چرایی نرسیدن صندوقهای سیار انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی به محل حصر مهدی کروبی در روز جمعه هفتم اسفند، به یکی از نکتههای مبهم تازهترین انتخابات برگزار شده در جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
محمدتقی کروبی، پسر مهدی کروبی گفته است که صندوقهای سیار ساعت یک و نیم بامداد به محل حصر پدرش رسیدهاند؛ دو ساعت و نیم بعد از مهلت قانونی رای دادن. این صندوقها تا آن ساعت کجا بودهاند و چهطور قرار بوده که دو ساعت و نیم بعد از پایان مهلت قانونی رای دادن، آرای مهدی کروبی در آنها ریخته شود؟
سحامنیوز با انتشار گزارشی در اینباره این سوال را هم از قول فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی مطرح کرده که دامنه محرومیت از حقوق شهروندی مهدی کروبی تا کجاست؟
او گفته که «این حصر از ابتدا غیرقانونی و سلیقهای اعمال شده و تاکنون احدی حاضر به پاسخگویی در قبال آن نبوده است.»
مهدی کروبی دو روز پیش از برگزاری انتخابات اعلام کرده بود که برای حفظ جمهوریت نظام در انتخابات شرکت خواهد کرد: مهدی کروبی در حصر درخواست صندوق رأی کرد.
خانواده او هم در بیانیهای از عموم مردم خواسته بودند تا پای صندوقهای رای حاضر شوند. خود او اما از رای دادن باز ماند.
فاطمه کروبی در شرح ماجرای نرسیدن صندوقهای سیار به محل حصر، نوشته است که مهدی کروبی از ساعت هشت صبح جمعه آماده بوده تا رای خود را در صندوق بیاندازد اما «این بار زمان و مکان رای دادن در اختیار او نبود و باید منتظر میماندیم، منتظر ماندیم اما از صندوق رای خبری نشد.»
پیگیریهای مکرر فاطمه کروبی از ماموران امنیتی به جایی نرسیده و به نوشته خودش، هر بار وعده سر خرمن به او دادهاند تا اینکه مهلت قانونی اخذ رای به پایان رسیده است: «با تمدید زمان رایگیری تصمیم گرفتم به مسجد محل بروم و رای دهم اما امنیتیها گفتند، بمانید، هماهنگ شده و صندوق سیار برای اخذ رای آقای کروبی به حصر میآید.»
فاطمه کروبی در ادامه نوشته است: «ساعت ۱۰ شب شد و باز از صندوق رای خبری نبود. به واحد ماموران امنیتی رفتم و تلفنی با آقای کریمی، معاون استاندار صحبت کردم، گفتند پیگیر موضوع هستند. آخرین مهلت قانونی هم سرآمد و از صندوق خبری نشد، مایوس شدیم و برای استراحت رفتیم. حدود ساعت ۱:۳۰ بامداد، آیفون داخلی به صدا درآمد. از خواب سراسیمه برخاستم. ماموران امنیتی از حضور نماینده دادستان و صندوق رای سیار گفتند. گفتم ساعت ۱:۳۰ بامداد شنبه است و زمان اخذ رای تمام شده و رای دادن غیرقانونیست. اصرار داشتند که شناسنامه آقای کروبی را پایین ببرم. بدون شناسنامه رفتم، دیدم جماعتی به همراه نماینده دادستان برای اخذ رای آمادهاند. شرح ماجرا را گفتم و در آخر اضافه کردم من خود نماینده بودم و میدانم گرفتن رای در هنگام شمارش آرا، فعلیست غیرقانونی.»
فاطمه کروبی همچنین نوشته است جماعتی که برای گرفتن آرای آقای کروبی به محل حصر او رفتهاند، اصرار داشتهاند تا با او صحبت کنند. او در این روایت، به وضعیت سلامت و شرایط حصر مهدی کروبی هم اشاراتی داشته است.
بر اساس این اطلاعات، با وجود گذشت ۹۰ روز از جراحی پای مهدی کروبی، او هنوز قادر نیست پا بر زمین بگذارد و با واکر و کمک راه میرود.
با وجود این شرایط، مهدی کروبی آماده دیدار با نماینده دادستان و مقامهای امنیتی شده است: «نماینده دادستان گفت که از ساعت ۱۱:۳۰ {شب} در محل حصر حاضر بوده اما بهدلائلی صندوق رای به مکان حصر نرسید. آقای کروبی از دلیل آن پرسید که ابتدا پاسخی روشن دریافت نکرد، اما پس از ورود به جزییات، نماینده دادستان از هماهنگی دادستانی و اطلاعات در ساعات آخر رایگیری گفت و سپس مدعی شد که وزارت کشور در این زمینه به وظیفه خود عمل نکرده است.»
مهدی کروبی در پاسخ گفته است که «از صبح بارها پیگیری کردیم. این هم دو لیست رای من برای خبرگان و مجلس که آماده کرده بودم. اگر این حق ابتدایی را نمیخواستند اجابت کنند، چرا از ابتدا صریح و شفاف نگفتند.»
بنا بر آنچه همسر مهدی کروبی نوشته است، آقای کروبی هم ضمن اشاره به غیرقانونی بودن اخذ رای در زمان شمارش آرا خطاب به حاضران در محل حصر خود گفته است: «خدا را شکر کنید که مردم علیرغم همه رفتارهای غیرقانونی و سلیقهای که حق انتخاب شدن و انتخاب کردن آنها را محدود کرده، هنوز اصلاح نظام را از طریق صندوق رای پیگیری میکنند.»
فاطمه کروبی نوشته است که تیم رایگیری در نهایت ساعت ۲:۳۰ بامداد شنبه از محل حصر مهدی کروبی خارج شدهاند.
او از مقامهای مسئول خواسته است درباره علت نرسیدن به موقع صندوقهای سیار به محل حصر مهدی کروبی تحقیق کنند.