دو روز پس ازنشست وین که چهار فعال اصلی جنگ داخلی سوریه یعنی روسیه، ایران، آمریکا و عربستان سعودی دور یک میز نشستند، علی خامنه‌ای که حرف آخر را در امور حکومت اسلامی می‌زند، هرگونه فکر  تغییر از خارج از سوریه را برای این کشور رد کرد. رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با وزیر خارجه و سفرای جمهوری اسلامی مستقر در خارج از کشور گفت معنی ندارد کشور های دیگر دور هم جمع شوند و راجع به یک نظام حکومتی و رییس آن حکومت تصمیم بگیرند.

Syria-Vien

خامنه‌ای راه حل بحران سوریه را متوقف شدن جنگ داخلی و  قطع کمک ‌های نظامی و مالی به مخالفان سوری و برگزاری انتخابات در این کشور خواند.  او از قدرت‌های غربی برای “مسلح کردن مخالفان بشار اسد در سوریه”  انتقاد کرد. خامنه‌ای به سفرای جمهوری اسلامی گفت: «هدف‌های این کشور ۱۸۰درجه با هدف‌های آمریکا در منطقه تفاوت دارد و گفت‌و‌گو با آمریکا پیرامون مسایل منطقه‌ای بیهوده است.»

ظاهرا با سخنان خامنه‌ای و در حالی که هفته آینده بار دیگر مذاکرات از سر گرفته می‌شود، باز هم باید منتظر بود سنگ اصلی بر سر راه‌حل مبتنی بر خروج بشار اسد، رژیم تهران باشد. رژیمی که انگار به جای رییس جمهور سوریه در مذاکرات حضور دارد.

بیشتر بخوانید: خامنه‌ای: مذاکره با آمریکا در مورد مسائل منطقه معنا ندارد

پرسش‌هایی که رادیو زمانه آن‌ها را با دو کارشناس سیاسی منصور فرهنگ در نیویورک و هوشنگ حسن یاری در تورنتو در میان می‌گذارد از این قرارند:

*- چرا جمهوری اسلامی در نشست وین شرکت کرد در حالی که سیاست رهبری تهران مخالف مذاکره با آمریکا در مورد مسایل منطقه‌ای‌ست؟

* – خامنه‌ای راه‌حل بحران سوریه را متوقف شدن جنگ داخلی و برگزاری انتخابات در این کشور توصیف کرده است.  آیا این راه حل برای کشوری ویران شده با ۴ میلیون آواره عملی خواهد بود؟

* – کارشناسان می گویند هجوم بی‌سابقه پناهجویان سوری به اروپا باعث شد با فشار اتحادیه اروپا به طرف‌های دیگر این بحران که جمهوری اسلامی هم به گفت‌وگو های سوریه دعوت شود آیا این‌طور بود؟

حضور مستقیم جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۱ با هزینه‌های مالی گسترده و تلفات هفته‌های اخیر پاسداران چه دستاوردی برای ایران داشته است؟