلت به شکل قانونی خریداری کرده بود.

«حمله‌ای به همه آمریکایی‌ها»

برای این بیستمین کشتار جمعی در آمریکا، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری این کشور بار دیگر تأکید کرد که عاملان چنین کشتارهایی خیلی آسان به سلاح دست می‌یابند. او کشتار اورلاندو را «عملیات ترور و نفرت» نامید و آن را به‌ویژه برای جامعه همجنس‌گرایان و تراجنسیتی‌ها «دلخراش» خواند. اوباما این حمله را حمله به همه آمریکایی‌ها دانست و گفت: «ما از آن نخواهیم ترسید، بلکه به‌عنوان آمریکایی در کنار هم برای حفاظت از شهروندان‌مان و به دفاع از ملت‌مان علیه کسانی که ما را تهدید می‌کنند متحد می‌مانیم.»

بازرسان پلیس و اف‌بی‌آی در پی آن هستند تا دریابند که آیا عمر متین به‌شکل فردی گرایش‌های افراطی پیدا کرده و خود شخصاً اقدام کرده است یا این‌که با شبکه‌ای از اسلامگرایان تندرو در ارتباط بوده است.

برای مایکل مورِل، معاون پیشین سازمان سیا روشن است که اورلاندو آخرین حمله اسلامگرایان تندرو نخواهد بود. به‌گفته او «حملات مشابهی انجام خواهد شد و بحثی سیاسی در خواهد گرفت که ما تا چه حد از حقوق شخصی و مدنی خود دست خواهیم شست تا امنیت را بهتر سازیم.»

این بحث‌ها به رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا نیز کشیده شد. دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوری‌خواهان در این انتخابات بار دیگر بر سیاست پیشنهادی خود مبنی بر ممنوعیت سفر مسلمان‌ها به آمریکا تأکید کرد و خواهان استعفای اوباما شد. او گفت اوباما «بیشرمانه» حاضر به پذیرش مسئولیت حمله «اسلامگرایان رادیکال» نیست.

هیلاری کلینتون، کاندیدای حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری نیز خواهان دو برابر کردن تدابیر امنیتی برای حفاظت آمریکا از تهدیدات داخلی و خارجی شد.

بیشتر بخوانید: