یک مقام عالی در کرمان می‌گوید آب این استان از لوله‌هایی می‌گذرد که سرطان‌زا است.

azbast 2

به گفته کمال جوانمرد، نماینده کرمان در شورای عالی استان‌ها، در کرمان آبرسانی به مردم هنوز از طریق لوله‌های آزبست صورت می‌گیرد، در حالی که استفاده از این لوله‌ها در شبکه آبرسانی موجب ابتلا به سرطان می‌شود.

آزبست نام گروهی از ترکیب‌های معدنی منیزیم و سیلیسیوم است که اغلب در طبیعت به صورت الیاف معدنی و سنگ یافت می‌شود و برای مقاوم‌سازی لوله‌ها به کار می‌رود.

سرطان زا بودن ترکیبات آزبست مدت‌هاست که به اثبات رسیده و بیش از ۴۰ کشور جهان آن را از چرخه صنایع و تولیدات خود به طور کامل حذف کرده‌اند. اما بسیاری از نقاط ایران هنوز با لوله‌هایی آبرسانی می‌شود که آغشته به ترکیبات آزبست است.

نماینده کرمان در شورای عالی استان‌ها در این باره می‌گوید: رابطه مستقیمی بین میزان بالای سرطان در کرمان و استفاده از لوله‌های آزبست وجود دارد و دلیل میزان بالای سرطان در کرمان همین لوله‌های آزبست و مواد خطرزا در آب است.

در سال ١٣٧٩، شورای عالی محیط زیست مصوبه‌ای لازم الاجرا را تصویب کرد تا آزبست از ترکیبات و تولیدات صنعتی و ساختمانی حذف شود اما این مصوبه عملاً مورد توجه تولیدکنندگان قرار نگرفت.

آبرسانی به ۹۰۰ روستا با تانکر

استان کرمان با داشتن بیش از ۱۱ درصد از مساحت کل ایران دارای مشکلات زیرساختی فراوان است که از مهم‌ترین معضلات این استان می‌توان به بحران آب اشاره کرد. در حال حاضر حدود ۹۰۰ روستای کرمان با تانکر آبرسانی می‌شود. بیلان آب کرمان منفی است و بسیاری از دشت‌های این استان به فروچاله بدل شده است.

در تیرماه سال گذشته وزارت نیرو اعلام کرد که هفت میلیون تن از روستاییان ایران آب آشامیدنی خود را از طریق تانکرهای آب و آب‌رسانی سیار دریافت می‌کنند.

بر اساس برآیند وزارت نیرو، حتی در صورت پرداخت بودجه دو هزار میلیارد تومانی از سوی دولت به منظور تأمین آب آشامیدنی روستاها، سه سال وقت لازم است تا مشکل آب شرب این روستاها حل شود.

بیشتر بخوانید