دو روز پس ازنشست وین که چهار فعال اصلی جنگ داخلی سوریه یعنی روسیه، ایران، آمریکا و عربستان سعودی دور یک میز نشستند، علی خامنهای که حرف آخر را در امور حکومت اسلامی میزند، هرگونه فکر تغییر از خارج از سوریه را برای این کشور رد کرد. رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با وزیر خارجه و سفرای جمهوری اسلامی مستقر در خارج از کشور گفت معنی ندارد کشور های دیگر دور هم جمع شوند و راجع به یک نظام حکومتی و رییس آن حکومت تصمیم بگیرند.
خامنهای راه حل بحران سوریه را متوقف شدن جنگ داخلی و قطع کمک های نظامی و مالی به مخالفان سوری و برگزاری انتخابات در این کشور خواند. او از قدرتهای غربی برای “مسلح کردن مخالفان بشار اسد در سوریه” انتقاد کرد. خامنهای به سفرای جمهوری اسلامی گفت: «هدفهای این کشور ۱۸۰درجه با هدفهای آمریکا در منطقه تفاوت دارد و گفتوگو با آمریکا پیرامون مسایل منطقهای بیهوده است.»
ظاهرا با سخنان خامنهای و در حالی که هفته آینده بار دیگر مذاکرات از سر گرفته میشود، باز هم باید منتظر بود سنگ اصلی بر سر راهحل مبتنی بر خروج بشار اسد، رژیم تهران باشد. رژیمی که انگار به جای رییس جمهور سوریه در مذاکرات حضور دارد.
بیشتر بخوانید: خامنهای: مذاکره با آمریکا در مورد مسائل منطقه معنا ندارد
پرسشهایی که رادیو زمانه آنها را با دو کارشناس سیاسی منصور فرهنگ در نیویورک و هوشنگ حسن یاری در تورنتو در میان میگذارد از این قرارند:
*- چرا جمهوری اسلامی در نشست وین شرکت کرد در حالی که سیاست رهبری تهران مخالف مذاکره با آمریکا در مورد مسایل منطقهایست؟
* – خامنهای راهحل بحران سوریه را متوقف شدن جنگ داخلی و برگزاری انتخابات در این کشور توصیف کرده است. آیا این راه حل برای کشوری ویران شده با ۴ میلیون آواره عملی خواهد بود؟
* – کارشناسان می گویند هجوم بیسابقه پناهجویان سوری به اروپا باعث شد با فشار اتحادیه اروپا به طرفهای دیگر این بحران که جمهوری اسلامی هم به گفتوگو های سوریه دعوت شود آیا اینطور بود؟
حضور مستقیم جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۱ با هزینههای مالی گسترده و تلفات هفتههای اخیر پاسداران چه دستاوردی برای ایران داشته است؟
یقین بدانید حمهوری اسلامی در سوریه از بازندگان اصلی خواهد شد زیرا درمقایسه با تمام کشورهای درگیر نظیر ترکیه ،روسیه ، آمریکا و عربستان به لحاظ اقتصادی بسیار ضعیف ،از نظر سیاست داخلی و خارجی بدون پایگاه مردمی و نامطمئن بودن متحد روسی ، گرفتار در انواع بحران ها نظیر آب و محیط زیست ، بیکاری بالا و …می باشد .جمهوری اسلامی در بحران سوریه هم مثل بحران گروگانگیری اوباشانه کارکنان سفارت آمریکا ، 8 سال جنگ عراق و نیز بحران هسته ای ، توان علمی و عملی در برون رفتن سالم نداشته و همواره با دادن امتیازات خفت بار به طرف های خارجی بوده است .سوریه و یمن و عراق هم مبدل به باتلاق حکومت آخوندها می شوند .تخصص آخوندها در ورود احمقانه به بحران ها و خروج ذلیلانه از آنهاست .وای بر ملت ایران که بازندگان اصلی هستند .امید است مردم هم برای دفاع از منافع خود همتی بیشتر به خرج داده و اقدامی بکنند .
ali / 02 November 2015
یقین بدانید جمهوری اسلامی در سوریه پیروز خواهد شد. چون از لحاظ پایگاه مردمی بسیار قوی و از لحاظ نظامی هم همین طور. همه کشورهای غربی اعتراف کرده اند اگر ایران نبود سوریه در 6 ماه اول سقوط کرده بود. اما ایران به تنهایی در مقابل همه کشورهایی که از تروریستها حمایت می کنند ایستاده و پیروزهای بزرگی به دست اورده است. ائتلاف امریکایی برای مبراز با داعش که متشک از بش از 40 کشور است د ریکسال گذشته نتوانسته است و یا به عبارت بهتر نخواسته است در مبارزه با داعش کاری کند ولی ایران توناست آنها را عقب براند. جایگاه ایران در جهان باعث شد که امرکیا ایران را برای مذاکرات وین دربراه آینده سوریه دعوت کند.
