رییس جمهور آمریکا در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرد دست یافتن به یک توافق هستهای با ایران ممکن است به شرطی که رهبران این کشور چنین فرصت تاریخی را از دست ندهند.
باراک اوباما در سخنرانی روز چهارشنبه خود گفت ایالات متحده به متوقف کردن گسترش سلاحهای هستهای در جهان متعهد است و از این رو تلاشهای دیپلماتیک برای حل مساله هستهای ایران را در دستور کار قرار داده. او گفت دست یافتن به توافق هستهای که در آن از یک سو نیازهای انرژی ایران پاسخ داده شود و از سوی دیگر جهان از صلح آمیز بودن برنامه ایران اطمینان یابد امکان پذیر است. او از حکومت و مردم ایران خواست نگذارند این فرصت از دست برود.
اوباما در بخش دیگری از سخنان خود از «گسترش سرطان افراطیگری خشونت آمیز» که جهان اسلام را به گفته او مورد تهدید قرار داده سخن گفت و افزود جامعه جهانی باید با خطر گروههایی مانند داعش برخورد و آنها را ریشه کن کند.
اوباما گفت ایالات متحده برای نبرد با داعش نیرویی اعزام نخواهد کرد و سرزمینی را اشغال نمیکند، بلکه از عراقیها و سوریها در نبردشان علیه داعش حمایت میکند. به گفته اوباما، توان نظامی ایالات متحده تنها در حملات هوایی به مواضع داعش به کار گرفته خواهد شد.
به گفته رییس جمهور آمریکا، ۴۰ کشور پذیرفتهاند که در ائتلاف جهانی برای مقابله با داعش در کنار آمریکا باشند. او گفت تنها زبانی که این جنایتکاران و قاتلان درک میکنند، «زبان زور» است.
رییس جمهور آمریکا از جهان اسلام خواست که یک صدا ایدئولوژی القاعده و داعش را نفی کنند. اوباما همچنین با اشاره به جنگ میان شیعه و سنی در خاورمیانه گفت در این نبرد هیچ کس برنده نیست.
باراک اوباما همچنین در سخنانی تند از نقش روسیه در بحران اوکراین به شدت انتقاد کرد و گفت روسیه با ارسال سلاح به شرق اوکراین بر آتش منازعات و اختلافاتی افزوده که باعث مرگ هزاران نفر شده است. به گفته اوباما روسیه در حال برهم زدن نظم جدیدی است که پس از جنگ در جهان به وجود آمده است. او گفت آمریکا در کنار مردم اوکراین ایستاده است.
رییس جمهور آمریکا همچنین از جامعه جهانی خواست در مبارزه با اپیدمی «ابولا» در غرب آفریقا اهتمام کنند. او گفت: «این ویروس میتواند جان صدها هزار تن را بگیرد و مصائب وحشتناکی را به وجود بیاورد، اقتصاد کشورها را بیثبات کند و مرزها و قارهها را درنوردد.»
به گفته اوباما سادهترین کار این است که این مشکل را به عنوان مشکلی که دور است از ما، در نظر بگیریم. اما به خود میآییم و میبینیم که دیگر از ما چندان دور نیست.»
رییس جمهور آمریکا گفت این کشور قصد دارد، جامعه جهانی را برای مبارزه با اپیدمی «ابولا» بسیج کند و ترفندهایی بیندیشد که کشورها به مبارزه با این اپیدمی متعهد شوند.
همکاری بزرگ نظامی غرب و اعراب در جنگ با داعش تمرینی عملیاتی برای حمله به ایران هم می تواند باشد. اگر مذاکرات به نتیجه نرسد همین نوع ائتلاف با تمرین هایی که کرده اند سرخر را به سمت ایران کج خواهند کرد.
سعید / 24 September 2014
نکته اینجاست همه چیزهای مهم روابط اقتصادی و تجاری گره خورده به مسئله اتمی.
از طرفی غربیها و روسیه و چینی نیز مشابه نظر آنها دارند چون یا رأی مثبت دادند و یا ممتنع به قطع نامه تحریمها. این نکته مهمست که روسیه و چین مخالفتی با قطع تحریم نکردند وگرنه وتو میشد!
پس نبایست بگویید این مسئله تنها بین غرب و ج.ا.ایران است!
