حسين رحيمی، فرمانده نيروی انتظامی سيستان و بلوچستان در حالی از جذب ۴۰۰۰ «پليس افتخاری» در اين استان خبر میدهد که مقامات ارشد ناجا اعلام کردهاند تعداد اين نيروها در سال ۹۳ به ۳۳هزار تن رسيده است.
اين مقام ارشد نيروی انتظامی سيستان و بلوچستان گفته افراد جذبشده نخستين مأموريت کاری خود را در ايام نوروز انجام میدهند. او اين افراد را سفيران امنيت اجتماعی خوانده است.
به گفته رحيمی، پليس افتخاری يک پليس جديد پيش روی حوزه انتظامی ايران است که بر اساس مصوبه ستاد فرماندهی کل قوا (زير نظر رهبر ايران) به ناجا ابلاغ شده است.
«سفیران امنیت اجتماعی»
نيروی انتظامی اعلام کرده بود که اولويت عضويت در پليس افتخاری با نيروهای فعال بسيج در پايگاه مقاومت مساجد، بازنشستگان ناجا، فرزندان شهدا و مصدومان جنگ است.
در اغلب تجمعهای خيابانی ايران علاوه بر نيروهای رسمی پليس و سپاه٬ شماری از افراد موسوم به «لباس شخصی» نيز برای کنترل معترضان حضور مییابند. به نظر میرسد راهاندازی آنچه «پليس افتخاری» عنوان شده در راستای سازماندهی لباس شخصیها باشد.
این طرح اکنون با عنوان «بومیسازی» در استانهای گوناگون ایران درحال اجرا است.
نيروی انتظامی اعلام کرده نيروهای افتخاری پليس با نيروهای يگان ويژه برای برقراری امنيت اجتماعی همکاری میکند.
محمدتقی عصار، معاون نيروی انسانی ناجا، گفنه است که پليس افتخاری از همه تجهيزات، امکانات و اختيارات ساير کارکنان نيروی انتظامی برخوردار هستند. احتمالاً اشاره اين مقام انتظامی به ضابطان قضايی است. ناجا گفته بود به تنهايی نمیتواند نظم و امنيت را در سراسر کشور برقرار کند.
بر اين اساس نيروهای افتخاری پليس يا به عنوان ضابط قضايی با حکم ماموريت و تحت نظارت مسئولان (ناجا) فعاليت میکنند و يا در سطحی که مستلزم ضابط نيست و تنها به «امر به معروف و نهی از منکر» میپردازند.