ابراهیم مددی، نائب رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، شنبه ۲۸ فروردین، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی ایران محاکمه شد.

ebrahim maddadi
عکس از آرشیو – ابراهیم مددی و جمعی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه در مقابل شهرداری تهران

به گزارش تارنمای این سندیکا، مددی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «اخلال در نظم عمومی» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده محاکمه شد. این جلسه محاکمه کمتر از یک ساعت به طول انجامید.

صالح نیکبخت، وکیل مدافع این فعال کارگری، با ارائه لایحه دفاعی ۹ صفحه‌ای، اتهامات وارده به موکلش را «بی‌اساس» خواند.

ابراهیم مددی همراه با داود رضوی، عضو هیأت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، در اردیبهشت ۹۴، چند روز پیش از روز جهانی کارگر (اول ماه مه) در منزل خود توسط مأموران وزارت اطلاعات دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند.

این دو فعال کارگری پس از ۲۲ روز بازداشت با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شدند.

مددی در جریان محاکمه خود، فعالیت‌های سندیکایی، حق اعتراض و دادخواهی و داشتن سندیکا را قانونی و «حق مسلم همه کارگران» دانست و اتهامات وارده را نپذیرفت.

داود رضوی نیز در ۲۳ دی ۹۴ در همین شعبه با اتهاماتی مشابه محاکمه و سپس به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد.

مددی، پیشتر به دلیل شرکت در اعتصابات رانندگان شرکت واحد در سال ۸۴ از سوی شعبه ۱۴ دادگاه انقلاب به سه سال و نیم حبس محکوم شد و دوران محکومیت خود را در بند ۳۵۰ اوین گذراند.

سال گذشته در آستانه روز جهانى کارگر، بازداشت و برخورد با فعالان کارگرى در ایران شدت گرفت و ده‌ها فعال کارگری بازداشت شدند.

بر اساس ماده ۱۳۰ فصل ششم قانون کار، کارگران واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی، خدماتی و صنفی تنها می‌توانند تشکلی کارگری در قالب انجمن‌های اسلامی کار ایجاد کنند.

عبدالله وطن‌خواه، فعال صنفی کارگری، شنبه ۲۸ فروردین گفت که آزادی تشکل‌های کارگری و اصلاح فصل ششم قانون کار باید اصلی‌ترین خواسته کارگران در روز جهانی کارگر باشد.

بیشتر بخوانید: یک فعال کارگری: آزادی تشکل‌های کارگری، خواسته کارگران در روز جهانی کارگر