گالری «طراحان آزاد» هفته گذشته ۲۳ مرداد ماه به مدت پنج روز میزبان نمایشگاه «فرشتگان بر فراز تهران» بود. در این نمایشگاه نرگس موسوی، دختر میرحسین موسوی برخی از نقاشیهایش را به نمایش گذاشته بود.
[metaslider id=233524]
نرگس موسوی در این آثار که با نقاشی «نائیف» پهلو میزند تلاش کرده بود نبرد فرشتهها و دیوها را با بهکارگیری نمادهای شهر تهران – عمارتهایی مانند برج آزادی، برج میلاد و شمسالعماره – و با رنگهای روشن و شاد به نمایش بگذارد.
نرگس موسوی پیش از افتتاح نمایشگاه «فرشتگان بر فراز تهران» از قول پدرش در اینستاگرام نوشته بود: «اگر میتوانستم افتتاحیه نمایشگاهت بیایم نه یک دسته گل بزرگ، که یک دسته گل کوچک میآوردم و حالا به جای آن برایت دعا میکنم.»
گروهی از فعالان سیاسی و مدنی، از جمله عیسی سحرخیز و پرستو فروهر از نمایشگاه نقاشیهای نرگس موسوی دیدن کردند.
پرستو فروهر در گفتوگو با رادیو زمانه میگوید: «من به عنوان یک انسان با مسئولیت اجتماعی فکر میکنم وقتی در جامعهای، انسانهایی در شرایط حصر و بستگی اجتماعی قرار میگیرند و در تنگنا هستند، میبایست در وهله نخست از حق حضور اجتماعی آنان و از حق کار کردن آنها که با انواع تهدیدها روبروست دفاع کرد.»
نمایشگاه آثار نرگس موسوی با اقبال شخصیتهای اجتماعی و علاقمندان به هنر روبرو شد. نمودهایی از این علاقه را در شبکههای اجتماعی میشد سراغ گرفت.
پیش از برگزاری نمایشگاه «فرشتگان بر فراز تهران» این نگرانی وجود داشت که از برگزاری این نمایشگاه یا از ادامه آن جلوگیری شود.
عیسی سحرخیز در گفت وگو با رادیو زمانه میگوید: «در آثار نرگس موسوی نه تنها نبرد خوب و بد را میشد دید، بلکه حتی جدال مدرنیته با سنت بیان میشد. من کسانی را میدیدم که مدتها به نقاشیهای نرگس موسوی و به زوایای یک تابلو نگاه میکردند تا درک کنند هنرمند چه چیزی را میخواهد در اثرش بیان کند. در شرایطی که جامعه بسته است، هنرمند استعارههایی را به کار میگیرد. این بیان استعاری را در آثار نرگس موسوی میشد دید.»
محمد خاتمی، رییس جمهور ایران در دوران اصلاحات نیز از بازدیدکنندگان نمایشگاه «فرشتگان بر فراز تهران» بود.
گفتو گو با پرستو فروهر و عیسی سحرخیز درباره نمایشگاه نقاشی «فرشتگان بر فراز تهران» را میشنوید.