شیرین عبادی- حقوقدان و فعال حقوق بشر
وقتی به نقشه خاورمیانه نگاه میکنم قدرت ایران، توان نظامی، وسعت خاک، تکنولوژی مدرن و منابع غنی زیر زمینی آن را تبدیل به یکی از بزرگترین و قویترین کشورهای منطقه کرده است. متاسفانه ایران از قدرت خود نه برای بهبود وضعیت مردمش بلکه در راه اهداف سیاسی و صدور انقلابش سو استفاده میکند.
ایران با نفوذی که در شیعیان عراق دارد میتوانست در سر و سامان دادن اوضاع این کشور کمک کند و در نتیجه داعش موفق نمیشد یک شب چند شهر مهم عراق را تصرف کند. اما در عراق چه اتفاقی افتاد؟ نوری مالکی تبدیل به عروسکی در دست حاکمان جمهوری اسلامی شد و از آنجایی که هدف صدور انقلاب بود قسمتی از مردم یعنی سنی ها، نادیده گرفته شدند و به همین دلیل پس از حمله داعش تعداد زیادی از ارتش عرق فوراً تسلیم شد. ایران به باز سازی ارتش عراق کمک نکرد بلکه فقط دوستان خود را یاری کرد
در سوریه اگر پشتیبانی و حمایت بی دریغ حکومت ایران نبود بشار اسد ظرف چند ماه سقوط کرده بود و مردم پیروز میشدند اما دخالت ایران موجب کشتار مردم و جنگ داخلی شد و در خلا قدرت سیاسی داعش زمینه را برای رشد خود مهیا دید
در یمن آشتی ملی میرفت که کشور را به آرامش برساند که ناگهان شیعیان حوثی پایتخت را گرفتند و رئیس جمهور به عربستان فرار کرد و عربستان سعودی نیز بی رحمانه به کشتار مردم غیر نظامی پرداخت. تعدادی از اعضای خنواده عبدالمالک حوثی رهبر شیعیان در ایران پناهنده هستند و خود او نیز قبلا سالها در ایران بسر میبرد
همچنین در بحرین خانواده رهبر شیعیان که به حبس ابد محکوم شده یعنی الخواجه در ایران بسر میبرند و همین امر سؤظن حکومت بحرین را بر انگیخته که نارضایتی مردم ناشی از دخالتهای ایران است. با این ترتیب میبینیم در بسیاری از حوادث ناگواری که در چند سال اخیر رخ داده ایران به نوعی _ مستقیم یا غیر مستقیم_ دخالت دارد.
ایران پس از انقلاب ۱۹۷۹ سر فصل مبارزات سیاسی خود را صدور انقلاب اعلام کرد و جاه طلبی سیاسی ایران حاکمان وقت را به بیراهه ای کشاند که به جای ایجاد رفاه برای ایرانیان مبادرت به ارسال اسلحه و نیرو و صرف میلیاردها دلار در کشورهای اسلامی میکرد با این انگیزه که ایران تبدیل به رهبر جهان اسلام شود.
از سوی دیگر همین رویا در سر حاکمان عربستان سعودی نیز بود و رقابتهای سیاسی و نظامی دو حکومت غیر دموکراتیک ایران و عربستان منطقه را به آتش کشاند.
روسیه و چین به حمایت از ایران و اسرائیل و آمریکا به حمایت از عربستان سعودی پای در میدان مبارزه گذاشتند و جنگهای نیابتی شروع شد که نتیجه آن کشتار صدها هزار مردم بی گناه، ویرانی بسیاری از آثار باستانی و ظهور تروریسم در منطقه شده است و البته در قبال کشتار مردم بیگناه فروش روز افزون اسلحه باعث شد که سود سرشاری نصیب شرکتهای بزرگ شود.
مشکل بزرگ آنجاست که وقتی آتش جنگ زبانه میکشد نمیتوان آسوده سر راحت به بالین گذاشت زیرا هر لحظه امکان سرایت خطر وجود دارد و این چیزی است که حتی برخی از دولتمردان جمهوری اسلامی مانند هاشمی رفسنجانی عنوان کردهاند. بنابر این ایران وارد قمار بدی شده و بهتر است هر چه زودتر به آن خاتمه دهد. منابع ملی و همچنین پول هایی که در اثر تفاهم هستهای آزاد میشوند باید صرف رفاه مردم و اموری از قبیل احداث مدارس و بیمارستان شود. از راهی که رفته شده بایستی هر چه زودتر برگشت و به قول معروف “جلوی ضرر را از هر کجا بگیری منفعت است.”
فعلا تنها برنده جنگ سوریه که باعث و بانیش بنیادگرایان شیعه و در راسشن خامنهای است، اسرائیل است. دیگر سوریه ی وجود ندارد که در آینده خواهانه پس گرفتن بلندیهای جولان شود
saeed / 08 November 2015