عباس عراقچی، عضو ارشد تيم مذاکره‌کننده هسته‌ای ايران از تغيير زمان و مکان نهمين دور مذاکرات ايران و ۱+۵ خبر داد. به گفته عراقچی قرار است اين دور از مذاکرات به جای وين در مسقط، پايتخت عمان برگزار شود.

عباس عراقچی، عضو ارشد تيم مذاکره‌کننده هسته‌ای ايران
عباس عراقچی، عضو ارشد تيم مذاکره‌کننده هسته‌ای ايران

به گزارش خبرگزاری آنا، عراقچی گفت که مذاکرات ايران و ۱+۵ به سرپرستی محمدجواد ظريف، وزير خارجه ايران و کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا ۲۰ آبان در مسقط پايتخت عمان و پس از مذاکرات سه‌جانبه وزيران خارجه ايران، آمريکا و اشتون برگزار می‌شود.

مذاکرات سه‌جانبه ظريف، اشتون و جان کری، وزير خارجه آمريکا ۱۸ و ۱۹ آبان، دو هفته پيش از مهلت ۲۴ نوامبر (سوم آذر) برای رسيدن به توافق نهايی هسته‌ای در مسقط انجام می‌شود.

اتحاديه اروپا پيشتر اعلام کرده بود که نهمين دور مذاکرات هسته‌ای ايران و ۱+۵ در تاريخ ۱۸ نوامبر / ۲۷ آبان در وين برگزار می‌شود.

مذاکرات هسته‌ای ايران با کشورهای ۱+۵ که شامل بريتانيا، فرانسه، روسيه، آمريکا، چين و آلمان است تا روز ۲۴ نوامبر / ۳ آذر تمديد شده است. اين مذاکرات برای رسيدن به توافقی جامع است که از يک سو ايران بتواند به برنامه هسته‌ای صلح‌آميز ادامه دهد و از سوی ديگر کشورهای مذاکره‌کننده اطمينان يابند برنامه‌های ايران نظامی نخواهد بود.

در صورت به موفقيت رسيدن اين مذاکرات، تحريم‌های اقتصادی عليه ايران متوقف و سپس به تدريج برطرف خواهد شد.

حسن روحانی، رئيس‌جمهور ايران عصر يکشنبه ۱۱ آبان در در ديدار بورگه برند، وزير خارجه نروژ گفت: «اگر طرف‌های مذاکره‌کننده هسته‌ای اراده جدی داشته باشند، در زمان باقيمانده می‌توانيم به توافق کلی در همه زمينه‌ها دست پيدا کنيم.»

«عمان به دنبال حل مشکلات تهران – واشنگتن»

هم‌زمان با اين‌که اعلام شده مکان مذاکرات به مسقط تغيير پيدا کرده، يک عضو ارشد پيشين مذاکره‌کننده هسته‌ای ايران گفت که «مسقط نيت خوب و سازنده‌ای برای حل مشکلات ايران و آمريکا دارد و مورد اعتماد واشنگتن و تهران است.»

به گفته حسين موسويان، «عمان تاکنون نقش مثبت و مؤثری در کاهش تشنج در روابط ميان دو کشور ايران و آمريکا ايفا کرده است.»

وی افزود: «هميشه نقش افراد و کشورهای واسطه در رفع تخاصمات دو دولتی که روابط خصمانه دارند، تعيين‌کننده بوده است.»

موسويان گفت: «نفس اين‌که تمام مذاکرات هم در کشورهای غربی باشد، انتخاب دلپذيری نيست. بنابراين انجام بخشی از اين مذاکرات هسته‌ای در يک کشور اسلامی که دوست ايران به‌شمار می‌رود، ابتکار خوبی است.»