حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران می‌گوید که «باید تلاش کرد تا شائبه مهندسی انتخابات برای هیچ‌کس پیش نیاید.»

hasan rohani

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، روحانی شامگاه سه‌شنبه ۱۳ بهمن به شبکه یک تلویزیون ایران گفت که «گاهی خوب کار می‌کنیم اما به‌گونه‌ای عمل می‌کنیم که در مردم بی‌خود شائبه‌ای ایجاد می‌شود، نباید شائبه مهندسی شدن انتخابات در ذهن هیچ کسی پیش بیاید و در همین راستا همه باید تلاش و فعالیت کنیم.»

اصطلاح «مهندسی انتخابات» نخستین بار پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸ ایران از سوی مخالفان حکومت مطرح شد.

مخالفان می‌گویند نهادهای حکومتی ایران از جمله سپاه پاسداران و شورای نگهبان به شکلی انتخابات را «مدیریت و مهندسی» می‌کنند تا نتیجه «دلخواه» خود را به دست آورند.

عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان نیز چند هفته پیش و در واکنش به ردصلاحیت گسترده کاندیداهای اصلاح‌طلب گفته بود که «هیچ‌کس حق مهندسی انتخابات را ندارد.»

به‌گفته او «رد صلاحیت بی‌جهت و غیرمنطقی داوطلبان انتخابات، فرقی با تقلب در صندوق‌های رأی‌گیری ندارد.»

بیش از ۱۲ هزار تن در انتخابات مجلس کاندیدا شده بودند اما هیأت‌های نظارت بیش از هشت هزار تن از آنان را تأیید نکردند. اصلاح‌طلبان در این انتخابات سه هزار کاندیدا داشتند که تنها صلاحیت ۳۰ تن از آنان تأیید شده است.

دست‌کم شش هزار نفر به ردصلاحیت خود اعتراض کرده‌اند. شورای نگهبان قرار است ۱۶ بهمن نتایج رسیدگی به این اعتراضات را اعلام کند.

در همین حال فهرست ۲۰۸ نفره‌ای از نامزدهای اصلاح‌طلب انتخابات مجلس که رد صلاحیت شده‌اند از فعالان سیاسی به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی داده شده تا او اجازه حضورشان را در انتخابات با «حکم حکومتی» صادر کند.

پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان و دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هفتم اسفند سال جاری برگزار می‌شود.

انتخابات، مهندسی انتخابات