رئیس ستاد انتخابات کشور با اتکاء به ماده ۵۹ قانون انتخابات، رسانه‌ها را از هر گونه تبلیغات له یا علیه نامزدها برحذر داشت. تخلف از این ماده سه تا شش ماه حبس خواهد داشت.

تحریم انتخابات

محمد حسین مقیمی عصر چهارشنبه ۲۸ بهمن گفت رسانه‌ها، خبرگزاری‌ها، نهادها و افراد دولتی که منع فعالیت تبلیغاتی به نفع نامزدهای انتخاباتی را زیر پا بگذارند مجرم شناخته می‌شوند.

مقیمی از موسساتی چون اطلاعات، کیهان، همشهری، جام جم، فرهیختگان و همشهری نام برد و یادآوری کرد که خبرگزاری‌هایی چون ایرنا، تسنیم، فارس، مهر، خانه ملت و صدا و سیما اجازه فعالیت به نفع یا ضرر نامزدی را ندارند.

مقیمی گفت وزارت کشور کمیته‌ای را مامور کرده تا از پنجشنبه ساعت ۸ صبح کلیه خبرها و فعالیت‌های انتخاباتی را رصد کند تا هر تخلفی به دستگاه قضایی گزارش شود.

رئیس ستاد انتخابات کشور افزود رسانه‌ها و خبرگزاری‌های دولتی در طول هفته تبلیغات، نه اجازه مصاحبه با داوطلبان را دارند نه مناظره با آنها؛ اما رسانه‌های خصوصی می‌توانند تبلیغات داشته باشند.

———————————————————————————————————————-

مجموعه مقالات و گزارش‌ها در زمانه در باره انتخابات ۱۳۹۴ 

———————————————————————————————————————-

تخلف از ماده ۵۹ قانون انتخابات، از سه تا شش ماه حبس یا دو میلیون تا ده میلیون ریال جزای نقدی دارد. مقیمی گفته است که رسانه‌های دولتی می‌توانند در طول هفته تبلیغات، تنها حال و هوای انتخابات و مشارکت حداکثری مردم را گزارش کنند اما نباید اخبار احزاب یا جریان‌های سیاسی را پوشش دهند.

طبق اعلام وزارت کشور، داوطلبانی که صلاحیت‌شان برای نمایندگی مجلس تأیید شده، می‌توانند از ساعت ۸ صبح پنجشنبه (۲۹ بهمن) تا یک هفته، تبلیغات قانونی داشته باشند.

رسانه‌های ایران روز چهارشنبه ۲۸ بهمن از قول رهبر ایران نوشتند که شرکت در انتخابات واجب عینی است و رای دادن زنان نیز مستلزم اجازه همسر نیست.