حسين نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ايران اعلام کرد که طرح واگذاری سانسور کتاب‌ها به ناشران با استقبال مواجه نشده و به همين دليل اين طرح منتفی شد.

ketab

به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، نوش‌آبادی گفت: «در ابتدای دولت يازدهم ايده‌ای وجود داشت که مميزی را به ناشران بسپاريم چون هم آنان به قانون مميزی واقف‌اند و هم مسئوليتی نسبت به نويسنده و مترجم دارند و با توجه به اين مسئوليت و وظيفه دولت تصميم گرفت که مميزی را به آنان واگذار کند اما ناشران از اين موضوع استقبال نکردند.»

وی افزود: «ناشران معتقد بودند که اگر زير بار اين موضوع برويم و کتابی را منتشر کنيم؛ اگر نتواند مجوز توزيع بگيرد متضرر می‌شويم.»

مقامات وزارت فرهنگ و ارشاد آذرماه سال جاری وعده داده بودند که طرح مشارکت ناشران در سانسور کتاب‌ها «به‌زودی وارد مرحله اجرايی می‌شود.»

بيشتر بخوانيد: طرح همکاری ناشران در سانسور کتاب‌ها به زودی اجرا می‌شود

به‌گفته نوش‌آبادی قرار بر اين است که «سيستم مميزی» با همان «چهارچوب قبلی» اما با «شرايطی بهتر و به دور از نگاه‌های سياسی و اعمال نظرهای شخصی» دنبال شود.

وی می‌گويد وزارت ارشاد برای دستيابی به اين هدف، گروهی از متخصصين در رشته‌های مختلف علمی، اقتصادی، پزشکی، سياسی، ادبی و…استفاده کرده تا «مميزی‌ها به لحاظ علمی بررسی شود.»

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: «اين گروه‌های مميزی متخصص شکل گرفتند و اين‌ها می‌توانند به‌عنوان مميز کتاب صادر کنند. با اين اتفاق فرآيند و سرعت چاپ کتاب بيشتر شده. ظرف يک يا دو هفته پاسخ داده می‌شود و اگر کتاب نياز به اصلاحات داشت به نويسنده ابلاغ می‌شود در غير اين صورت مجوز نشر صادر می‌شود.»

مهرماه ۱۳۹۲ عده‌ای از نويسندگان به وزير ارشاد نامه نوشتند و به او گفتند «مميزی را برداريد، ما خودمان پاسخگو کتاب‌هامان هستيم». اين نامه بی‌پاسخ ماند، اما بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت.

علی جنتی، وزير وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ايران مردادماه ۱۳۹۲ گفته بود که قصد دارد مميزی قبل از چاپ کتاب را حذف کند اما بعد حرف‌اش را پس گرفت و گفت: «مميزی برداشتنی نيست» و وعده حذف سانسور کتاب در دولت حسن روحانی عملاً اجرا نشد.