آنها به وضوح و بارها تاکید میکنند با برخورداری ایران از انرژی هسته یی و اتمی مخالفتی ندارند و مشکل بر سر غنی سازی است. چون هر کشور که بتواند 5 درصد غنی سازی اورانیوم کند توان غنی سازی 95 درصد هم خواهد داشت که مورد استفاده در بمب اتمی است!
یعنی مسئله سر اینست که آن شش کشور و همه کشورهایی که آن شش کشور نمایندگی شان را میکنند معتقدند حکومتی که اسرائیل را تهدید به نابودی میکند و آن هم اسرائیلی که دوست و متحد آنهاست و عضو سازمان ملل است! چرا بایست یک حکومت دیگر اسرائیل-دوست و متحد کشورهای بزرگ از جمله ان شش کشور- را تهدید به نابودی کند؟ پس چرا اجازه بدهیم به توان غنی سازی اورانیوم دست یابد که میداینم توانایی بالقوه میدهد برای ساخت بمب اتم؟!
این پاسخ فعلا از نظر آن کشورها در عدم دست یابی به غنی سازی است!
راه حل دو تا است
1- ج.ا. ایران به کل غنی سازی نکند/در حالی که ج.ا. ایران میگوید غنی حقش است و انجامش خواهد داد/پس یک طرف قضیه حاضر نیست مسئله از این روش حل شود! پس امیدی به راه حل از این روش نیست فعلاً
2- چون مسئله نگرانی از استفاده غیر صلح آمیز است و مشخصاً مسئله تهدید به نابودی اسرائیل، لااقل حکومت جمهوری اسلامی ایران دست از تهدید به نابوید اسرائیل بردارد و چه بسا کشورهای مشابه بردارد که گمان میکند دشمن جمهوری اسلامی هستند!
به نظرم راه حل اول هیچ نتیجه یی ندارد با این وضع! چون حکومت جمهوری اسلامی ایران غنی سازی برایش مسئله حیثیتی شده و متاسفانه گمان میکند اگر از غنی سازی صرف نظر کند یک شکست برایش است! در حالی که اگر زیانهای وارده در اثر تحریم در نظر داشته و با هزینه-فایده غنی سازی مقایسه کنیم، هر روز که از این مسئله تحریمها علیه ایران خاتمه یابد که پیروزی است و نه شکست!
در واقع لغو و پایان تحریمها یک پیروزی بزرگ است حتا اگر به قیمت صرف نظر کردن از غنی سازی باشد.
نکته مهم اینجاست که کشورهای 5+1 که بخش بزرگی از کشورهای مهم جهان نمایندیگ میکنند اصل غنی سازی به صورت محدود در قالب تعداد محدود سانتریفیوژ قوبل کردند، معنی این سخن اینست که ایران میتواند خود دانش داشته باشد و فعلاض نمیتواند غنی سازی زیاد انجام دهد تا اطمنان از صلح آمیز بودنش آنها کسب کنند. این خودش نکته مثبت قضیه است. همین میتواند به منزله پیروری تلقی شود.
به نظرم اگر ج.ا. ایران اگر بخواهد غنی سازی به هر سطحی داشته و دستش در استفاده از انرزی هسته یی باز باشد بایست سیاستش در مواجه با اسرائیل تجدید نظر کلی کند و به هیچ وجه اسرائیل را به عنوان یک کشور عضو سازمان ملل و دوست و متحد کشورهای بزرگ جهان از غرب گرفته تا روسیه و چین تهدید به نابودی نکند. که در این صورت بسیاری مشکت ایران ینز حل خواهد شد. شاه کلید حل مشکات این 36 سال ایران با جهان غرب و کشورهای بزرگ همین دشمنی با ساارئیل و تهدید به نابودی اش است.
جمهوری اسلامی بایست قوبل کند تا زمانی اسارئیل را تهدید به نابودی کند و حتی کاسه داغتر از آش شده و در حالی دولت فلسطین از مذاکرات با اسرائیل و تشکیل دولت اراضی 1967 میگوید ولی ج.ا. ایران میگوید کل فلسطین این یعنی کاسه داغتر از آش!
حکومت جمهوری اسلامی ایران حداقل قبول موضع رسمی دولت رسمی فلسطین به طور آبرو مندانه خودش از قضیه اسرائیل و فلسطین کنار بکشد و بیش از این هزینه به مردم و کشور ایران تحمیل نکند بخاطر این موضع غیر واقع بینانه سیاسی-ایدئولوژیکش!
sima / 24 September 2014