با کشف اسکلتی متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد در محدوده خیابان مولوی در تهران، قدمت سکونت انسان در این شهر به هفت هزار سال پیش رسید.

Screen Shot 2015-01-12 at 11.20.02
اسکلتی هفت هزار ساله در محدوده خیابان مولوی تهران کشف شده است

این اکتشاف جدید که تاریخ تهران را چندین هزاره به عقب برده است در جریان حفاری‌های شرکت فاضلاب تهران رخ داده است.

تا پیش از این کشف، قدیمی ترین بقایای باستانی شناسایی شده در شهر تهران به تپه های قیطریه و حدود سه هزار سال پیش اختصاص داشت.

محمد اسماعیل اسماعیلی جلودار، سرپرست گروه باستان شناسی پروژه پژوهش باستان شناسی در جنوب بازار تهران با اعلام این خبر گفت این کشف در خیابان مولوی حدفاصل میدان های محمدیه تا قیام انجام شده و به غیر از این اسکلت، آثار متنوع دیگری نیز به دست آمده است.

این آثار متعلق به دوره‌های مختلف پیشاتاریخی تا صفویه و قاجار است و شامل قطعات فراوان سفال های ساده و لعابدار از دوره های صفوی و قاجار، مصالح آجری و سنگی و تزئینات کاشی کاری، اشیا استخوانی و تکه ظرف های شیشه ای است.

به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور، جلودار از اقدام متخصصان برای حفاظت و انتقال این اسکلت پیش از تاریخ به موزه ملی ایران و نمایش عمومی آن پس از انجام آزمایش ها و اقدامات حفاطتی خبر داد.

او همچنین گفت در بازدید سید محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور، از این محل وعده ایجاد یک سایت-موزه پس از بررسی کارشناسی و هماهنگی های اداری لازم با مسئولان شهری داده شده است.

به گفته جلودار، همکاری اساسی شرکت فاضلاب تهران برای رفع موانع پژوهش‌های میدانی در این محدوده و همچنین حمایت‌های شهرداری و شورای شهر تهران برای حفاظت، نمایش و بهره‌برداری‌های آموزشی و گردشگری از این آثار منحصر به فرد در محدوده شهر تهران ضروری است.