دختر ایرانی / 03 November 2015
با سلام
کاملا گفته های دوست مان را تایید میکنم
kia / 03 November 2015
دوست گرامی شماره 2 . اگر در گذشته 4 ساله جنگ داخلی بشاراسد سقوط نکرده ، این ماندن در قدرت ایشان را مدیون حمایتهای مادی و نظامی جمهوری اسلامی می دانیم .اما شرایط منطقه از یک سال قبل تا کنون بشدت تغییر کرده ، دیگر توازن قوا و اقتصاد ها بنفع جمهوری اسلامی نیستند .تحولات عربستان و روی کار آمدن جناحی که مصمم به مبارزه با دخالتهای جمهوری اسلامی در منطقه ( یمن و سوریه و بحرین حداقل ) هستند ، عملکرد مستقیم تحریمها که منجر به نرمش قهرمانانه جمهوری اسلامی شده و توافق هسته ای که نتیجه اش ” اخته سازی هسته ای ” جمهوری اسلامی شد ،تداوم تحریم ها تاکنون که پولهای ایران به تملک جمهوری اسلامی درنیامده و انبوه مطالبات معوقه مردم ایران از حاکمیت آخوندها هنوز بلاجواب مانده ، دیگر جمهوری اسلامی مثل زمان احمدی نژاد با درامد نفتی بشکه ای بالای 100 دلار ، توان مانور و هل من مبارز طلبی و … را نداشته و حکومت در پرداخت حقوق کارکنانش مشکل دارد . حرفهای ضدآمریکائی رهبر در 13 آبان برای دانش آموزان و دانشجویان و بازداشتهای خبرنگاران به بهانه مبارزه با نفوذ ، همگی از روی استیصال و ترس از آینده است .وقتی تسلیم هسته ای در برابر آمریکا و 5 کشور غربی دیگر انجام شد ، آقای خامنه ای و حامیانش دیگر نمی توانند کاری بکنند .ایشان مثل فرمانده لشکری تسلیم شده هستند که برای غلبه بر ترس خود ، مدام شلیک های هوائی آنهم با فشنگهای مشقی مثل دن کیشوت میکنند .این ها واقعیتهائی هستند از دوره زمامداری حکومت ولایت فقیه که بر ضدمنافع ملی ، امنیت ملی و مصالح عالیه ایران تمام شده و می شوند .ای کاش منابع مالی میلیاردها دلار و انبوه نیرو های انسانی نظامی ایران اینقدر در خدمت بقای بشاراسد سرازیر نمی شد و حیثیت ایران در منطقه لکه دار نمی شد .یقین بدانید که بنده از روی ایران دوستی و علاقه مندی به ایران و ملت ایران می گویم .اگر میلیاردها دلار بربادرفته ، برای تقویت تولید و شکوفائی اقتصاد تولیدی ملی بکار می رفت ، برای من حکومت آخوندها و نهاد ولایت فقیه مطلقه بسیار ستودنی و قابل احترام بود . شما دوست گرامی به همان وضعیت خودتان ، برادر و خانواده تان و اقوام تان نظری بیاندازید .آثار شوم سیاستهای کلان رهبران بی کفایت اخوند بر کشور را با تجربه فردی تان لمس کرده و مشاهده میکنید که بیکارهای تحصیلکرده ، کاهش شدید قدرت خریدتان و مشخص نبودن مسیر آینده خود و فرزندان جوانتان وووووو … از دستاوردهای ننگین یک حکومت جاهل به دنیا و انسان و اسیر در ایدئولوژی ماکیاولیستی غارتگرانه خویش است . شما از حکومت آخوندها بدنبال حداقل خوشبختی و سعادت ایرانی مثل خود و خانواده تان نباشید .امیدوارم اندکی از فضاهای مصنوعی ایدئولوژیک با غلبه بر احساسات خودخواهانه بیرون بیایید و با مطالعه تاریخ ایران و نقش روحانیت در سقوط ایران و ایرانی بیشتر آگاه شوید .تندرستی تان را آرزومندم .
ali / 06 November 2015