مائوریسیو ماکری، رئیسجمهور جدید آرژانتین در نخستین نشست رسانهای خود پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، همانطور که در مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود اعلام کرد که میخواهد توافق با ایران بر سر پرونده کشتار «آمیا»، مرکز یهودیان آرژانتین را لغو کند.
مائوریسیو ماکری روز دوشنبه ۲۳ نوامبر / ۲ آذر در نشست رسانهای خود گفت: «ما به کنگره پیشنهاد خواهیم داد از توافق با ایران بر سر پرونده آمیا صرفنظر شود.»
ماکری محافظهکار با ۵۱,۴ درصد آرا موفق شد بر رقیب خود دانیل سیولی، نامزد حزب حاکم، که ۴۸,۶ درصد آرا را بهدست آورد، پیروز شود. ماکری از روز ۱۰ دسامبر / ۱۹ آذر قدرت را در دست خواهد گرفت.
مائوریسیو ماکری روابط نزدیکی با جامعه یهودیان آرژانتین و اسرائیل دارد.
در ۱۸ ژوئیه ۱۹۹۴ (۲۷ تیر ۱۳۷۳) در اثر انفجار در ساختمان آمیا، مرکز یهودیان آرژانتین، ۸۵ نفر کشته و ۳۰۰ نفر مجروح شدند. آرژانتین و اسرائیل در آن زمان ایران را مسئول این انفجار دانستند.
در سال ۲۰۰۶ دادستان کل آرژانتین از پلیس بینالملل خواست حکم جلب یک متهم لبنانی (عماد مغنیه) و هشت متهم ایرانی این پرونده را صادر کند. هاشمی رفسنجانی (رئیسجمهور وقت ایران، علیاکبر ولایتی، وزیر خارجه وقت، علی فلاحیان، وزیراطلاعات وقت، محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه، احمد وحیدی، فرمانده وقت نیروی سپاه قدس، هادی سلیمانپور، سفیر وقت ایران در بوئنوسآیرس، احمدرضا اصغری، دبیر سوم وقت سفارت و محسن ربانی، روحانی و رایزن فرهنگی وقت سفارت ایران متهمان این پرونده شناخته شدند.
بعدتر با تجدیدنظر دادستانی آرژانتین به استثنای دو نفر نخست، مقامات یاد شده در فهرست افراد تحت تعقیب اینترپل باقی ماندند.
در ماههای پایانی دولت محمود احمدینژاد و در آستانه گرم شدن انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم، توافقنامهای بین دولت ایران و آرژانتین به تصویب رسید که بر اساس آن، دولت ایران موافقت خود را با تشکیل یک کمیته حقیقتیاب درباره رویداد آمیا اعلام کرد.
در دیماه سال گذشته آلبرتو نیسمان، دادستان پرونده انفجار آمیا به شکل مرموزی درگذشت. نیسمان یک شبکه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران را متهم به دست داشتن در این انفجار کرده بود.
آلبرتو نیسمان دولت را متهم کرده بود که کمیته حقیقتیاب میخواست به قصد لغو پیگرد قضائی پلیس اینترپُل علیه مقامات ایرانی شکل بگیرد و کریستینا فرناندز دو کیرشنر، رئیسجمهور وقت آرژانتین از طریق کانالهای اطلاعاتی تلاش کرده تا با لغو تعقیب متهمان به معاملات تجاری نفت ایران در برابر غلات آرژانتین بپردازد.
دولت آرژانتین اتهامات نیسمان را رد کرده بود.