تونس يکشنبه ۲۱ دسامبر، در دور دوم انتخابات رياست‌جمهوری این کشور، قدم آخر در راه دموکراسی را بر می‌دارد.

Tunis
باجی قائد سبسی، رهبر حزب «ندای تونس»

به گزارش خبرگزاری «رويترز»، تونس با يک قانون اساسی «پيشرو» و يک پارلمان کامل، يکی از نمونه‌های نادر تحولات دموکراتيک پس از بهار عربی ۲۰۱۱ بوده، و امروز اين راه را کامل خواهد کرد.

تونسی‌ها که از اختلافات و تقابل‌های پساانقلابی جلوگيری کرده بودند، اکنون شاهد رقابت باجی قائد سبسی، رئیس محبوب حزب سکولار  «ندای تونس» و يکی از مقامات عالی دولت بن علی، با منصف مرزوقی، رئیس جمهور فعلی و مدعی آرمان‌های انقلاب ۲۰۱۱، هستند.

سبسی، سخنگوی سابق پارلمان در دولت بن علی، ۳۹ درصد آرا را در دور اول انتخابات از آن خود کرد، و مرزوقی در برابر ۳۳ درصد آرا را به دست آورد.

دور دوم انتخابات تونس ساعت ۸ صبح و در حالی آغاز شد که نيروهای امنيتی به صورت گسترده در ايستگاه‌های انتخاباتی پاس می دادند. به گفته يک از مقامات وزارت دفاع، شب گذشته يک مرد مسلح کشته شد و سه تن ديگر به جرم آتش گشودن به يکی از ايستگاه‌های انتخاباتی دستگير شدند.

گزارش‌ها از تونس حاکی است، سطح مشارکت در این انتخابات کمتر از دور پیش ارزیابی شده است.

بیشتر بخوانید: انتخابات ریاست جمهوری تونس به دور دوم کشیده شد

سبسی خود را سکولار می‌داند و نامزد حزب «ندای تونس» است که از قدرت بالايی در مجلس اين کشور برخوردار است. مرزوقی، رقيب او، به اسلامگرايان ميانه‌رو نزديک است و در دوران بن علی نيز از زمره فعالان سياسی بوده است. او انتخاب سبسی را نوعی عقب نشستن از انقلاب تونس می‌داند؛ انقلابی که در نهايت بن‌علی را به تبعيد فرستاد.

برخی معتقدند که سمت سه ساله مرزوقی در رياست دولت و گرايشات اسلامگرايانه‌اش، راه را به راديکال شدن و مانور اسلامگرايان در سکولارترين کشور عربی گشود. عده‌ای نيز بر اين باورند که تنها کارکشتگی سياسی سبسی می‌تواند تونس را از تنش‌های سياسی و امنيتی برهاند.

moncef tunsia
صف مرزوقی، رئیس جمهور فعلی و مدعی آرمان‌های انقلاب ۲۰۱۱ اسلام‌گرایی میانه‌رو است

چهار سال از سقوط بن علی و انقلاب معروف به «ياسمين» در تونس می گذرد، و امسال اين کشور شاهد اولين انتخابات دموکراتيک رياست جمهوری بود. در ماه اکتبر، کرسی‌های پارلمان تونس تکميل شدند و در نوامبر دور اول انتخابات رياست‌جمهوری برگزار شد. در اين دور تعداد قابل ملاحظ ۲۷ نفر کانديد حضور داشتند، که تنها چهار نفر از آنها پيش از شروع رأی‌گيری نامزدی خود را پس گرفتند. بنابراين انتخابات بدون دستيابی هيچ کدام از کانديدها به اکثريت مطلق آرا، به دور دوم کشانده شد.

نتيجه دور دوم انتخابات تونس تا روز دوشنبه اعلام نخواهد شد.