به‌دنبال ممانعت همسر نیلوفر اردلان، کاپیتان تیم ملی فوتسال ایران از سفر او به مسابقات آسیایی، قانون اجازه همسر برای خروج از کشور بار دیگر به موضوع روز تبدیل شده است. شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور از اعتراض مردم نسبت به این قانون خبر داد و گفت معاونت زنان و خانواده در پی اصلاح این قانون است.

شهیندخت مولاوردی: معاونت زنان و خانواده در پی اصلاح قانون اجازه همسر برای خروج از کشور است.
شهیندخت مولاوردی: معاونت زنان و خانواده در پی اصلاح قانون اجازه همسر برای خروج از کشور است.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شهیندخت مولاوردی روز چهارشنبه ۳۰ سپتامبر / ۸ مهر گفت بیش از یک‌هزار و ۴۰ ایمیل اعتراضی در مورد قانون اجازه همسر برای خروج از کشور دریافت کرده است.

این قانون به ماده ۱۸ قانون گذرنامه مصوب سال ۱۳۵۱ برمی‌گردد. بر اساس این ماده زن شوهردار برای خروج از کشور نیاز به اجازه همسر دارد. این «اجازه» باید در دفترخانه اسناد رسمی ثبت شود. با این حال بر اساس همین ماده در مواردی همچون سفرهای زیارتی زن می‌تواند با مراجعه به دادستانی اجازه خروج از کشور را بگیرد.

شهیندخت مولاوردی این قانون را کهنه دانست و گفت: «قطعاً وضعیت بانوان نسبت به سال‌های ۵۱ و ۵۲ تغییر پیدا کرده است.»

او افزود: «بانوان امروز و خانواده و جامعه امروزی متحول شده است و به هیچ عنوان قابل مقایسه با سال ۱۳۵۲ نیست.»

اعتراض‌های گسترده در شبکه‌های اجتماعی
اعتراض‌های گسترده در شبکه‌های اجتماعی

به‌گفته مولاوردی زنان امروز ایران راه‌هایی را برای این‌که بتوانند از این قانون رهایی یابند، پیدا کرده‌اند. او گفت: «برخی زنان از همسرانشان برای خروج از کشور وکالت می‌گیرند، اما متأسفانه همه به این استثناها واقف نیستند و آگاهی ندارند.»

او با بیان این‌که معاونت زنان و خانواده به جد به دنبال اصلاح قانون است، پیش‌بینی کرد که «به این زودی‌ها» قانون اجازه همسر برای خروج از کشور اصلاح شود. مولاوردی در همین حال افزود: «[تا آن زمان] به دنبال استثناها خواهیم رفت و قطعاً برای خروج زنان موفق‌مان از کشور تلاش می‌کنیم.»

چندی پیش نیلوفر اردلان، کاپیتان تیم ملی فوتسال زنان ایران، به دلیل قانون اجازه همسر برای خروج از کشور نتوانست در نخستین دوره جام ملت‌های آسیا در مالزی حضور یابد. تیم ایران در این مسابقات اول شد و ممنوعیت سفر نیلوفر اردلان بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی یافت و بسیاری از ایرانی‌ها ضمن اعلام همبستگی خود با او خواهان لغو این قانون شدند.

همچنین طوماری خطاب به مسئولان امور زنان در دولت تهیه شد که در آن درخواست عمومی جهت لغو نیاز زنان به اجازه شوهر برای خروج از کشور مطرح شده بود.

بیشتر بخوانید: قهرمانی و چالش‌های قهرمانی تیم فوتسال زنان ایران