سخنگوی دولت می‌گوید کاهش قیمت نفت، زحماتی برای ایران خواهد داشت اما موجب کندی روند توسعه نمی‌شود. نوبخت مذاکره با عربستان در باره سقف تولید را منتفی ندانست.

Nobakht

محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهوری ایران اعلام کرد که دولت خود را برای اقتصاد و بودجه بدون نفت هم آماده کرده است. او روز یکشنبه ۱۴ دی، به شبکه “العالم” گفت کاهش چند دلاری قیمت نفت کم‌اثرتر از تحریم‌هاست.

ر‌ئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به امکان مذاکره میان مسئولان عربستان و ایران برای تصمیم‌گیری مشترک پیرامون بازار نفت نیز اشاره کرد و افزود: «امیدواریم برادران ما در عربستان با مسئولان ایرانی، تصمیمات سنجیده‌ای به نفع هر دو ملت بگیرند.»

نوبخت گفت خود را برای شرایط بدبینانه آماده کرده‌ایم اما اگر این تصمیم مشترک اتخاذ نشود، از جهت و خط و سرعتی که انتخاب کردیم عدول نمی‌کنیم.

سخنگوی دولت بار دیگر تاکید کرد که حجم تولید و سقف قیمت نفت در حال حاضر، امری اقتصادی نیست بلکه انگیزه‌ها و اغراض سیاسی هم در آن وجود دارد. او گفت: «از برادران مسلمان خود، از مسوولان دولت عربستان انتظار داریم که در یک مذاکره برد – برد، برای دو ملت تصمیمات مناسب بگیریم و این خواست ما است و از آن استقبال می‌کنیم.»

محمدباقر نوبخت انتظار از اعضای اوپک برای حفظ قدرت تولید و قیمت نفت را طبیعی دانست و از نتیجه آخرین نشست اوپک ابراز تاسف کرد.

دو هفته پیش‌، وزیر نفت عربستان بدون آنکه از ایران نام ببرد، خاطرنشان کرد بود که عربستان قصد ندارد با پایین نگه داشتن قیمت نفت خام علیه برخی کشورها «توطئه» کند. علی النعیمی در گفت‌وگو با فایننشال تایمز گفت پایین آوردن سقف تولید‌، سهم کشورهای اوپک در بازار نفت را نصیب دیگران می‌کند.

پیش‌بینی شده است که با سقوط قیمت نفت در بازار جهانی، کسری بودجه دولت حسن روحانی تا آخر سال از مرز دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار عبور کند.

بهای نفت برنت در  ۳۰ دسامبر ۲۰۱۴ بشکه‌ای ۵۷ دلار و ۸۸ سنت بود. هر بشکه نفت سبک آمریکا نیز به ۵۳ دلار و ۶۱ سنت رسید.

محسن قمصری‌، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران گفته که حداکثر قیمت نفت در سال ۲۰۱۵ حدود ۶۰ دلار خواهد بود اما حداقل آن قابل پیش‌بینی نیست. قیمت نفت در بازارهای جهانی در تابستان ۲۰۱۴ بشکه‌ای ۱۱۵ دلار بود.