علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران، عصر دوشنبه ۲۰ اردیبهشت گفت که به ازای هر دو شغل رسمی یک «شغل غیر رسمی» در ایران وجود دارد.

dastforooshan_4
وزیر کار ایران می‌گوید که یک سوم مشاغل موجود در ایران «مشاغل غیررسمی» است. دستفروشان نمونه‌ای از مشاغلی هستند که «غیررسمی» خوانده می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ربیعی افزایش مشاغل غیررسمی را واقعیت اجتماعی و اقتصادی و پیامد دوره رکود اقتصادی دانست و گفت که از ۲۲.۵ میلیون شاغل «۱۶ میلیون نفر در مشاغل رسمی مشغول به کارند و ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مشاغل غیررسمی دارند.»

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزایش مشاغل غیررسمی را نتیجه افزایش فقر دانست و گفت: «هر چقدر ریسک فقر افزایش یابد درآمد کم می‌شود و مشاغل غیررسمی فزونی می‌گیرد.» او روز یکشنبه در جمع منتخبان مجلس دهم گفته بود که فقر شهری در ایران پنج برابر شده است.

به گفته ربیعی بخش زیادی از شاغلان بخش غیررسمی را زنان تشکیل می‌دهند. او در همایش «گذر از اقتصاد غیررسمی به اقتصاد رسمی» بدون ارائه توضیحات بیشتر گفت: «دولت به دنبال سازوکاری است که مشاغل غیررسمی را رسمی کند.»

ربیعی همچنین با بیان این‌که دولت به دنبال ممنوع کردن مشاغل غیررسمی نیست: «حل این مشکل با بخشنامه قابل حل نیست و نباید انتظار داشت که دولت این مشاغل را ممنوع کند.»

وزیر کار «پدیده قاچاق را که در استان‌های مرزی رخ می‌دهد» در شمار مشاغل غیررسمی ندانست و عنوان کرد که «بسیاری از کشور‌ها مسیر توسعه را با این نوع مشاغل پیموده‌اند.»

چندی پیش علی خامنه‌ای در دیدار با گروهی از کارگران گفته بود که «مراد من از قاچاق، فلان کوله‌بر ضعیف بلوچستانى نیست که می‌رود آن‌طرف یک چیزی را برمی دارد روی کول خودش می‌آورد این‌طرف این‌ها که چیزی نیست، این‌ها اهمیتی ندارد با آن‌ها مبارزه هم نشود اشکالی ندارد.»