گشت ارشاد هرگز از خیابان‌های تهران غایب نبوده اما هر از گاهی با به پایان رسیدن تعطیلات یا آغاز فصل زمستان یا تابستان مانور خیابانی خود  را پررنگ‌تر می‌کند.

خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس گزارش داده که از صبح امروز شنبه ۲۸ فروردین ماه گشت‌های امنیت اخلاقی پلیس پایتخت به همراه ماموران پلیس امنیت عمومی ‏تهران بزرگ در بزرگراه‌ها، خیابان‌های پر تردد و مراکز خرید و تجاری مستقر شده‌اند تا «با بدپوششان، ‏بدحجابان و کسانی که کشف حجاب نموده و عفت عمومی را جریحه‌دار می‌‌کنند، برخوردی قاطع و قانونی داشته باشند.»

گشت-ارشاد-4

این گزارش تاکید می‌کند که «برخورد با جرایم مشهود و ‏توقیف خودروهایی که سرنشینان آن کشف حجاب نموده‌اند» یکی از اهداف این طرح است و با مراجع قضایی نیز در این زمینه هماهنگی شده است.

خبرگز اری فارس اضافه می‌کند که ‎گشت‌های امنیت اخلاقی اعم از خودرویی و موتوری در خیابان‌ها و بزرگراه های تهران مستقر شده‌اند و مأموران پایتخت به کسانی که آنها را هنجارشکن می‌نامد، تذکر می‌دهند.

برای اجرای این طرح، خودروی کسانی که به تذکر پلیس بی اعتنا بوده‌اند، توقیف شده و با تشکیل پرونده به محاکم قضایی معرفی شده‌اند.

خبرگزاری فارس افرادی را که با آنها برخورد شده، «برهم زنندگان امنیت روانی جامعه و جریحه دارکنندگان عفت عمومی» نامیده است.

 پلیس پایتخت اعلام کرده که در روزهای آینده مراحل دیگری از «طرح برخورد با ناامن کنندگان امنیت اخلاقی جامعه و افرادی که اقدام به مزاحمت نوامیس، آلودگی صوتی و کشف حجاب می‌کنند» را اجرا خواهد کرد.

آبان ماه گذشته، محمد سعید منتظر المهدی، معاون اجتماعی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به گزارشاتی از «عدم رعایت حجاب و عفاف در قم» گفت که گشت‌های ارشاد ۴۰ برابر شده است.

دولت حسن روحانی سعی کرده است که بدون اشاره به آزادی زنان در انتخاب پوشش این را مطرح کند که برخورد پلیسی با انتخاب‌های پوششی زنان موجب ترویج حجاب اسلامی نخواهد شد. با این حال در دوران قدرت این دولت هم گشت ارشاد بارها به خیابان‌ها آمده و به زنان تذکر داده است.

با وجود اینکه برخوردهای خشن با زنان درباره پوشش‌شان سال‌هاست که در خیابان‌ها و اماکن عمومی ادامه دارد، زنان همچنان با سرپیچی مدنی از پذیرش نوع پوشش مورد نظر حکومت خودداری می‌کنند. این سرپیچی زمینه برخوردهای خشن‌تر را با زنان فراهم کرده و خیابان‌ها را به محل رودرویی زنان با نیروهای انتظامی و گشت ارشاد کرده است.

برخورد با پوشش زنان تنها در گشت ارشاد انجام نمی‌شود. نهادها و سازمان‌های دیگری هم هستند که مسوول کنترل و «فرهنگ‌سازی» در زمینه پوشش زنان در ایران هستند.

جریمه راننده به خاطر بدحجابی سرنشین، مجازات مدیر ساختمان به خاطر ماهواره همسایه‌ها و کسر حقوق و توبیخ کارمندان زن به دلیل بدحجابی، بخش‌های خبرساز طرحی بودند که سال ۱۳۹۳ به ‌نام «طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب» در مجلس ارائه و کلیات آن تصویب شد اما سال گذشته مرکز پژوهش‌های مجلس به دلیل عواقب احتمالی این طرح در جامعهو از مجلس خواست که آن را مسکوت بگذارد.

مرکز پژوهش‌های مجلس هشدار داده بود که اجرای چنین طرحی بین حکومت و مردم شکاف ایجاد می‌کند و ممکن است به مقاومت مردمی بینجامد.

 «پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بسیج» تیرماه ۱۳۹۳ در نتایج تحقیقات خود در مورد وضعیت حجاب در ایران اعلام کرد که ۳۰ درصد از زنان ایران در وضعیت «بدحجابی» به‌سر می‌برند و این آمار همچنان در حال افزایش است.

در همین زمینه:

راهی برای پیچاندن گشت ارشاد

خشونت گشت ارشاد به زنان ایران؛ موضوعی ادامه‌دار

معاون نیروی انتظامی: گشت ارشاد ۴۰ برابر شده است

گشت ارشاد: از متوقف کردن خودروها تا حمله با گاز فلفل  

حداد عادل: در آن سر دنیا هم گشت ارشاد وجود دارد

حمله نیروهای گشت ارشاد به دانشگاه هنر تهران و بازداشت یک دانشجو

گشت ارشاد در نمایشگاه کتاب تهران

استاندار قم: گشت ارشاد نمی تواند حجاب را در جامعه نهادینه کند

گشت ارشاد و مردم‌آزاری همیشگی

اعتراض به رفتار گشت ارشاد با زنان در کنسرت سالار عقیلی

بازداشت بیش از پنج هزار نفر توسط گشت ارشاد استان فارس

کسی از گشت ارشاد راضی نیست

حجاب، محدودیت و گشت ارشاد