مجدی فراهانی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان می‌گوید «قاچاق کالا و ویژه‌خواری» برخی نهادها، «مانع» تحقق اقتصاد مقاومتی در ایران است.

corruption1

فراهانی، امروز سه‌شنبه ۱۰ فروردین به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت یکی از مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی، «حرکت به سمت اقتصاد بدون نفت و اداره کشور با مالیات» است اما بیش از ۴۰ درصد اقتصاد کشور در اختیار بنیادها و نهادهایی است که یک ریال هم مالیات پرداخت نمی‌کنند.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان این نهادها را متهم کرد که از طریق ویژه‌خواری‌ها، نه تنها «سهم خود را در توسعه کشور نمی‌پردازند» بلکه به دلیل «رانت‌هایی» که در اختیار دارند پروژه‌های ملی را در «رقابتی نابرابر و غیرمنصفانه» از آن خود می‌کنند که خود «عاملی برای تضعیف و نابودی بخش خصوصی اقتصاد کشور» است.

این فعال سیاسی از این نهادها نامی نبرده اما سپاه پاسداران از جمله نهادهایی است که اجرای بسیاری از پروژه‌های بزرگ عمرانی و نفتی و گازی را در اختیار گرفته است. سپاه همچنین متهم است که در قاچاق کالا نیز دست دارد.

از سوی دیگر بنیادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی از جمله بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و آستان قدس رضوی از جمله بنیادهای بزرگ اقتصادی هستند که مالیات پرداخت نمی‌کنند.

به‌گفته فراهانی، «شفافیت اقتصادی این بنیادها و نهادها» که نزدیک به نیمی از اقتصاد کشور را در اختیار دارند و تلاش برای قانونمند کردن آن‌ها و پرداخت مالیات مثل همه شهروندان، «می‌تواند در قدرتمند کردن اقتصاد کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی تأثیرگذار باشد.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در پیام نوروزی خود به مردم ایران، سال ۹۵ را سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام‌گذاری کرد و گفت: «با اقتصاد مقاومتی می‌شود در مقابل تهدیدهای دشمنان ایستادگی کرد».

اقتصاد مقاومتی، از سیاست‌هایی است که مقامات ایران آن را راه حل گذار از رکود اقتصادی و تحریم‌ها می‌دانند. اولین بار، علی خامنه‌ای این اصطلاح را در سال ۱۳۸۹ به کار برد.