نه تنها من که همه اعضای خانواده از ورود اولین نوه بسیار خوشحال بودیم. همه سعی میکردیم در اولین فرصت خود را به دختر کوچولو برسانیم و از دیدن او با تمام وجود کیف کنیم. روزهای خوبی بودند که با شادی سپری میشدند. ولی فارغ از همه خوشیها، من میتوانستم خستگی و استرس را در چشمان خواهرم ببینم و تنها گوشهای از فشاری را که تحمل میکند درک کنم. به نظرم روزهای خوش زندگی او در حال تبدیل شدن به روزهای سخت و طاقتفرسا بود. این گونه به نظر میرسید که استرس و خستگی فرصتی برای لذت بردن از نوزادش برایش باقی نمیگذاشت.
خلاف باور رایج که میگوید هر که فیل خواهد جور هندوستان برد، مطمئن بودم این آغاز راه پدر و مادر شدن نیست و راهکارهایی برای لذت بردن از این موهبت وجود دارد. پس دست به کار شدم و توصیههای سودمندی را از منابع معتبر برای خواهر و شوهر خواهرم جمعآوری کردم که به کارگیری آنها باعث شد بتوانند از بودن با نوزاد تازه متولد شدهشان کمال لذت را ببرند.
-
بیش از هر چیز مراقب خودتان باشید
تنها یک مادر سالم قادر است به درستی از کودکش مراقبت کند. قبل از هر چیز مراقب سلامت خود باشید و به هیچ وجه تغذیه سالم را فدای مراقبت از کودک نکنید. به جای خوردن قهوه برای بیداری شبانه، ساعات شبانه روز را بین خود و شریک زندگیتان تقسیم کنید تا هر دو وقتی کافی برای استراحت داشته باشید.
از یاد نبرید که قبل از تولد کودکتان دلمشغولیهای زیادی داشتید پس زمان را طوری تنظیم کنید که علاوه بر لذت بردن از نوزادتان به آنها نیز برسید. پرداختن به عادتهای خوب گذشته به شما انرژی میدهد و انرژی مثبت چیزی است که در این روزها به شدت به آن نیازمندید.
-
قوانین دیدن
بیشک همه اعضای دور و نزدیک خانواده مشتاق دیدار فرزندتان هستند. آنها سعی میکنند وقت و بیوقت به خانه شما بیایند و از دیدن فرشته تازه متولد شده لذت ببرند. لازم نیست شما سدی در برابر این اشتیاق مثبت باشید، فقط کافی است برای آنها قوانینی در نظر بگیرید.
از همه بخواهید قبل از لمس کودک از نظافت دستانشان مطمئن شوند. از دوستان و اقوام بیمار بخواهید وقت دیگری را برای دیدن نوزاد در نظر بگیرند و از دیدن نوزاد در زمان بیماریشان خودداری کنند.
نگران روابط اجتماعیتان نباشید؛ چون اکنون سلامت شما و کودکتان مهمتر از آن است. پس از مهمانان بخواهید در ساعات مشخصی به سراغتان بیایند تا شما نیز وقت کافی برای استراحت و رسیدگی به امور شخصی داشته باشید.
-
زندگی جدید را باور کنید
به هر حال باید موقعیت جدیدتان را به عنوان مادر یک نوزاد بپذیرید و به دنبال حرکت در خلاف جهت مسیر زندگی نباشید. باید بپذیرید که در شرایط کنونی وقت کمتری برای خودتان دارید و مجبورید وقت زیادی را صرف مراقبت، گریه، شیر دادن و عوض کردن پوشک کودکان بکنید.
-
قطاری از عواطف متضاد
مجموعه از عواطف متضاد در انتظار شماست. شما ممکن است در زمان عوض کردن پوشک نوزادتان محو تماشای دست و پای کوچک او شوید و احساس علاقه شدید بکنید یا برعکس نگران از دست دادن استقلالتان یا ناتوانی در نگهداری از کودکتان شوید. ممکن است شما یا شریکتان عصبی شوید و زندگی را فنا شده ببنید.
در چنین مواقعی با هم حرف بزنید و مشکلات را با هم درمیان بگذارید. یک خنده ساده ممکن است بخش عظیمی از نگرانیهایتان را حل کند.
-
نگران خانه و زندگی نباشید
بیخیال جاروبرقی بشوید و گرد و خاک را به طور موقت فراموش کنید. لباسهای کثیف را تا زمانی که واقعا به آنها احتیاج ندارید به حال خود رها کنید. نگران شام شریکتان نباشید، این روزها لازم نیست همه چیز در حد عالی باشد. به جای یک شام عالی به املت بسنده کنید و خستگیتان را با فکر کردن درباره کارهای روزمره خانهداری چند برابر نکنید.
-
از خانه بیرون بزنید
اگر از گریههای بیوقفه کودکتان کلافه شدهاید، به همراه او از خانه بیرون بزنید. کمی قدم زدن حالتان را بهتر میکند. در چنین مواقعی اجازه دهید یک فرد قابل اعتماد به یاریتان بیاید و سختیها را با او قسمت کنید.
-
دستهای یاری را بفشارید
این یک که شما باید کودکتان را یک تنه بزرگ کنید، توهمی بیش نیست. اجازه دهید داستانها و فیلمها راه خودشان را و روال واقعی زندگی راه خودش را برود. وقتی دوست و فامیل دست یاری دراز میکنند آنها را بفشارید. از آنها بخواهید در کارهای روزمره، جمع کردن لباسها و کارهایی از دست کمکتان کنند. این کمکها از ارزشهای شما به عنوان یک مادر کم نخواهد کرد.
-
زندگی در جریان است
حق با شماست، نوزادتان به شما احتیاج دارد ولی فراموش نکنید کودک دیگرتان هم توجه شما را میخواهد. این در مورد شریک زندگیتان نیز صادق است. از آنها غافل نشوید و دیگر روابطتان را فدای روابط نوزادتان نکنید.
-
روانپزشک بهترین دوست شماست
ما ایرانیها به طور معمول روابط خوبی با روانپزشک نداریم، ولی بارو کنید این روزها در صورت نیاز توصیههای او برتر از توصیههای دوستان و حتی والدین شماست. پس باورهای غلط و رایج جامعه را فراموش کنید و در صورت نیاز به سراغ روانپزشک بروید و برای مبارزه با استرس از او کمک بخواهید.
برای ما که در خارج از کشور از خانواده دور هستیموکسی نیست کهبه ما کمک کند٬چه توصیه ای دارید؟!
افرا / 29 May 2015