در هفتهای که گذشت اختلافها بین مقامهای نظامی و سیاسی ایران و آمریکا بر سر نظارت و بازدید سازمانهای بینالمللی از تأسیسات نظامی ایران بالا گرفت.
اشتون بالدوین کارتر، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا رو جمعه ۱۰ آوریل / ۲۱ فروردین در گفتوگو با شبکه خبری «سیانان»، ایران را تهدید به حمله نظامی کرد و گفت که کشور آمریکا توان نابود کردن برنامه هستهای ایران را دارد.
کارتر تأکید کرد که گزینه نظامی همچنان مطرح است: «وظیفه من به عنوان وزیر دفاع، علاوه بر دیگر موارد، این است که اطمینان دهم گزینه به اصطلاح نظامی روی میز است.»
وقتی از او در مورد سایت فردو پرسش شد، کارتر به بمبهایی که قابلیت نفوذ به تأسیسات زیرزمینی را دارند اشاره کرد و گفت بمبهای «بانکر به استر» برای همین کار «طراحی شده» که قابلیت نابود کردن تاسیسات زیرزمینیای مانند «فردو» را هم داشته باشند.
وزیر دفاع آمریکا در هفته گذشته چندین بارگفته است که هرگونه توافق هستهای احتمالی با ایران شامل مفادی برای بازرسی از تمام تأسیسات هستهای ایران خواهد بود. او همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا بازرسیها به دنباله نظارت بر تأسیسات نظامی ایران نیز هستند، پاسخ داد: «بستگی دارد منظور شما از سایت نظامی چه باشد، ولی بله. بهطور یقین بله.»
اختلاف ایران و آمریکا بر سر بازرسی از تأسیسات نظامی کشور ایران به «فکت شیت»ها یا فهرست مفادی بر میگردد که وزارت خارجه آمریکا روز ۱۳ فروردین ماه پس از خوانده شدن بیانیه مشترک ایران و گروه ۱+۵ منتشر کرد. وزارت امور خارجه ایران اصرار دارد که چنین «فکت شیتی» منتشر نکرده است و وزارت امور خارجه آمریکا هم میگوید که بازدید از برخی از تأسیسات نظامی ایران از شروط توافق خواهد بود.
سردار سید مسعود جزایری، از فرماندههای ستاد کل نیروهای مسلح، ساعاتی بعد به این اظهارات کارتر واکنش نشان داد و با ارجاع به گفتههای مقامات وزارت امور خارجه ایران میگوید: «قبلاً هم مذاکرات مقامات مسئول ایرانی در چارچوب تدابیر نظام، ممنوعیت هرگونه بازدید از مراکز و تأسیسات نظامی و دفاعی را به وضوح و با صراحت بیان کردهاند.»
سردار حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز روز پنجشنبه ۱۹ فروردین ماه گفته بود که مقامات آمریکایی و رسانههای این کشور در مورد تفاهمنامه لوزان «بزرگنمایی» میکنند و توافقی برای بازدید از مراکز نظامی ایران صورت نگرفته است: «اصولاً بازدید از مراکز نظامی جزء خطوط قرمز و هیچگونه بازدیدی از این مراکز پذیرفته نخواهد شد.»
روز پنجشنبه ۱۹ فروردین ماه، آیتالله سیدعلی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در اولین اظهار نظر عمومیاش درباره مذاکرات لوزان به ممنوعیت بازدید از تأسیسات نظامی ایران اشاره کرد.
خامنهای در دیدار جمعی از مداحان گفت: «مطلقاً نباید اجازه داده شود که به بهانه نظارت، به حریم امنیتی و دفاعی کشور نفوذ کنند و مسئولین نظامی کشور نیز بههیچوجه اجازه ندارند که به بهانه نظارت و بازرسی، بیگانگان را به این حریم راه دهند، و یا توسعه دفاعی کشور را متوقف کنند.»
صحبتهای مجدد کارتر پس از خامنهای و تأکید او بر بازرسی سایتهای نظامی ایران، موجب خشم نظامیان ایرانی شده است. جزایری گفته است که صحبتهای مجدد وزیر دفاع آمریکا «حاکی از شعور پایین بیانکننده یا ناشی از سرریز شدن غرضورزیهای طرف مذاکرهکننده آمریکایی است.»
فرزند عزیز نور دیده
از دبه اخوند ضرر ندیده
اخوند کثیفترین سالوسترین دروغگوترین و پستترین موجود روی زمین هست.
هیچ اعتمادی به او نمیشود کرد حسین اوباما این را نمیفهمد
Sima / 11 April 2015
اولین بحران اشغال سفارت آمریکا(بالای ۵۰۰ میلیارد دلار هزینه)
دومین بحران جنگ ایران و عراق (بالای هزار میلیارد دلار هزینه)
سومین بحران مسئله هسته ای ( بالای هزار میلیارد دلار هزینه)
و حالا در حال تراشیدن بحران چهارم برای ایران با علنی کردن دخالت هایشان در امور کشورهای منطقه هستند و تا زمانی که جنگ سنی و شیعه دامان کشورمان را نگیرد دست بردار نخواهند بود. منتها فراموش کرده اند که ایران با شرایط کنونی اش توان ایستادن مقابل عربستان و متحدانش را نه از نظر مالی و نه از نظر نظامی نخواهد داشت و کشورمان از بیخ و بن نابود خواهد شد. دلشان به چند هزار موشک خوش است که حتی یک عددش هم به خاک عربستان نخواهد رسید. در جنگ غزه فقط بعلت نقص نرم افزاری (که سریعا برطرف شد) یک موشک توانست از گنبد آهنین عبور کند و بقیه یا در بیابانها فرود آمدند و یا در آسمان هدف قرار گرفتند. مشابه این سیستم را عربستان اما تعداد چندین برابر سامانه های اسرائیل در اختیار دارد.
faryad / 12 April 2015
بنظر میرسد اختلافها اساسی و شکست را توافق اعلان کرده اند!
nader / 13 April 2015