عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد ایران، گفت‌وگوهای مسقط را از «مقاطع کلیدی مذاکرات» خوانده است. رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم می‌گوید صورت‌حساب عدم توافق در عمان را باید به پای آمریکا نوشت.

Iran USA

دور دوم مذاکرات سه جانبه اتمی در هتل بوستان مسقط در عصر یکشنبه ۹ نوامبر از سرگرفته شد. این مذاکرات پشت درهای بسته و با درز کمترین اخبار به بیرون برگزار می‌شود. دور نخست که پیش از ظهر انجام شد، سه ساعت به طول انجامید.

عصر یکشنبه، سایت آیت‌الله خامنه‌ای، سخنان عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران را نقل کرد که دیدار سه‌جانبه در مسقط را از «مقاطع کلیدی مذاکرات» خوانده و نسبت به مذاکرات به شرط گشوده شدن برخی گره‌ها نیز ابراز خوشبینی کرده است.

عراقچی، روز یکشنبه ۱۸ آبان در گفت‌وگو با سایت رهبر ایران تاکید کرده که به «نیات و اهداف طرف مقابل به هیچ وجه خوشبین نیستیم و اصلا هم نباید باشیم.» با این همه او عنوان کرده که خوشبینی‌هایی در خصوص احتمال توافق وجود دارد.

عراقچی گفته که رهبر ایران، رویکرد «حمایت آمیز» و «دلگرم کننده‌ای» نسبت به تیم مذاکره‌ کننده اتمی دارد. او از اختیارات خاص مذاکره‌کنندگان یاد کرده وافزوده که برداشت بسیاری از نقش خامنه‌ای در مسئله اتمی نادرست است: «این‌که کسانی با اغراض خاص مطرح می‌کنند که واو به واو مذاکرات با ایشان چک می‌شود، و یا از طرف دیگر برخی ادعا می‌کنند که ایشان در جریان مذاکرات قرار ندارند، هر دو اشتباه است.»

عراقچی یک روز پیش‌تر در مصاحبه با شبکه «العالم» گفته بود که بازگشت به شرایط قبل از توافق ژنو یک سناریوی خطرناک برای همه خواهد بود: « تمام فکر و ذکر و صحبت‌های ما بر توافق متمرکز است. اجازه بدهید امیدوار باشیم که توافق حاصل می‌شود و من فکر می‌کنم که ما اجازه نداریم که این فرصت را از دست بدهیم.»

اطلاعات چندانی از محتوای مذاکرات سه جانبه در مسقط در رسانه‌ها درج نشده و خبرگزاری‌ها تنها به انتشار عکس‌هایی از دیدار اشتون، ظریف و کری بسنده کرده‌اند. در خلال مذاکرات مسقط، علی‌اکبر ولایتی، مشاور عالی رهبر ایران در امور بین‌المللی در مصاحبه‌ای، خبر حضور خود در عمان را تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید: احتمال توافق قریب‌القوع هسته‌ای؛ اعزام ولایتی به محل مذاکرات

خبرگزاری ایسنا، عصر یکشنبه ۱۸ آبان از قول ولایتی نوشت: «من نه به عمان رفته‌ام و نه بنا دارم به این مناسبت (مذاکرات هسته‌ای) به عمان سفر کنم.»

ولایتی پس از دیدار با هیات علمی و فرهنگی کویت در مرکز تحقیقات استراتژی نظام گفت که بحث حضورش در مذاکرات عمان مطرح نشده و «آنچه در برخی رسانه‌ها با منشاء غربی و آمریکایی منتشر شده است مبنایی ندارد.»

هم‌زمان، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، این احتمال را منتفی ندانست که «خروجی مذاکرات عمان نوعی توافق باشد.» بروجردی صبح یکشنبه به خبرنگاران گفت: «ولی به هیچ وجه نمی‌توان پیش‌بینی خوش‌بینانه کرد که همه چیز در عمان به پایان خواهد رسید.»

بروجردی این را هم گفت که عمان نقش میانجی‌گرانه در مذاکرات کنونی را ندارد و افزود: «میانجی‌گری زمانی مطرح می‌شود که ارتباطی میان دو طرف مذاکره نباشد و طرف ثالثی بخواهد وساطت کند اما سال‌هاست که در سطح وزیر خارجه با آمریکا ارتباط داریم.»

بروجردی افزود صورت‌حساب عدم توافق در عمان را باید به پای ‌آمریکا نوشت.

دسته بندی‌ها: اخبار, ایران, سیاست

کلید‌واژه ها: , , , ,

توجه: کامنت‌های توهین‌آمیز منتشر نمی‌شوند. کامنت‌های حاوی لینک به عنوان "اسپم" شناخته می‌شوند.